در حال بارگذاری ...
جشنواره تئاتر دانشگاهی درمیان شور و هیجان دانشجویان پایان یافت

احمد کامیابی مسک :در عرصه نمایش به اخلاق، دانش و هویت ایرانی توجه بیشتری داشته باشید

شامگاه شنبه ۲۳ اردیبهشت ماه، مراسم اختتامیه ی بیستمین جشنواره ی تئاتر دانشگاهی ایران، با معرفی برگزیدگان خود در تالار وحدت به کار خود پایان داد.

به گزارش ایران تئاتر، شامگاه شنبه 23 اردیبهشت ماه مراسم اختتامیه ی بیستمین جشنواره ی تئاتر دانشگاهی ایران با کارگردانی سیاوش قائدی و اجرای کیوان ساکت اُف ، ضمن معرفی برگزیدگان خود در تالار وحدت به کار خود پایان داد.

در ابتدای این مراسم کیوان ساکت اُف با لباس سربازی به صحنه آمد و با بیان اینکه در خدمت سربازی به سر می برد، از دکتر ایرجی به عنوان اولین سخنران این مراسم دعوت کرد که روی صحنه برود.

 

دکتر ایرجی مدیر کل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم و فناوری با بیان اینکه محدودیت های اداری مالی، کاستی هایی را برای جشنواره رقم زده، خاطر نشان کرد: جشنواره تئاتر دانشگاهی، از جشنواره هایی مستمر این سال هاست و ما می‌کوشیم که استمرار این رویداد را تضمین کنیم.

او با بیان اینکه قصور و کاستی های جشنواره را بر عهده می گیرم، افزود: من تعهد کردم که پای اعتمادم به دانشجویان بمانم و خوشبختانه اعتماد به دانشجویان جوان موثر بوده است.

ایرجی ۸۵۲ اثر را متقاضی حضور در جشنواره دانست و تاکید کرد: همه ی حاضران در جشنواره برنده هستند و صرف حضور در این رویداد اتفاق مهمی است. باید جشنواره را به سمت و سوی غیر رقابتی ببریم، که در آینده نزدیک حضور در جشنواره مهمتر از برنده شدن در آن باشد.

او ضمن اعلام اینکه دبیرخانه ی بیستمین دوره ی جشنواره، همچنان به کار خود ادامه می دهد گفت: از هفته ی آینده، فراخوان دوره ی آتی منتشر می شود و پس از آن با مشارکت دانشجویان دبیر دوره ی آتی انتخاب و معرفی خواهد شد.

در ادامه  مجری برنامه داوران بخش پوستر و بروشور را به صحنه خواند تا برگزیدگان این بخش را معرفی کنند.
برگزیدگان بخش پوستر بیستمین جشنواره تئاتر دانشگاهی به شرح زیر اعلام شدند:

لوح تقدیر به‌طور مشترک به مهدی کیانی برای نمایش «کوریولانوس» و مریم برادران برای نمایش «توارد» اهدا شد.

دیپلم افتخار و تندیس به رضا چاوشی برای نمایش «تلورانس اپرای صابونی» اهدا شد.

 

در ادامه مراسم کاوه کرمی، شکوفه هاشمیان، علی حدادی اصل و مهدی آشنا داوران بخش عکس جشنواره، برای معرفی برگزیده های این بخش روی صحنه آمدند. 

مهدی آشنا با بیان اینکه متاسفانه امسال با از دست رفتن محمدرضا مسگری آغاز شد، گفت: وی از عکاسان فعال تئاتر بود و مدتی در همین تالار وحدت به عکاسی مشغول بود که به دلیل عارضه ی قلبی از میان ما رفته است.

سپس برگزیدگان این بخش به شرح زیر معرفی شدند:

لوح تقدیر به‌طور مشترک به افرا شهباززاده برای نمایش «بوف کور» و سهیل صحرانورد برای نمایش «هام» اهدا شد.

دیپلم افتخار و تندیس به کیارش مسیبی برای نمایش «بیرون پشت در» اهدا شد.

 

در بخش بعدی این مراسم که با استقبال دانشجویان همراه بود، فرهاد ناظرزاده ی کرمانی، مجید رجبی معماری و غزل اسکندر نژاد برای اهدای جوایز بخش پژوهش روی صحنه آمدند. با اعلام این خبر که این بخش به نام دکتر ناظرزاده نام گزاری شده است، برگزیدگان این بخش به شرح زیر اعلام شدند:

سه لوح تقدیر به سپیده شمسی برای مقاله نوشتار زنانه در نمایش‌ها شادی آور زنان, سعید نیکورزم برای ایده دراماتورژ فلسفی، مفهوم امر تراژیک عصر نیچه و سمانه زارع‌پور برای مقاله بررسی کمی آثار ترجمه شده و تالیفی نظریه برشت در ایران اهدا شد.

دکتر ضیا‌ هاشمی معاونت امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم که قدری با تاخیر به این مراسم رسید، دیگر سخنران این مراسم بود که در سخنانی کوتاه گفت: وظیفه ی ما فراهم آوری زمینه ی کار فرهنگی و هنری است و اگر زمینه فراهم شود، اصحاب فرهنگ و هنر و دانشجویان بهتر از ما می توانند این رویداد را مدیریت کنند.

وی اضافه کرد: دانشجویان ما توانایی های بسیاری دارند که بخشی از آن در آثار جشنواره ی امسال تبلور داشته و بنا به گفته ی دوستان من کیفیتِ آثار بخش های مختلف نسبت به دوره های پیشین در سطحِ بالاتری بوده است.

پخش کلیپ کوتاهی درباره ی اتفاقات تلخ سال گذشته بخش بعدی مراسم بود که در آن در تصاویری یاد شهدای سرباز مرزبان، آتش نشانان حادثه ی پلاسکو و هنرمندان مثل عباس کیارستمی، دنیا فنی زاده، سعید کشن فلاح، علی معلم و داود رشیدی گرامی داشته شد.

بخش بعدی این مراسم، ویژه ترین بخش بیستمین جشنواره تئاتر دانشگاهی بود که به بزرگداشت پرفسور احمد کامیابی مسک اختصاص داشت، که با حضور  دکتر قطب الدین صادقی و هادی حسنعلی برگزار شد.

قطب الدین صادقی در تقدیر از کامیابی مسک، گفت: معمولا در هر مراسمی که قصد تقدیر از هنرمندان را دارند، نخستین انتخاب بازیگران هستند، چرا که بازیگران بیشتر از سایر عوامل نمایش به چشم می آیند و البته کمترین دانش و اگاهی را دارند. پس از آن نویسنده ها و کارگردان ها قدر می بینند که رنج بیشتری در تولید یک نمایش می برند، اما متاسفانه آخرین گروهی که برای تقدیر به سراغ شان می رویم، اساتید دانشگاه هستند.

این مدرس دانشگاه با بیان اینکه الگوهای ضعیف کمر علم را می شکنند، تاکید کرد: بدا به حال جامعه ای که دانشگاه های ضعیف دارد و استادهای دانشگاه های آن، بی سواد هستند. چه بد که من استادی را می شناسم که ترجمه ی دانشجویانش را به نام خود می زند و یا استادی که ترجمه ی یک مقاله ی بین المللی را در مقدمه ی کتاب خود آورده و با افتخار از آن سخن می گوید.

او درباره ی کامیابی مسک اظهار کرد: ایشان، مردی خودساخته بوده و هیچکس به او چیزی پیشکش نکرده است. تحصیلاتِش در بالاترین سطح و در معتبرترین دانشگاه هاست. او گام به گام پیشرفت مشروع داشته و بر چیزی که می داند مسلط است. روش تدریس خاص ایشان، موجب ارتباط موثر با دانشجویان بوده و هست. از همه ی این صفت ها بزرگ تر این است که او رابطه ی انسانی سالم را با دانشجویان برقرار می کند و همه ی چیزی که می داند را در اختیار شاگردانش قرار می دهد.

 

هادی حسنعلی نیز در ادامه به ایراد سخنانی درباره ی پرفسور کامیابی مسک پرداخت و یادآور شد: از نگرانی های بزرگان آلمان پس از پایان جنگ جهانی دوم، واژه ها بودند که دیگر معنا و مفهوم سابق را نداشتند، کامیابی مسک به ما آموخت که واژه ها از ارزش و اعتبار برخوردارند. بد است که درباره ی صلح حرف بزنیم، آن هم برای آدم هایی که پذیرای صلح نیستند، بد است درباره ی عشق حرف بزنیم، آن هم برای کسانی که عشق را نمی پذیرند. شما به ما آموختید که برای پذیرش عشق و صلح باید قدر وازه ها را دانست. ممنونیم که واژه ها را برای ما معنا کردید و به ما آموختید آنچه که در روی صحنه اتفاق میفتد هویت ماست و باید آن را حفظ کنیم. برای پذیرش عشق، انسان باید عاشق باشد و اگر کسانی سخنان شما را نپذیرفتند، قطعا عاشق نبوده اند.

 

احمد کامیابی مسک که با تشویق و احترام دانشجویان روی صحنه آمده بود، در سخنانی کوتاه گفت: من افتخار می کنم درایران بهترین جشنواره ی دانشگاهی دنیا را داریم. جشنواره ای که در هیچ جای دنیا پیدا نمی شود. من به وجود شما افتخار می کنم. امیدوارم که تئاتر در مسیر پیشرفت باشد و دانشجویانی که بعدها آثاری را روی صحنه می برند، به اخلاق، دانش و هویت ایران توجه بیشتری داشته باشند.

 

در ادامه مراسم برگزیدگان بخش های دیگر جشنواره به ترتیب زیر معرفی شدند

بخش تجربه‌های اجرا:

تندیس و دیپلم افتخار به حسین توازن‌زاده برای نمایش «نرگس» اهدا شد.
در این بخش قرار بود تنها از یک کار تقدیر شود اما در شور نهایی با توجه به ظرفیت بازیگران نمایش «نرگس»، لوح تقدیر این بخش به نقش آفرینان این نمایش اهدا شد. همچنین طی مشورتی که با مدیرکل هنرهای نمایشی انجام گرفت، نمایش «نرگس» به کارگردانی حسین توازن‌زاده برای حضور در جشنواره سی و ششم جشنواره تئاتر فجر به دبیر بعدی این جشنواره پیشنهاد شد.

 

بخش برگزیده جشنواره‌ها:

در این بخشدیپلم افتخار و تندیس به مرتضی محمدی برای نمایش «مناقشه» اهدا شد.

 

بخش نمایشنامه‌نویسی:

لوح تقدیر نفر سوم به طور مشترک به حسین برفی نژاد برای نمایشنامه «مکان، تهران» و نیما نادری برای نمایشنامه «بیماری» اهدا شد.
لوح تقدیر نفر دوم در این بخش به میلاد غلامی برای نمایشنامه «فانوس» اهدا شد.
تندیس و دیپلم افتخار نیز به مهین بهزادی برای نمایش «وقتی با بودا روبرو شدی بودا رو بکش» اهدا شد.

 

بخش طراحی صحنه:

لوح تقدیر این بخش به سجاد امیر مجاهدی برای نمایش «قضیه» اهدا شد.
دیپلم افتخار و تندیس به سعدی محمدی برای نمایش «تابستان» اهدا شد.

 

بخش جلوه‌های ویژه بصری:

لوح تقدیر این بخش به نمایش «آقا محمدخان» اهدا شد.

 

بخش بازیگری مرد:

در این بخش پانته‌آ پناهی‌ها و نوید محمدزاده با تشویق فراوان از سوی دانشجویان، برای اهدای جوایز روی صحنه حاضر شدند.
لوح تقدیر نفر سوم این بخش به کامبیز منصف برای نمایش «رویای کولی آشفته» اهدا شد.
لوح تقدیر نفر دوم  به امیر شمس برای نمایش «مجلس مختلف‌خوانی همین امروز» اهدا شد.
همچنین دیپلم افتخار و تندیس به سعدی محمدی برای نمایش «تابستان» اهدا شد.

 

بخش بازیگری زن:

لوح تقدیر به بیتا عزیز اقلی برای نمایش« u+263f »اهدا شد.
لوح تقدیر نفر دوم در این بخش به راشین دیدنده برای نمایش «بی مرگی» اهدا شد.
همچنین تندیس و دیپلم افتخار به صبا ایزدپناه برای نمایش «کار خانگی» اهدا شد.

 

بخش متن:

لوح تقدیر به صبا نجاتی برای نمایش «مجلس مختلف‌خوانی همین امروز» اهدا شد.
دیپلم افتخار و تندیس به پریسا میرعلی برای نمایش« u+263f »اهدا شد.

 

بخش کارگردانی:

لوح تقدیر به پریسا میرعلی برای نمایش« u+263f »تقدیم شد.
لوح تقدیر به نرگس بهروزیان برای نمایش «کار خانگی» تعلق گرفت.
همچنین تندیس و دیپلم افتخار نیز به سعدی محمدی برای نمایش «تابستان» اهدا شد.

 

در پایان این مراسم نیز نمایش‌های «کار خانگی»، «تابستان»، «مجلس مختلف خوانی»، «قضیه» و «u+263f» » به عنوان پنج اثر برگزیده بیستمین جشنواره بین المللی تئاتر دانشگاهی برای حضور در جشنواره سی و ششم تئاتر فجر پیشنهاد شدند.

 

بیستمین دوره جشنواره بین‌المللی تئاتر دانشگاهی ایران به دبیری مهدی گمار از ۱۵ الی ۲۳ اردیبشهت ماه در تهران برگزار شد.




نظرات کاربران