در حال بارگذاری ...

نگاهی به رقابت 22 گروه نمایشی در دومین جشنواره تئاتر فجر

دومین دوره جشنواره تئاتر فجر به شکل سراسری با حضور ۲۲ گروه نمایشی از سراسر کشور در تاریخ ۱۳ تا ۲۲ بهمن‌ماه سال ۱۳۶۲ توسط مرکز هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با دبیری طاها عبدخدایی در تهران برپا شد.

به گزارش دریافتی سایت ایران تئاتر از پایگاه رسمی اطلاع رسانی سی امین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر، در این دوره 22 گروه نمایشی در تالارهای مجموعه تئاتر شهر، تماشاخانه سنگلج، تالارمحراب، تالار مولوی، تالار وحدت و تالار هنر به رقابت پرداختند.
در دومین جشنواره  تئاتر فجر جدا از بحث رقابت حضور نهادهای دیگر همچون  بنیاد شهید، جهاد دانشگاهی، جهاد سازندگی، دانشگاه تهران، دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم، روزنامه جمهوری اسلامی، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، ستاد مراسم دهه فجر و صدا وسیمای جمهوری اسلامی قابل توجه بود که رونق بخش جشنواره تئاتر فجر بودند.
در رقابت 22 نمایش حاضر در جشنواره 14 اثر از شهرهای مختلف کشور و 8 نمایش از تهران حضور داشتند، که گروه‌های شهرستانی در این دوره رقابت تنگاتنگی داشته و بیشترین جوایز جشنواره نیز به گروه‌های شهرستانی تعلق گرفت.
در بخش بهترین نمایش: «سومین شب» به کارگردانی محمد احمدی از قم  سوم شد و نمایش «مظلوم پنجم» به کارگردانی رضا صابری از مشهد دوم شد، در این بخش جایزه اول به هیچ کدام از نمایش‌ها تعلق نگرفت.
در بخش بهترین نمایشنامه نیز رضا صابری و محمد احمدی مشترکا دوم شدند و جایزه نخست این بخش به حسین نوری برای نمایشنامه «خرقه ارغوانی» اهدا شد.
در بخش بهترین کارگردانی نیز باز هم محمد احمدی با نمایش «سومین شب» و رضا صابری «مظلوم پنجم» به صورت مشترک برگزیده شدند.
در بخش بهترین بازیگر مرد نیز زنده یاد رضا سعیدی برای بازی در نمایش «مظلوم پنجم»، فیروز صباغی برای بازی در نمایش «بعضی‌ها اینجورین» و محمد احمدی برای نمایش «سومین شب» مشترکا دوم شدند و جایزه اول این بخش به یحیی دیوانی‌ برای بازی در نمایش «چاه» اهدا شد.
در بخش بازیگری زن نیز یک برگزیده انتخاب شد که در این بخش عین‌الشریعه پران برای بازی در نمایش «ابراهیم خلیل‌الله» این جایزه را دریافت کرد.
در دومین دوره جشنواره تئاتر فجر ارگان‌های مختلفی نیز به داوری آثار این جشنواره پرداختند و جوایزی را به گروه‌های مختلف اهدا کردند بر این اساس دفتر تبلیغات حوزه علمیه اسلامی قم، جهاد سازندگی، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، جهاد دانشگاهی، مرکز آهنگ‌ها و سرودهای انقلاب اسلامی و روابط عمومی صدا و سیمای جمهوری اسلامی جوایز خود را به این شرح اعلام کردند:
جایزه پرداخت موفق مفهوم والای شهادت به نمایش «علو چاه» به کارگردانی مجید زارع‌کار از بوشهر اهدا شد. جایزه توجه دادن به بسیج امت اسلامی در دفاع از مرزهای اعتقادی به نمایش «خرقه ارغوانی» به کارگردانی عباس رنجبر از تهران تعلق گرفت. ترسیم سیمایی از ابعاد جنگ تحمیلی کفر جهانی علیه‌ اسلام به نمایش «مظلوم پنجم» رضا صابری از مشهد اهدا شد. پرداختن به مسائل اجتماعی مبتلا به جمهوری اسلامی ایران به نمایش «بعضی‌ها اینجورین» به کارگردانی  فیروز صباغی از خراسان تعلق گرفت.
جایزه کوشش های هنری ارزنده در منطقه جنگی نیز به نمایش «سیاه بنده خدا» به کارگردانی هوشنگ هیهاوند از مسجد سلیمان اهدا شد و همچنین جایزه ویژه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز به نمایش «بئر زمزم» به کارگردانی عبدالرحیم مرادایان از اصفهان تعلق گرفت.
یادآوری می‌شود سی‌امین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر به دبیری رحمت امینی از تاریخ 5 تا 22 بهمن سال جاری برگزار می‌شود.
برای دریافت اطلاعات بیشتر به سایت جشنواره تئاتر فجر www.fitf.ir  مراجعه کنید.