در حال بارگذاری ...
لب کلام هنرمندان در گفت‌وگوهای هفته 16

دود این بازی کثیف به چشم غرب می‌رود

ایران تئاتر- عباس عبدالعلی‌زاده: متن پیش رو مروری دارد بر مهمترین گفت و گوهای کوتاه و بلندی که هفته گذشته با موضوع هنرهای نمایشی روی خروجی خبرگزاری‌ها و سایت ها منتشر شده است. هفته گذشته علاوه بر اینکه گسترش بیش از پیش ویروس کرونا مورد توجه هنرمندان بود؛ موضوع توهین نشریه فرانسوی «شارلی ابدو» به پیامبر عظیم الشأن اسلام (ص) و حمایت امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه از آن محور اصلی بسیاری از گفت و گوهای هنرمندان بود. در اغلب این گفت و گوها عنوان می شود که دود این نیرنگ دنیای غرب نیز مانند دیگر اقداماتشان علیه جهان اسلام به چشم غرب خواهد رفت.

متن گفت وگو‌های منتشر شده را در بخش «لب کلام» بصورت خلاصه آورده‌ایم تا مخاطب این متن در دنیای پرسرعت امروز درجریان مهمترین بخش‌های این گفت و گوها قرار بگیرند. بدیهی است علاقمندان برای خواندن مشروح گفت و گوها می توانند به منبع مطلب که در ذیل هر گفت و گو ذکر شده مراجعه کنند. درضمن این مباحث، در طول هفته گذشته ایران تئاتر هم گفتگوهای کوتاه و بلندی با هنرمندانی منتشر کرده که مشروح این گفتگوها در سایت برای مخاطبین قابل مشاهده است.
خبرگزاری مهر با توجه به اهانت صورت گرفته از سوی نشریه فرانسوی شارلی ابدو به حضرت محمد(ص) پیامبر عظیم الشأن اسلام و حمایت امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه از این اقدام، مجموعه گفت و گوهایی با عنوان «هنرمندان علیه خاک‌پاشی به خورشید» انجام داد که محمود فرهنگ، کوروش زارعی و حسین مسافرآستانه از این مجموعه انتخاب شده اند.
محمود فرهنگ: اصحاب هنر در برابر توطئه صهیونیستی متحد شوند
محمود فرهنگ مدیر کانون تئاتر دینی اداره کل هنرهای نمایشی در موضع‌گیری نسبت به اهانت صورت گرفته از سوی نشریه فرانسوی «شارلی ابدو» به پیامبر عظیم الشأن اسلام (ص) و حمایت امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه از این اقدام، گفت: مساله اهانت به پیامبر اسلام (ص) ریشه‌ای قدیمی و جدی دارد و تنها مربوط به اتفاق اخیر نیست. از همین رو نمی‌توان ساده از کنار اهانت به پیامبری آسمانی که دست محبتش به سوی همگان دراز بوده، گذشت. شاهد بودیم در سال‌های گذشته نیز کشورهای اروپایی برای جدایی مسلمانان و دیگر ادیان الهی این نقشه را به شیوه‌های مختلف از برگزاری نمایشگاه‌ها تا کشیدن کاریکاتورهای اهانت‌آمیز عملی کرده بودند.
لب کلام
در آستانه ولادت فرخنده پیامبر اسلام (ص) این اهانت در جهت تشتت افکار و ایجاد تفرقه بین مسلمانان با دیگر ادیان الهی صورت گرفته و وظیفه هنرمندان مختلف است که در آثار خود و به هر طریقی که در تخصصشان است به بیان و معرفی سجایای ارزنده و اخلاقی پیامبر اسلام (ص) بپردازند.
چنین رفتارهای ناشایستی خون هر انسان آزاده‌ای را به جوش می‌آورد و باعث می‌شود که موضع جدی نسبت به این اهانت‌ها بگیرد.
تلاش ما نیز باید در جهت ایجاد اتحاد بین هنرمندان مسلمان ایرانی با هنرمندان سراسر دنیا باشد.
این اتفاقات ریشه صهیونیستی دارد و آن‌ها تلاش دارند تا بین مسلمانان و دیگر مردم جهان تفرقه انداخته و پیامبر اسلام (ص) را در مقابل دیگر ادیان قرار دهند.
امسال سی امین سال اجرای نمایش «خورشید کاروان» بود که به دلیل بحران کرونا در تالار وحدت به صورت نمایشنامه‌خوانی اجرا شد.
مضامین مطرح شده در نمایش «خورشید کاروان» در جهت آشتی بین ادیان نوشته شده است.
در این نمایش پیرمردی نصرانی زمانی که با محمد بن عبدالله (ص) و بزرگواری ایشان روبرو می‌شود شیفته آن حضرت شده و دل به او می‌سپارد.
امام حسین (ع) نوه پیامبر اسلام (ص) و نماینده کسی است که نمونه‌ای عظیم از محبت و صلح و خیرخواهی برای مردم جهان بوده است.
این نمایش یک نمونه از نگاهی است که هنرمندان مسلمان نسبت به ادیان دیگر دارند.
همانطور که امام خمینی (ره) فرمودند اگر پیامبران ادیان الهی همگی در کنار یکدیگر قرار گیرند هیچ نفاقی بینشان نخواهد بود چون همه به دنبال یک پیام برای بشریت هستند.
در طول یک دهه‌ای که من در کانون تئاتر دینی هستم در کنار پرداختن به مسایل مختلف، توجه به زندگی پیامبر اکرم (ص) و موضوعات نبوی و علوی در دستور کار کانون قرار گرفته است.
تلاش کردیم آثار مختلفی درباره زندگی پیامبر (ص) و مخصوصاً دوران کودکی ایشان به شیوه‌های مختلفی تولید کنیم.
یکی از کارهای مهمی که در زمینه مباحث دینی و مضامینی چون ایمان‌گرایی در ادبیات نمایشی صورت گرفته، نگارش کتابی چهار جلدی با موضوع «نمایش‌های ایمان گرای جهان» که حاصل سال‌ها پژوهش و تلاش دکتر فرهاد ناظرزاده کرمانی در جهت پرداختن به زندگی پیامبران الهی مختلف از دیدگاه ادبیات نمایشی است.
این کتاب در مرحله ویراستاری نهایی قرار دارد و امیدوارم امسال بتوانیم از این اثر ارزشمند در انتشارات نمایش رونمایی کنیم.

کوروش زارعی: اهانت «طراحان داعش» دودی که به چشم غرب می‌رود
کوروش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی در موضع‌گیری نسبت به اهانت صورت گرفته به پیامبر عظیم‌الشأن اسلام (ص) گفت: پیش از این از سوی مجلات فرانسوی و دانمارکی و همچنین توسط آقای مکرون از بدو ورودش به کاخ ریاست جمهوری فرانسه بارها به اعتقادات مسلمانان توهین شده و شعارشان هم این است که مردم باید آزادی بیان داشته باشند!
طرح شکل‌گیری داعش برای فرانسوی‌ها بود و اولین کشوری که این نیروها را تحت عنوان «امت واحد اسلامی» روانه سوریه کرد، فرانسه بود.
آن پروژه با شکست مواجه شد و همین نیروهای داعشی به فرانسه برگشتند و عملیات تروریستی بزرگی را انجام دادند. در واقع دود این کار به چشم خود فرانسه رفت.

هر وقت آمریکا و کشورهای اروپایی اقدامی علیه مسلمانان و اعتقادات آنها مرتکب شده‌اند دود این اقدام به چشم خودشان رفته است.
ماجرای اهانت به پیامبر اسلام (ص) در ادامه شکست‌های پیشین غربی‌هاست ولی آن‌ها دست بردار نیستند و مدام به دنبال اهانت به مسلمانان هستند تا برای اسلام و مسلمانان ناامنی ایجاد کند.
آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها که خود را مهد دموکراسی و حقوق بشر می‌دانند، نقض‌کننده‌ترین آدم‌ها در خصوص رعایت حقوق بشر هستند.
اصلاً آزادی بیان در کشورهای آمریکایی و اروپایی از جمله فرانسه وجود ندارد زیرا هم اکنون نیز دولت فرانسه در مقابل اعتراض مسلمانان به اهانت صورت گرفته واکنش نشان می‌دهد.
امثال ترامپ و مکرون انسان‌های مدعی و دروغین هستند و بشریت، آزادی و حقوق بشر را دوست ندارند.
ترامپ، مکرون و امثالشان همیشه به دنبال تحریک مسلمانان هستند. مکرون حماقت بزرگی انجام داد زیرا خیلی از مسیحی‌ها، یهودی‌ها و علمای اهل کتاب با مذاهب مختلف، به این اهانت معترض هستند ولی او به دنبال ناامنی در جهان است.

حسین مسافرآستانه : این یک بازی کثیف است
حسین مسافرآستانه دبیر سی و نهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر در واکنش به اهانت‌های صورت گرفته از سوی مجله «شارلی ابدو» به حضرت محمد (ص) و حمایت رئیس جمهور فرانسه از این اهانت‌ها با بهانه آزادی بیان، گفت: کشوری که ادعای آزادی بیان و دموکراسی دارد باید حقوق همه مردم با هر اعتقاد و تفکری را رعایت کند در حالی که ما شاهدیم رئیس جمهور کشور فرانسه علیرغم این ادعا، کاملاً مستبدانه و یکجانبه به عقاید دیگران به ویژه مسلمانان توهین می‌کند.
تمام ادیان الهی احترام متقابل برای انسان‌ها را حق مسلم دانسته‌اند و هیچ قومی را بر دیگری برتری نداده‌اند مگر به تقوا و پرهیزگاری. احترام و مهربانی شعار اسلام است.
این اقدامات اهانت‌آمیز کشورهای اروپایی و آمریکا یک ترفند و بازی کثیف سیاسی است.
چندین سال است که کشورهایی نظیر دانمارک و فرانسه با اهانت به پیامبر اسلام (ص) قصد ایجاد تفرقه میان ادیان الهی را دارند تا اهداف پلید سیاسی خود را پیش ببرند. مسلمانان و مسیحیان باید آنقدر هوشیار باشند که تن به این بازی‌های کثیف سیاسی ندهند.
همانطور که اگر به حضرت مسیح (ع) اهانتی صورت گیرد قلب مسلمانان جریحه‌دار می‌شود، تمام پیروان ادیان الهی باید در مقابل اهانت صورت گرفته به پیامبر اسلام (ص) موضع‌گیری داشته باشند.
قطعاً با توجه به تأثیر و نقشی که هنرمندان در تنویر افکار عمومی در همه کشورها دارند، حرکت و موضع‌گیری‌شان می‌تواند در مقابله با چنین اهانت‌هایی تأثیرگذار باشد. اتحاد هنرمندان و جوامع هنری می‌تواند باعث اتحاد همه اقشار اجتماعی در مقابله با این اهانت‌ها و جلوگیری از ایجاد تفرقه میان ادیان الهی شود.

 

کیومرث مرادی : باید باب گفتگو با کارشناسان ستاد کرونا باز شود
کیومرث مرادی کارگردان و مدرس تئاتر با اشاره به وضعیت تعطیلی سالن‌های تئاتر در بحران کرونا و آسیبی که این وضعیت به اهالی تئاتر وارد می‌کند گفت: معتقدم یکی از مواردی که ستاد ملی مقابله با کرونا باید موردنظر قرار دهد ارتباط گرفتن و گفتگو با بدنه شهرهایی است که بیشتر از بقیه دچار بحران کرونا شده‌اند چون به‌نظر می‌رسد اصولاً چنین گفتگویی بین کارشناسان ستاد کرونا با کارشناسان مشاغل مختلف از جمله فعالیت‌های هنری وجود ندارد.
لب کلام
با وجود اعلام تعطیلی اما می‌بینیم که مشاغل پرریسک که در آن‌ها احتمال ابتلا به بیماری وجود دارد همچنان در حال فعالیت هستند.
شاید دورکاری کامل کارمندان بتواند تا اندازه‌ای بحران را کنترل کند چون ترافیک و تراکم حضور افراد در مترو و اتوبوس ریسک انتقال را بالا می‌برد.
متاسفانه دستاوردی که در کنترل بیماری در اوایل سال به دست آوردیم، با بی‌مبالاتی از دست رفت.
متاسفانه این روزها ما بیشتر از سرنشینان یک هواپیما در هر روز هم‌وطنانمان را از دست می‌دهیم.
بنابراین این اراده برای کنترل بیماری باید در بین همه دستگاه‌های و نهادهای دولتی، مردم و مشاغل مختلف شکل بگیرد نه اینکه تنها برخی از مشاغل مثل تئاتر مجبور به تعطیلی شوند.
در تئاتر دستورالعمل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی به درستی رعایت می‌شد و حتی پروژه‌های تئاتری در طول این چند ماه با حداقل عوامل برای اجرا آماده می‌شدند.
متاسفانه بی‌انگیزگی و بی‌سوادی در جامعه بیداد می‌کند و از طرف دیگر مدیرانی که در امر هنر فعال هستند افراد خلاقی نیستند و سیاست‌گذاری درستی در حل بحران‌ها ندارند.
این بحران می‌توانست با تدبیر مدیران، تجربه منحصربه‌فردی را در حوزه تئاتر رقم بزند اما متاسفانه مدیران هنری ما و کارشناسان فرهنگی که در دستگاه‌های مختلف در حال مشاوره دادن هستند از این فضا استفاده درستی نکردند و باعث شدند که فرصت‌ها از دست برود و هنرمندان ما تنها متحمل ضرر و زیان شوند.
خبرگزاری مهر

 




مطالب مرتبط

مدیرکل هنرهای نمایشی:

جشنواره‌ها باید با انضباط مالی سفت و سخت برگزار شوند
مدیرکل هنرهای نمایشی:

جشنواره‌ها باید با انضباط مالی سفت و سخت برگزار شوند

مدیرکل هنرهای نمایشی اعلام کرد از سخنانش درباره نبود انضباط مالی در چهل‌و‌یکمین جشنواره تئاتر فجر سوءبرداشت شده و منظور او زیرسوال بردن زحمت‌های برگزار کنندگان این رویداد بین‌المللی نبوده است.

|

گفت‌و‌گو با پیشکسوت تئاتر و نمایش خیابانی

محمود فرهنگ: از ظرفیت جشنواره‌های منطقه‌ای، برای آموزش بهره ببریم
گفت‌و‌گو با پیشکسوت تئاتر و نمایش خیابانی

محمود فرهنگ: از ظرفیت جشنواره‌های منطقه‌ای، برای آموزش بهره ببریم

محمود فرهنگ، هنرمند پیشکسوت نمایش خیابانی و داور جشنواره تئاتر منطقه‌ای پارس (شیراز)، براین باور است که باید از ظرفیت چنین رویدادهایی برای آموزش و ارتقای کیفی آثار هنرمندان شهرستان‌های سراسر کشور بهره برد.

|

تهیه‌کننده نمایش «رستاخیز عشق» مطرح کرد

جلیل اکبری‌صحت: تئاتر بستر مشخصی برای تبلیغات ندارد
تهیه‌کننده نمایش «رستاخیز عشق» مطرح کرد

جلیل اکبری‌صحت: تئاتر بستر مشخصی برای تبلیغات ندارد

جلیل اکبری‌صحت با اشاره به اینکه نمایش «رستاخیز عشق» به زندگی مولانا می‌پردازد، تأکید کرد «رستاخیز عشق» در 14 پرده، مقاطع مهم زندگی مولانا را دنبال می‌کند. او همچنین درباره نقش تبلیغات در دیدن شدن آثار نمایشی گفت ما در تئاتر با بستر مشخص و تعیین‌شده‌ای برای تبلیغات مواجه ...

|

نظرات کاربران