در حال بارگذاری ...
قطب الدین صادقی در مراسم بزرگداشت خود در سنندج:

مسئولیت من نسبت به جامعه بسیار سنگین تر شده است

مراسم بزرگداشت دکتر قطب الدین صادقی با حضور شهرام کرمی مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد و هنرمندان استان، مسئولین و مردم فرهنگی استان سه شنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۷ در تالار مولوی دانشگاه کردستان برگزار شد.

به گزارش ایران تئاتر به نقل از تئاتر کردستان مراسم بزرگداشت دکتر قطب الدین صادقی با حضور شهرام کرمی مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مهندس مرادنیا استاندار کردستان، جلال قلعه شاخانی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان، امان اللهی مدیرکل صداوسیمای مرکز کردستان، مهندس صیدی شهردار سنندج، دکتر اخلاقیان رییس دانشگاه کردستان، دکتر صادقی رییس بنیاد نخبگان کردستان، امین مرادی رییس حوزه هنری، اصغر همت مدیرعامل خانه تئاتر ایران، امیریل ارجمند و هنرمندان استان و مسئولین استانی و مردم فرهنگی استان سه شنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۷ در تالار مولوی دانشگاه کردستان برگزار شد.در این مراسم شهرام کرمی، اصغر همت و تعدادی دیگر از هنرمندان از نقش و جایگاه دکتر صادقی در تئاتر ایران صحبت کردند.

 شهرام کرمی، مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی  به‌ ایراد سخن پرداخت.
وی عنوان کرد: من شانس شاگردی دکتر قطب الدین صادقی را داشتم و همیشه از این وجود نازنین در عرصه هنر ایران بهره بردم.
کرمی افزود: یکی از مهمترین هنرهای وی قدرت کلام و فن بیان ایشان است، وی اگر بخواهد به‌ موضوعی بپردازد تمامی زوایای موضوع مورد نظر را به دقت مورد بررسی قرار می دهد.
مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: این استاد بزرگ دارای چندین ویژگی است که‌ یکی از آنها کرد بودن ایشان است، اگر کسی همچون محمود دولت آبادی به‌ خراسانی بودن معروف است، وی هم امکان ندارد که‌ در مراسمی حضور یابد و ویژگی های مهم زبانی و فرهنگی خویش را به‌ بهترین شیوه بیان نکند، ویژگی مهم دیگر ایشان ایرانی بودن ایشان است، من در طول این مدت که‌ با ایشان آشنا بودم هرگز ندیدم که‌ ایشان تفاوتی مابین هیچ ایرانی از هیچ نقطه کشور قائل شود و در این مورد تنها کار و استعداد طرف مقابل برای ایشان مهم است، اما یکی دیگر از ویژگی های بارز ایشان انسان بودن جهانی بودن دکتر صادقی است، ما کمتر هنرمندی را در ایران داریم که‌ دارای این ۳ بعد مهم در زندگی خویش باشد.
وی در ادامه افزود: من همیشه ایشان را خندان و پر انرژی دیدم اما زمان زلزله کرمانشاه ایشان را در گوشه ای دیدم که‌ آنچنان گریه می کرد که‌ من از درون ویران شدم، این یکی از غم انگیزترین روزهای زندگی من بود، دیدن اشک های این استاد بزرگ کاری آسان نیست کسی که‌ با همه مردم ایران سوخته و ساخته است.
اصغر همت مدیرعامل خانه تئاتر کشور در این مراسم گفت: قطب‌الدین صادقی استاد هنر و سخن‌وری است لذا مسوولین باید در امورات مهم مملکتی از وی مشاوره بگیرند.

همت اظهار داشت: استاد صادقی با علم و درایت بسیار همچون کتابخانه متحرک میان دانشجویان است.

وی افزود: قطب‌الدین صادقی استاد هنر و سخنوری است، وی در تمام عرصه‌ها صاحب رای و نظر است لذا مسوولین باید از وی در امورات مملکتی مشاوره بگیرند.

همت تاکید کرد: صادقی فقط متعلق به کردستان نیست بلکه کمالات وی شامل تمام اقوام در سراسر کشور می‌شود.

در ادامه این مراسم رئیس کردستان‌شناسی دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: استاد قطب‌الدین صادقی همه عمر خود را به ادبیات و هنر بخشیده است.

امید ورزنده با بیان اینکه صادقی پیام خود را در بستر تئاتر تقدیم دنیای هنر کرده است، تاکید کرد: وی شخصیتی چند بعدی دارد و هنرمند اجتماعی یکی از ابعاد بارز شخصیتی وی است.

وی با اعلام اینکه صادقی بیش از ۱۵۰ مطلب پژوهشگری در باب اسطوره‌شناسی و هنر دارد، اذعان کرد: این هنرمند بخشی از عمر و زندگی خود را به اسطوره‌شناسی جهان اختصاص داده است.

همچنین در ادامه برنامه‌ امیر یل ارجمند، هنرمند شناخته شده نمایش کشور به ایراد سخن پرداخت و گفت: من هرجا بودم با کمال صداقت گفتم که‌ افتخار زندگی من شاگردی این استاد بزرگ بوده و هست. اینجا هم اعلام می کنم که‌ ایشان بعد از پدرم ریشه من هستند.
وی افزود: افتخار اولین آشنایی من به‌ زمان کار کردن تئاتر دندون طلا با آقای میرباقری بر می گردد، یک روز آقای میرباقری با آن همه دانش نمایشی و سینمایی خویش به‌ پدرم زنگ زد و گفت لطفا بیا اینجا کسی هست که‌ من نمی توانم ایشان را قانع کنم، حریف اش نیستم، من برایم جالب بود که‌ این چه کسی است که‌ میرباقری با آن همه دانش چنین درباره وی سخن می گوید به‌ همین دلیل به‌ همراه پدر در این نشست جدل آمیز هنری شرکت کردم، وی کسی نبود جز دکتر قطب الدین صادقی نازنین.
ارجمند عنوان کرد: در همان آشنایی اول مجذوب ایشان شدم و شاگردی شان را قبول کردم. امکان نداشت روزی این مرد سر کلاس در آماده باشد و چیزی مهم به‌ شاگردانش انتقال ندهد. دنیای من و جهان بینی من را ایشان از ریشه نسبت به‌ نمایش و هنر ایران زمین و جهان تغییر داد و من امروز اینجا در میان مردم خون گرم کردستان حضور یافتم تا توانسته باشم از زحمات ایشان برای خویش و نسل خودم تشکر کرده باشم.

دکتر صادقی در ادامه این مراسم با تشکر از حضور تمامی اقشار سنندجی در مراسم بزرگداشت خود گفت: امروز یکی از بهترین روزهای زندگی بنده است که در میان این جمعیت بزرگ هستم ودر حقیقت امروز با دیدن این همه محبت احساس می کنم که تعهد و مسئولیت من به نسبت جامعه بسیار سنگین تر شده است.
وی با اشاره به وظیفه هنرمندان در جامعه گفت: ما دارای ۳ نوع ارتباط سیاسی، اجتماعی و هنری در جهان هستیم. ارتباط سیاسی در جهان مابین کشورهاست که متاسفانه اخلاقی نیست و سیاست استعمار بر روابط جهانی حاکم است. ارتباط اجتماعی هم به رفت و آمد روزانه ما در جامعه ختم می‌شود، اما ارتباط هنری ارتباطی است که از عمق وجود و عشق بر می‌خیزد و هیج حد و مرزی نمی شناسد. این چیزی است که جهان بدان نیاز دارد.
در ادامه این هنرمند کردزبان عنوان کرد: من به هنر اجتماعی که دارای پیوند تنگاتنگ با جامعه است اعتقاد دارم، سال ۱۳٦٤ که همه از ایران فرار می‌کردند، من زندگی خوب در پاریس را رها کردم وبه ایران بازگشتم و تا به امروز به کار خویش ادامه دادم و اصلا هم از این بازگشت پشیمان نیستم. تعهد اجتماعی مهم ترین وظیفه هر هنرمندی است.
وی در پایان تاکید کرد: هنرمند دو وظیفه مهم بر دوش دارد ابتدا حضور مستقیم در میان لایه های جامعه و تاثیر بر آنان و دوم حفظ شان دانشگاه و مقام آکادمیک، یعنی نباید به دلیل وجود رسانه های غول پیکر اجازه داده شود که راه دانشگاه که تولید و فکر و اندیشه است مختل شود.
متاسفانه رسانه های در عصر ما برای جذب مخاطب به تولید سیل آسای مطالب سبک و بی معنا مشغولند و این وظیفه اصحاب دانشگاه است که مقام و جایگاه علمی خویش را فراموش نکنند.
شایان ذکر است که در پایان این مراسم ضمن پرده برداری از سردیس این هنرمند، به رسم قدردانی لوایح و هدایایی از سوی دانشگاه کردستان، استاندار کردستان، شهردار سنندج و دیگر نهادها به دکتر قطب الدین صادقی، به پاس یک عمر کار و تلاش هنری اهداء شد.




مطالب مرتبط

همراه با بازسازی ساختمان سابق اداره تئاتر

ضرورت بازسازی اصولی و تاکید بر مدیریت بهینه آن
همراه با بازسازی ساختمان سابق اداره تئاتر

ضرورت بازسازی اصولی و تاکید بر مدیریت بهینه آن

ایرج راد، قطب‌الدین صادقی و حسن دولت‌آبادی هنرمندان و پیشکسوتان تئاتر ایران از بازسازی ساختمانی که صفحات تاریخ تئاتر ایران در آن ورق خورده، گفتند و یکی از کاربری‌های این ساختمان را تبدیل آن به محل پلاتو برای نسل جوان تئاتر ایران به‌منظور تمرین و اجرا و حتی ایجاد موزه تئاتر ...

|

در آیین اختتامیه جشنواره تئاتر ارتش مطرح شد

کاظم نظری:  اثر برگزیده جشنواره ارتش به جشنواره تئاتر فجر راه پیدا می‌کند
در آیین اختتامیه جشنواره تئاتر ارتش مطرح شد

کاظم نظری: اثر برگزیده جشنواره ارتش به جشنواره تئاتر فجر راه پیدا می‌کند

کاظم نظری، مدیرکل هنرهای نمایشی در آیین اختتامیه سیزدهمین جشنواره سراسری تئاتر ارتش از راه‌یابی یک اثر برتر از این جشنواره سراسری به جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر و اثری دیگر به جشنواره تئاتر دفاع مقدس در سال آینده خبر داد.

|

گفت‌وگو با نویسنده و کارگردان «دور»

وحید نفر: تئاتر باید آینه‌ای برای تماشاگر باشد
گفت‌وگو با نویسنده و کارگردان «دور»

وحید نفر: تئاتر باید آینه‌ای برای تماشاگر باشد

وحید نفر، نویسنده و کارگردان نمایش «دور» با بیان اینکه تئاتر باید آینه‌ای برای تماشاگر باشد، گفت اینکه تماشاگر با رضایت و با یک فضای ذهنی متفاوت از زمانی که وارد سالن شده است، از سالن اجرا خارج شود، از فاکتورهای موفقیت یک نمایش به شمار می‌رود.

|

نظرات کاربران