در حال بارگذاری ...
محمد مروج در گفت وگو با ایران تئاتر مطرح کرد

«تیمارستان» را با نیم‌نگاهی به تفکرات آنتونن آرتو روی صحنه می‌برم

مروج گفت:نمایش تیمارستان فضای سوررئال و حول محور جنون دارد و در آن یک جور گروتسک جنون ارائه می‌شود.

مروج در گفت وگو با ایران تئاتر در باره فعالیت های جدید تئاتریش گفت :نمایش نامه‌ای با عنوان تیمارستان نوشته‌ام که مراحل پیش تولیدش برای اجرای عمومی آغاز شده است.نمایش شش شخصیت دارد .

این طراح در باره مضمون و ویژگی های تیمارستان متذکر شد:نمایش تیمارستان فضای سوررئال دارد و حول محور جنون میچرخد.در آن یک نوعی از گروتسک ارائه می‌شود.در زیر متن نمایشنامه هم گریزی به مسائل اجتماعی زده می‌شود.نمایش به لحاظ محتوا ساختاری انتقادی دارد .

این نویسنده با اشاره به تاثیر پذیریش از آنتونن آرتو نویسنده نامدار و معاصر فرانسوی افزود:در ساختار متن سبک و سیاق سوررئالی که آرتو در آثارش به آن می‌پرداخت ارائه می‌شود نویسنده‌ای که شیدایی و جنونش از مختصات شخصیتش محسوب می‌شد.این شیدایی در آثارش هم دیده می‌شود.

این کارگردان در باره شرایط تمرینات تیمارستان عنوان کرد: چون نمایش به لحاظ اجرایی فرم پیچیده ای دارد،تمرینات نمایش برای آشنایی و وارد شدن بازیگران به اتمسفر نمایش نامه و نقش هایشان پروسه طولانی مدت پنج – شش ماهه ای را نیاز دارد.برای من مهم است که در طول تمرینات طولانی بتوانم بازیگر را وارد فضای درست اجرا کنم تا آن‌ها بتوانند نقش را مناسب ایفا کند و آماده برای اجرای عمومی نمایش باشند.

وی با اشاره به طولانی بودن زمان تمرینات و اینکه این مسئله باعث می شود نتواند از بازیگران سلبریتی در تیم بازیگری تیمارستان استفاده کند افزود:ترجیح می دهد از بازیگران تئاتری که اهل تمرینات طولانی مدت هستند استفاده کنم. استفاده از بازیگران سلبرینی ضمن اینکه هزینه تولید نمایش را زیاد می کند این چالش را هم دارد که در این پروسه طولانی نتوانم ارتباط کاملی با آنها در حین تمرینات برقرار کنم. برای اجرای نمایش به سالن های بلکس باکس فکر کرده‌ام.

مروج درباره شرایط اجرای نمایش در دروان کرونا گفت :با توجه به تجربیات این دو سه ماهه اخیر که اجراها از سر گرفته شده اجرای نمایش در این شرایط کار سختی است. نباید فراموش کنیم در شرایط عادی هم با توجه به بضاعت محدود تئاتر در بخش تبلیغات و اطلاع رسانی کشاندن مخاطب به سالن کار دشواری بود.حالا هم تشدید بیماری کرونا در این یکی دو هفته باعث شده که مخاطبان با احتیاط بیشتری تصمیم به دیدن تئاتر بگیرد.معتقدم اجرای نمایش در این شرایط فعلی اصلا صرفه اقتصادی ندارد و در ضمن ریسک بالایی هم در جهت انتشار ویروس کرونا وجود دارد که نباید به سادگی از آن کنار آن عبور کرد.

محمد مروج جزو نسل جوان تئاتر ما است که در حوزه نویسندگی ، طراحی و کارگردانی فعالیت می کند و سال قبل در سالن حافظ نمایش موفق آقای اسمیت وآقای ایوانف و یک خانواده کم اهمیت آفریقایی را روی صحنه برد .

 




نظرات کاربران