در حال بارگذاری ...

سنگلج میزبان شبیه‌خوانی شهادت مولای متقیان علی (ع) شد

مجلس شبیه خوانی شهادت مولای متقیان علی (ع) آخرین اجرای هنرمندان تعزیه در ویژه برنامه «شب تعزیه سنگلج» میزبان علاقه مندان به تعزیه شد.

به گزارش ایران تئاتر، 8 خرداد مصادف با 23 رمضان آخرین مجلس از ویژه برنامه «شب تعزیه سنگلج» با حضور پریسا مقتدی مدیر تماشاخانه سنگلج در محوطه مقابل تماشاخانه سنگلج اجرا شد.

مجلس شهادت مولای متقیان علی (ع)عنوان این مجلس بود که توسط گروه تعزیه حضرت سیدالشهداء (ع) به کارگردانی علاءالدین قاسمی اجرا شد.

مهدی قاسمی یکی از بازیگران این مجلس پیش از آغاز اجرا ضمن خوشآمدگویی به علاقه مندانی که آماده دیدن این نمایش می شدند، گفت: از تمامی شما به خاطر حضور در این سه شب تقدیر و تشکر می کنم و می بینم که بسیاری از شما عزیزان تماشاگر ثابت همه این مجالس بوده اید و قبول زحمت کرده و فضای این برنامه را نورانی کرده اید. امشب آخرین شبی است که در خدمتتان هستیم. در شب های قبل با مجلس تعزیه خوانی فضل و فتاح، وبعد از آن با مجلس تعزیه خوانی جوانمرد قصاب و معجزات امیرالمومنین علی (ع) در خدمتتان بودیم کهه به سمع و نظر شما عزیزان رسید. امشب هم مراسم تعزیه خوانی شهادت امیرالمومنین علی (ع) از گروه تعزیه سیدالشهداء به سرپرستی استاد والاقدر آقای علاالدین قاسمی در خدمتتان هستیم.  

وی در ادامه افزود: اجازه می خواهم اعضای این گروه را خدمتتان معرفی کنم. سرپرست گروه دکتر علاالدین قاسمی هستند، بنده حقیر حسین عقیقی هستم و آقایان حسن عقیقی، مهدی قاسمی، علی عقیقی گروه معاصرخوان ما بودند. موسیقی اجراها هم بر عهده آقایان مهدی قنبری و امیر بیات بود و سیستم صوتی را هم آقای خاکباز بر عهده داشتند و در این روزها بسیار زحمت کشیدند و صوت خوبی را برای ما فراهم کردند. استاد حسین صاحبدل هم مخالف خوان گروه بودند. هکچنین در این شب ها سعادت این را داشتیم که در معیت استاد قهرمان یوسفی باشیم که از تعزیه خوانان شهر قزوین هستند.

این هنرمند در بخش دیگر از سخنانش بیان کرد: این برنامه به همت تماشاخانه سنگلج با مدیریت خانم مقتدی شکل گرفته و به نحو احسن و تا جایی که در توان این مجموعه بوده برگزار شده که از ایشان و کارکنان این مجموعه تقدیر و تشکر می کنیم. همچنین باید از شهرداری منطقه 12 قدردانی کنیم که در برگزاری این برنامه همکاری داشتند.  

در ادامه این برنامه بازیگران این مجلس متشکل از مهدی قاسمی، حسین عقیقی، حسن عقیقی، قهرمان یوسفی، امیر حسن‌نژاد، جلال علیخانی و حسین صاحبدل بر روی سن موقتی که در خیابان بهشت و مقابل تماشاخانه سنگلج تهیه شده بود رفتند و به اجرای این روایت پرداختند.

بخشی از روایت گروه تعزیه سیدالشهداء در شبیه خوانی شهادت امیرالمومنین علی (ع) به این شرح است:

 

ای خالق لوح و عرش اعلا

شایسته مسند معلی

روزی خور خوان نعمت توست

مور و ملخ و طیور صحرا

*

ای خالق نه سپهر بالا

ای باعث هفت تخت قبرا

از چیست مرا علی نموده

در بر خلق کوفه رسوا

در خدمت او روانه گردم

 زین قصه شوم به پند جویا

*

سلام علیک یا ابالحسن

ای سرور سروران عالم

وی باعث آبروی حوا

آقا پیروز شدم به رهگذاری

یک حرف عجب شنیدم آقا

می گفت یکی علی چنین گفت

که قاتل من بود مهنا

من بنده درگه تو هستم

بغض تو به دل ندارم اصلا

بحیرا از تو بوی کفر آید

ز تو مهر و وفا هرگز نشاید

شده وقتی که در دامان محراب

بریزی خونم از شمشیر زهر

*

آقا تو سرالله و عین الله هستی

 تو آگه از زمین و تا ماه هستی

اگر من قاتلت هستم به دوران

دو دستم را ز پیکر قطع گردان

که من هرگز چنین دستی نخواهم

که سازد ترس در بهر ملالم

*

خداوندا تو آگاهی به عالم

که من قتل علی نبود مرادم

نخواهد شدچنین روزی میسر

که من گردم شریک خون حیدر

*

به عجب ماه رخی سرو قدی

نمکین چشم پریوش رخ و خورشید مثالی که رخ از مشرق امید برآورده وگوید که که خورشید جهانتاب نهان شو نهان از نظر خلق جهان شو تا که من پرده زرخ گیرم و نور رخ خویش کنم خیره جهان را مات و مبهوت نمایم همه

*

اه گویی که من بیچاره دلخسته به خوابم

یا که مستم یا که مدهوش

نه نه چنین است نه خوابم و نه مستم و نه مدهوش

آنچه می بینم همه صدق است

شده از دفتر چشمان من یکی ماه نمایان

 

گفتنی است؛ در هنگام اجرای این مجلس از سوی تماشاخانه سنگلج که برگزارکننده این ویژه برنامه است، بسته های افطار میان حاضرین توزیع شد.




مطالب مرتبط

گفت‌وگو با ابوالفضل میرزااحمدی، شبیه‌خوان حاضر در «سوگواره یاس»

در محوطه باز تئاتر شهر، هر مجلس تعزیه‌ای را نمی‌توان اجرا کرد
گفت‌وگو با ابوالفضل میرزااحمدی، شبیه‌خوان حاضر در «سوگواره یاس»

در محوطه باز تئاتر شهر، هر مجلس تعزیه‌ای را نمی‌توان اجرا کرد

ابوالفضل میرزااحمدی، شبیه‌خوان پیشکسوت با بیان اینکه در محوطه باز تئاتر شهر نمی‌توان هرنوع تعزیه‌ای را اجرا کرد، گفت مخاطبان در مکان‌های عمومی، به مجالسی که بُعد نمایشی آن‌ها پُررنگ است، بیشتر جذب می‌شوند.

|

گفت‌وگو با داور واقعه‌خوانی جشنواره میراث فرهنگی

بهزاد فراهانی: نمایش ایرانی، میراث ناملموس این سرزمین است
گفت‌وگو با داور واقعه‌خوانی جشنواره میراث فرهنگی

بهزاد فراهانی: نمایش ایرانی، میراث ناملموس این سرزمین است

بهزاد فراهانی، نویسنده، بازیگر، کارگردان تئاتر و داور بخش واقعه‌خوانی دومین جشنواره میراث فرهنگی با تاکید بر لزوم برنامه‌ریزی مدون و ساماندهی‌شده برای ادامه حضور بخش‌های نمایشی در این رویداد هنری گفت نمایش ایرانی میراث ناملموس این سرزمین است.

|

نگاه امیرحسین حریری به بخش سمینارهای جشنواره آیینی و سنتی

ارتباط با پژوهشگرانی چون شکنر و کارلسن، تعامل فرهنگی ما با جهان را گسترش می‌دهد
نگاه امیرحسین حریری به بخش سمینارهای جشنواره آیینی و سنتی

ارتباط با پژوهشگرانی چون شکنر و کارلسن، تعامل فرهنگی ما با جهان را گسترش می‌دهد

امیرحسین حریری، عضو هیئت علمی دانشکده هنرهای زیبا، با اشاره به اینکه پژوهش‌های بینافرهنگی افرادی چون شکنر و کارلسن در حال حاضر جزو منابع مطالعاتی دانشجویان در دانشگاه‌هاست، ارتباط مستمر و دوسویه بین پژوهشگران ایرانی و خارجی، خصوصا در زمینه‌های مربوط به نمایش‌های آیینی و ...

|

نظرات کاربران