در حال بارگذاری ...

خداحافظی رسمی”عصری با نمایش” با مجموعه تئاترشهر

مراسم اختتامیه برنامه”عصری با نمایش”دیروز در تالار قشقایی مجموعه تئاترشهر برگزار شد.به گزارش سایت ایران تئاتر، این مراسم با حضور خسرو نشان رئیس اداره کل هنرهای نمایشی، حسین پارسایی مدیر مجموعه تئاترشهر و همچنین تعدادی از اساتید حاضر در این نمایشنامه‌خوانی‌ها همچون فهیمه راستکار، بهروز غریب‌پور، معصومه تقی‌پور و تعدادی از گروه‌های شرکت کننده با حدود یک ساعت تاخیر برگزار شد.

مراسم اختتامیه برنامه”عصری با نمایش”دیروز در تالار قشقایی مجموعه تئاترشهر برگزار شد.
به گزارش سایت ایران تئاتر، این مراسم با حضور خسرو نشان رئیس اداره کل هنرهای نمایشی، حسین پارسایی مدیر مجموعه تئاترشهر و همچنین تعدادی از اساتید حاضر در این نمایشنامه‌خوانی‌ها همچون فهیمه راستکار، بهروز غریب‌پور، معصومه تقی‌پور و تعدادی از گروه‌های شرکت کننده با حدود یک ساعت تاخیر برگزار شد.
در ابتدای جلسه افشین خورشیدباختری مسئول برگزاری جلسات”عصری با نمایش” گزارشی پیرامون چگونگی برگزاری و نتایج برگزاری این جلسات بیان کرد و گفت:«در ابتدا بابت چند نکته پوزش می‌خواهم اول به خاطر مشکلات مالی که باعث تاخیر در برگزاری این اختتامیه شد اما هیمن مراسم کوچک هم با مساعدت دوستان و همکاران بخش‌های مختلف انجام شده است و پوزش دوم بابت تاخیری که در شروع همین برنامه رخ داد.»
وی افزود:«تمام هدف‌ ما از برگزاری جلسات نمایشنامه‌خوانی این بود که بتوانیم به خوانده شدن تئاتر و نشر فرهنگ تئاتر کمک کرده و بگوییم که اگر نمایشنامه‌خوانی‌ها جدی گرفته شوند می‌توانند در جذب مخاطب و همچنین تولید تئاتر نقش داشته باشند.»
وی خاطر نشان کرد:«این دوره”عصری با نمایش” از شش آبان سال گذشته آغاز و تا 24 دی ماه ادامه داشت و در سه بخش دانشجویی، چخوف و گرامی داشت اکبر رادی مجموعاً 32 جلسه برگزار شد و 1441 تن در این جلسات حضور پیدا کردند.»
وی تصریح کرد:«11 جلسه در بخش دانشجویی، 11 جلسه در بخش چخوف، و 10 جلسه هم در بخش بزرگداشت اکبر رادی برگزار شد که بخش دانشجویی 258 مخاطب، بخش چخوف 641 مخاطب و بخش بزرگداشت رادی 542 مخاطب داشت. این در حالی بود که محل برگزاری این جلسات یعنی کافه تریای تئاترشهر به لحاظ ظرفیت محدودیت دارد.»
خورشیدباختری افزود:«در بخش دانشجویی نمایشنامه‌خوانی”آلزایمر” به کارگردانی سحر ناسوتی با 51 تماشاگر، در بخش چخوف نمایشنامه‌خوانی”با‎‎‎غ آلبالو” به کارگردانی فهیمه راستکار با 96 مخاطب و در بخش بزرگداشت اکبر رادی نمایشنامه‌خوانی”صیادان” به کارگردانی هدایت هاشمی با 90 تماشاگر پرمخاطب‌ترین اجراهای عصری با نمایش بودند.»
همچنین وی اشاره کرد که در بخش چخوف پنج نمایشنامه اقتباسی و در بخش دانشجویی سه نمایشنامه تالیفی حضور داشتند.
در ادامه مراسم از سه تن از اساتیدی که در این نمایشنامه‌خوانی‌ها حضور داشتند تقدیر شد و فهیمه راستکار به خاطر نمایشنامه‌خوانی”باغ آلبالو” معصومه تقی‌پور به خاطر نمایشنامه‌خوانی”از پشت شیشه‌ها” و بهروز غریب‌پور به خاطر نمایشنامه خوانی”مرغ دریایی” هدایای خود را از دکتر نشان و حسین پارسایی دریافت کردند.
فهیمه راستکار طی سخنان خود گفت:«من بسیار خوشحالم که در میان جوانان هستم. وظیفه دارم که هر چیزی را که یاد گرفتم به شما انتقال بدهم.»
وی افزود:«هنر چیزی است که در یک دستش شمشیر است و در دست دیگرش یک ظرف شیرینی. شما هم می‌توانید خون راه بیندازید و هم شیرینی ببخشید و من امیدوارم شما نسلی باشید با دهان شیرین و فراموش نکنید که باید جامعه را پیش ببرید.»
معصومه تقی‌پور نیز به هنگام دریافت هدیه خود با اشاره به کسانی که در سخت‌ترین شرایط و با کمترین امکانات به کار تئاتر پرداخته‌اند گفت:«فکر نکنیم همه چیز را باید در سینی‌های طلایی بگذارند و به ما تعارف کنند.»
بهروز غریب‌پور نیز در سخنان خود به یک خاطره اشاره کرد و گفت:«سال 1348 نمایش”پرواربندان” را به سنندج آورده بودند که هنرمندانی همچون فهیمه راستکار، داود رشیدی و پرویز فنی‌زاده در آن بازی می‌کردند. فردی به نام تیمسار اسکویی بعد از دیدن نمایش برآشفته شد و نمایش را توهینی به شاه می‌دانست و به همین خاطر تمام امکانات از این گروه گرفته شد. عموی من که در آن زمان مسئولیتی داشت این گروه را به خانه خود آورد و من آن شب این افتخار را داشتم که در محضر خانم راستکار، آقای رشیدی و فنی‌زاده باشم و اعتماد به نفسی که این عزیزان در آن شب به من دادند موتور حرکتی من در آینده شد.»
وی در ادامه خطاب به فهیمه راستکار گفت:«هنوز همان پسر جوانی هستم که زانوی ادب کنار شما زده بودم. تعظیم می‌کنم و به خاطر لطفی که در حق من کردید از شما سپاسگذارم.»
همچنین قرار بود از عظیم موسوی و حسین محب‌اهری نیز در این مراسم تقدیر شود که به علت تاخیر در برگزاری مراسم و همچنین مشغله کاری این دو نتوانستند در این مراسم حضور پیدا کنند.
در ادامه مراسم از گروه‌های برگزیده نیز تقدیر شد. در بخش دانشجویی مهناز خطیبی به خاطر ترجمه نمایشنامه”آندرو ماک” نوشته اوری‌پید به عنوان فرد برگزیده انتخاب شد. در بخش چخوف بنفشه توانایی برای نمایشنامه‌خوانی”جشن سالگرد” و جواد روشن برای نمایشنامه‌خوانی”خرس” به طور مشترک به عنوان آثار برگزیده انتخاب شدند. در بخش بزرگداشت رادی نیز نمایشنامه‌خوانی”صیادان” به کارگردانی”هدایت هاشمی” به عنوان اثر برگزیده انتخاب شد و از این گروه‌ها با یک سکه بهار آزادی و لوح، تقدیر به عمل آمد.
در ادامه مراسم از دکتر محمود عزیزی، دکتر جواد ذوالفقاری و کیکاووس بالازاده به عنوان اساتید سخنران جلسات نمایشنامه‌خوانی تقدیر شد که محمود عزیزی و جواد ذوالفقاری در مراسم حضور نداشتند. ذوالفقاری که به خاطر بیماری در این مراسم حضور نداشت نوشته‌ای ارسال کرده بود که توسط افشین خورشیدباختری خوانده شد.
پایان بخش مراسم نیز اجرای نمایشنامه‌خوانی”خرس” به کارگردانی جواد روشن بود.