در حال بارگذاری ...
پیام کورش زارعی به بهانه روز جهانی تئاتر:

بی‌شک تئاتر و هنرمندانش را باید قدر دانست

کوروش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری کشور در پیامی منتقدانه در این روزهای تعطیلی تئاتر کشور روز جهانی تئاتر و روز ملی هنرهای نمایشی ایران را تبریک گفت و از دولت محترم، ساکنین عزیز خانه ملت، مدیران ارشد فرهنگی و هنری کشور خواست تئاتر را یک شغل بدانند.

به گزارش ایران تئاتر کوروش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری کشور در پیام خود به مناسبت روز جهانی تئاتر و روز ملی هنرهای نمایشی کشور ضمن قدردانی از خدمت هنرمندان متعهد تئاتر کشور به مردم حتی در ایام تعطیلی این هنر به‌واسطه شیوع ویروس کرونا؛ این روز را تبریک گفت.
در متن این پیام که با آیاتی از قرآن کریم در اشاره‌ به نماد و نشان جهانی غم و شادی تئاتر آغازشده است، چنین است:
«خداوند در سوره مبارکه نجم می‌فرماید: وَ أَنَّهُ هُوَ أَضْحَکَ وَ أَبْکى‌ «43» وَ أَنَّهُ هُوَ أَماتَ وَ أَحْیا «44» و اوست که می‌خنداند و می‌گریاند؛ و اوست که بمیراند و زنده کند.
و این‌ها آیات قرآنی است که هنرمند تئاتر هنرمندانه از این آیات الهی الهام می‌گیرد و زیباشناسانِ و هنرمندانه بر صحنه تئاتر اجرا می‌کند و روی مخاطب خود تأثیر می‌گذارد و با الهام از کلام خداوند جلیل دست به خلاقیت و آفرینش می‌زند. صفتی که فقط و فقط مخصوص ذات اقدس الهی است و بس؛ و خداوند چه کریمانه این صفت زیبا و بزرگ خود را به هنرمند تئاتر عطا کرده است.
پس هنرمند تئاتر باید قدر خود را بداند که چه جایگاهی رفیعی خداوند کریم به او عنایت کرده است. توانایی و صفتی که انسان‌های دیگر؛ جز پیامبران و اولیاء الهی، ندارند. چراکه آن‌ها مبعوث شده‌اند تا راه سعادت بشری را برای انسان ترسیم کنند و وظیفه‌ای غیرازآن ندارند. هنرمند تئاتر هم درصحنه نمایش چنین عمل می‌کند و رسالت و وظیفه‌اش غیرازاین نیست. اوست که بر صحنه می‌خنداند و می‌گریاند، اوست که به تماشاگر می‌گوید، چه چیز خوب و چه چیز بد است‌. اوست که بر روی صحنه، زندگی سعادتمند جهان بشریت را ترسیم و تماشاگر را آگاه از نیکی و بدی می‌کند. کاری که پیامبران و اولیاء‌الله می‌کنند. پس شما هنرمندان انتخاب‌شده حضرت باری‌تعالی هستید. پس وظیفه‌ای خطیر در مقابل انسان و جامعه خود دارید که باید قدر آن را بدانید. شما رسولان جامعه خود هستید.
روز جهانی تئاتر بر هنرمندان و مردمان هنردوست هرکجای این کره خاکی مبارک باشد. روزی که هرساله جشن گرفته می‌شد؛ اما امسال ویروسی این جشن را بیمار و تعطیل کرده است. درحالی‌که هرساله هنرمندان تئاتر هم‌زمان با ایام نوروز جشنی برپا می‌کردند و روز جهانی تئاتر و روز ملی هنرهای نمایشی کشور را گرامی می‌داشتند.
تعطیلی جشن روز جهانی تئاتر برای همه هنرمندان این هنر دردناک است. چراکه تئاتر و مردم به هم وابسته هستند. هرکدام نباشند، حیات تئاتر و هنرهای نمایشی ناممکن می‌شود. زندگی تئاتر زمانی جریان می‌یابد که نفس در نفس مردم باشد. ازآنجایی‌که پیام‌های ارائه‌شده و موضوعات انتخابی در هر اجرای تئاتر انسانی است، مالکیت تئاتر با مردم و جوامع انسانی است.
حال که انسان به دست ویروسی بسیار کوچک دچار دشواری‌هایی شده و قربانی می‌شود، نوبت هنر تئاتر و هنرمندان تئاتر است که به هر شکلی که می‌توانند به جامعه انسانی خدمت کنند. ازآنجایی‌که تئاتر غذای روح انسان است، گام اول هنرمندان تئاتر روحیه دادن و آرامش دادن به روح آدمی و جامعه است؛ اما هنرمندان متعهد تئاتر گام‌هایی بیش از همدلی و روحیه‌‌‌دادن برداشتند. تا جایی که در تماشاخانه‌ سرو با هزینه شخصی و پول توجیبی خودشان بیش از 25 هزار ماسک بهداشتی تولید و در بیمارستان‌ها، شهرها و محله‌های محروم برای مبارزه با این بیماری خطرناک به‌صورت رایگان توزیع کردند؛ که فکر می‌کنم در هیچ کجای دنیا هنرمندی تئاتری چنین کرده باشند؛ اما هنرمندان تئاتر ایران در کنار پزشکان و پرستاران کشور خود، در خط مقدم مبارزه با این بیماری همراه شدند. کاری که پیش‌ازاین با اجرای تئاتر برای روح و روان مردم می‌کردند، این بار با این حرکت انسان دوستانه برای جسم و سلامتی‌شان کردند.
ما تئاتری‌ها همواره در کنار مردم هستیم و خواهیم بود و برای سلامتی جسم و روح آن‌ها هر کاری از دستمان بربیاید انجام می‌دهیم؛ اما با توجه به تعطیلی دوماهه تئاتر و آینده نامعلوم این وضعیت، هنرمندان تئاتر باید چه کنند؟ تا کی دولت‌مردان، قانون‌گذاران و سیاستگذران ما می‌خواهند تئاتر را نادیده بگیرند و شغل محسوبش نکنند؟ چه زمانی قرار است به تئاتر و هنرمند آن احترام گذاشته شود و دست از ظلم علیه این هنر و هنرمندش برداشته شود؟ این در حالی است که هنرمندان ارزشمند تئاتر سفیران فرهنگی و مفاهیم انسانی کشور هستند، تا آنجایی که رهبر معظم انقلاب می‌فرمایند تئاتر منبر است بلکه فراتر از منبر است. طرف صحبت ما با دولت‌مردان، سیاست‌مداران و نمایندگان مجلس است. آن‌ها باید در شرایطی که هنرمندان تئاتر بی‌کار، تماشاخانه‌ها تعطیل و هنرمندانی که از این راه ارتزاق می‌کنند، زندگی‌شان مختل و کسب درآمد دیگری ندارند، کاری کنند. همان‌طور که به دیگر مشاغل آسیب‌دیده قرار است کمک‌هایی شود، باید تئاتر را هم‌شغل بدانند و به آن احترام بگذارند. با تمام احترامی که به قشر کارگر قائل هستیم آیا هنرمند تئاتر به‌عنوان یک قشر فرهیخته و صاحب تفکر و اندیشه حقوق اجتماعی و اقتصادی‌اش کمتر از یک کارگر است؟ ما انتظار داریم همان‌طور که کارگران شریف و زحمت‌کش ایران‌زمین از بیمه بی‌کاری برخوردار هستند، هنرمند تئاتر نیز بیمه بی‌کاری داشته باشد و در چنین زمان‌هایی که تئاتر و هنرمند تئاتر نمی‌تواند درآمدزایی داشته و سرکار باشد از حقوق و بیمه بی‌کاری برخوردار شود.
بی‌کاری، خسارت‌ها و ضررهایی که هنرمندان تئاتر از تعطیلی تئاتر در این ایام متحمل شده‌اند چگونه جبران می‌شود؟ بیشتر این هنرمندان کارمند و حقوق‌بگیر دولت نیستند. هنرمندانی که هرگاه جامعه و کشور به آن‌ها نیاز داشته است، خودجوش پا در میدان گذاشته و به فراخوان‌ها لبیک گفته و نقش‌آفرین بوده‌اند. بی‌شک تئاتر و هنرمندانش را باید قدر دانست و این امر تنها در به رسمیت شناختن آن به‌عنوان شغلی ارزشمند از سوی قوانین تصویبی مجلس و دولت محقق خواهد شد. ازاین‌رو به دولت محترم، نمایندگان مردم شریف ایران در مجلس شورای اسلامی و مدیران ارشد فرهنگی و هنری کشور پیشنهاد می‌شود در نشستی صمیمی و دوستانه با تعداد اندکی از نخبگان، فرهیختگان، پیشکسوتان و اساتید نخبه جامعه دانشگاهی تئاتر ایران که همگی از سال‌های قبل اعلام آمادگی برای حل این معضل داشتند برپا شود و از راه‌کارها و مشورت‌های آن‌ها برای به تصویب رساندن قانونی عاجل که تئاتر یک شغل است گام‌های اساسی برداشته شود.
در پایان یک‌بار دیگر هفتم فروردین سالروز جهانی تئاتر و اعیاد شعبانیه، میلاد باسعادت سرور و سالار شهیدان اباعبدلله‌الحسین، قمر منیر بنی‌هاشم حضرت عباس، سید ساجدین امام زین‌العابدین و قطب عالم امکان منجی عالم بشریت مهدی موعود را به جامعه تئاتری کشور و تمام مسلمانان جهان تبریک و تهنیت عرض می‌نمایم.
کوروش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری انقلاب اسلامی




مطالب مرتبط

آیا در تئاتر احساس خوشبختی می‌کنیم؟

آیا در تئاتر احساس خوشبختی می‌کنیم؟

یدالله آقاعباسی*: زمانی آلبرکامو نوشت تئاتر تنها جایی است که در آن احساس خوشبختی می­‌کنم. توصیف او از تئاتر صومعه­‌ای بود که گروهی مرکب از کارگرانی که کارشان معنوی است، خود را فدای یک ...

|

شکرخدا گودرزی برای روز جهانی تئاتر نوشت

تئاتر دیالوگی در جستجوی کمال مطلوب برای استعلای جامعه
شکرخدا گودرزی برای روز جهانی تئاتر نوشت

تئاتر دیالوگی در جستجوی کمال مطلوب برای استعلای جامعه

شکرخدا گودرزی در یادداشتی به مناسبت روز ملی هنرهای نمایشی، تئاتر را دیالوگی معرفی کرد برای این که وضعیت را از آنچه که اکنون هست به جلو ببرد و در جستجوی کمال مطلوب و روابط انسانی برای استعلای جامعه باشد.

|

پیام رییس پردیس تئاتر تهران به مناسب روز ملی هنرهای نمایشی

تئاتر، هنر ارتباط اصیل انسانی است
پیام رییس پردیس تئاتر تهران به مناسب روز ملی هنرهای نمایشی

تئاتر، هنر ارتباط اصیل انسانی است

امین اشرفی، مدیر خانه نمایش سازمان فرهنگی هنری شهرداری به تئاتر را هنر ارتباط انسانی مبتنی بر نیاز بشر دانست و روز جهانی تئاتر و روز ملی هنرهای نمایشی را به هنرمندان نمایشی و علاقه‌مندان این هنر تبریک گفت.

|

با حضور اسرافیل فرج‌‎اللهی

آیین گرامی‌داشت روز جهانی تئاتر در تبریز برگزار شد
با حضور اسرافیل فرج‌‎اللهی

آیین گرامی‌داشت روز جهانی تئاتر در تبریز برگزار شد

آیین گرامی‌داشت روز جهانی تئاتر با حضور مدیرعامل انجمن هنرهای نمایشی کشور و جمعی از پیشکسوتان، اساتید و هنرمندان استان آذربایجان شرقی در خانه پروین اعتصامی در تبریز برگزار شد.

|

نظرات کاربران