در حال بارگذاری ...
محمود فرهنگ در چهل و هشتمین مجله شفاهی توکا گفت:

تئاتر کودک سرمایه و حمایت بیشتری نیاز دارد

عصر روز گذشته، شنبه دوم شهریور چهل و هشتمین مجله شفاهی «توکا» کانون کودک و نوجوان خانه تئاتر منتشر شد. محمود فرهنگ در این نشست گفت: توجه به رفتار و شایستگی‌ها در کودکی بسیار مهم تر از بزرگسالی است و تئاتر کودک سرمایه و حمایت بیشتری نیاز دارد تا بتواند در مسیر اصلی خود قرار گیرد.

به گزارش ایران تئاتر به نقل از روابط عمومی خانه تئاتر، این شماره با مضمون بررسی رویکرد دینی در تئاتر معاصر کودک و نوجوان با حضور محمود فرهنگ محمود فرهنگ، کارگردان تئاتر و مدیر دفتر تئاتر دینی، یدالله وفاداری استاد دانشگاه، پژوهشگر و پیشکسوت تئاتر کودک و اعضای کانون کودک و نوجوان برگزار شد.
در ابتدای این جلسه مهدی قلعه رئیس کانون کودک و نوجوان خانه تئاتر گفت: از سال 90 حدود هشت سال است که مجله شفاهی توکا هر ماه توسط این انجمن منتشر می شود و در هر شماره به یک موضوع تخصصی کودک و نوجوان می پردازد. اما تاکنون به رویکرد دینی نپرداخته ایم و این جلسه می تواند فتح بابی باشد تا جلسات دیگری نیز با این موضوع برگزار شود.
قلعه همچنین گفت: شاید یکی از دلایل انتخاب این موضوع ماه مبارک محرم باشد اما هرگز بر این باور نیستیم که تئاتر دینی مقطعی و تنها مختص به ماه های خاصی باشد، همین طور که تئاتر دینی تنها تئاتر عاشورایی نیست و گاه یک قصه قرآنی یا یک نمایش انسانی می تواند یک اثر دینی باشد.
پس از او محمود فرهنگ در خصوص تاثیر منفی شرایط اقتصادی بر تئاتر کودک اینچنین توضیح داد: هزینه بردار بودن و مسائل اقتصادی و تغییر ذائقه مخاطب در آثار کودک سبب کم کاری برخی هنرمندان تئاتر دینی در این حوزه شده است. به این شرایط عدم ارائه نمایش کودک به شکل بی چیز و تبدیل این نوع نمایش به نمایش هایی بسیار شلوغ و هیجانی را که بیافزاییم، مسبب به حاشیه رفتن تقریبی تئاتر دینی از تئاتر کودک را در می یابیم، این در حالی است که بخشی از تئاتر کودک تئاتر دینی است.
فرهنگ در خصوص مفاهیم قابل استفاده دینی در تئاتر کودک گفت: استفاده از مفاهیم دینی، موضوعیت گرفتن از زندگی و شخصیت ائمه (ع)، حضرت زهرا (س)، حضرت علی (ع)، پرداختن به داستان و جانمایه واقعه عاشورا، پرداختن به موضوع رضوی، پرداختن به سیره و زندگی حضرت قائم (عج) و پرداختن به زندگی و شخصیت افراد موثر در تاریخ اسلام از مواردی هستند که می توان برای تولید تئاتر دینی کودک از آنها بهره برداری کرد. همانطور که قابل مشاهده است موضوع برای پرداختن به چنین مقوله ای کم نیست اما برای تئاتر کودک هنوز نتوانسته ایم از زندگی چهارده معصوم استفاده کنیم و آن را بر صحنه تصویر کنیم. اگر هم نمایشی تولید شده است نه در خصوص خردسالی و نوجوانی معصومین و شخصیت های دینی بلکه در خصوص بزرگسالی آنهاست.
او با اشاره به جای خالی تئاتر دینی در گونه های تئاتری گفت: ما کمتر به سوی نمایش های ایمانگرا رفته ایم، در صورتی که طبق پژوهش های  دکتر فرهاد ناظرزاده کرمانی در کتاب "ایمانگرایی در ادبیات نمایشی" ادیان دیگر از هزاران سال پیش برای ترویج دین خود به زبان نمایش تلاش کرده اند که با توجه به این موضوع در می یابیم ما آنچنان در این خصوص برنامه ریزی و تلاش نکرده ایم. موضوعات بررسی شده در این نگارش حول محور نمایشنامه هایی با موضوع جهاد و شهادت، تسلیم و رضا به مشیت الهی، رستگار گرایی، دین سروران، نیکو کاری، فلسفه دینی، تحلیل و اعتراض دینی و نمایش های آرمانگرایانه می چرخد.
این کارگردان تئاتری همچنین به این موضوع اشاره کرد که: توجه به رفتار و شایستگی‌ها در کودکی بسیار مهم تر از بزرگسالی است، اروپایی ها برای تئاتر کودک خود برنامه های ده ساله دارند. تئاتر کودک سرمایه و حمایت بیشتری نیاز دارد تا بتواند در مسیر اصلی خود قرار گیرد.
مدیر دفتر تئاتر دینی در خصوص چگونگی مساعدت دفتر تئاتر دینی به برگزاری نمایش های دینی کودک و نوجوان افزود: طبق جلسات پی در پی با آموزش و پرورش استان تهران و پیشنهاد ما مبنی بر اختصاص یک سالن آمفی تئاتر در هر منطقه به تئاتر دینی دانش آموزی، این امکان هست که نمایش کودک خلاقانه ای تولید شود و در مدارس نیز اجرا شود، یکی از سالن هایی که اکنون می توان از آن استفاده کرد، تالار فرهنگ است که می توان برای اجرای تئاتر کودک در آن رایزنی کرد.
وی در پایان اضافه کرد: ما حاضریم در حد بضاعت خود به گروه ها کمک کنیم تا نمایش هایی دینی برای دانش آموزان تولید و اجرا شود، ما می توانیم با مسئولین کانون ها وارد گفت و گو شده و نمایش هایی با کمک جمع حاضر برای دانش آموزان تولید کنیم، حاضران این جلسه توانایی، سال ها فعالیت و تخصص دارند و ما نیز به این کمک و این تعامل احتیاج داریم.

 




مطالب مرتبط

گفت‌و‌گو با پیشکسوت تئاتر و نمایش خیابانی

محمود فرهنگ: از ظرفیت جشنواره‌های منطقه‌ای، برای آموزش بهره ببریم
گفت‌و‌گو با پیشکسوت تئاتر و نمایش خیابانی

محمود فرهنگ: از ظرفیت جشنواره‌های منطقه‌ای، برای آموزش بهره ببریم

محمود فرهنگ، هنرمند پیشکسوت نمایش خیابانی و داور جشنواره تئاتر منطقه‌ای پارس (شیراز)، براین باور است که باید از ظرفیت چنین رویدادهایی برای آموزش و ارتقای کیفی آثار هنرمندان شهرستان‌های سراسر کشور بهره برد.

|

در ویژه‌برنامه «یلدای خُرَمروز» مطرح شد

یلدا می‌گوید امید در پس ناامیدی متولد می‌شود
در ویژه‌برنامه «یلدای خُرَمروز» مطرح شد

یلدا می‌گوید امید در پس ناامیدی متولد می‌شود

احمد محیط طباطبایی، رییس ایکوم در ویژه‌برنامه «یلدای خُرَمروز» که به مناسبت شب یلدا و آغاز فصل زمستان در خانه هنرمندان برگزار شد، گفت یلدا مطابق همه آن چیزی بوده که در فرهنگ ایران بوده است و آن این‌که تاریکی به‌روشنی رسیده؛ شب به‌روز ختم شده و امید در پس ناامیدی متولد ...

|

انجمن مدرسان خانه تئاتر برگزار می‌کند

نشست تخصصی با موضوع «روابط عمومی، رسانه و تبلیغات؛ انتقال و گسترش آگاهی»
انجمن مدرسان خانه تئاتر برگزار می‌کند

نشست تخصصی با موضوع «روابط عمومی، رسانه و تبلیغات؛ انتقال و گسترش آگاهی»

انجمن مدرسان خانه تئاتر با همکاری مرکز آموزش، پنجمین و آخرین نشست از سلسله نشست‌های تخصصی اکوسیستم تئاتر را با موضوع «روابط عمومی، رسانه و تبلیغات؛ انتقال و گسترش آگاهی» برگزار می‌کند.

|

با حضور جمعی از هنرمندان و دانشجویان زنده‌یاد صادق صفایی

کتابخانه هنرمند فقید، در سالروز تولدش به خانه تئاتر اهدا شد
با حضور جمعی از هنرمندان و دانشجویان زنده‌یاد صادق صفایی

کتابخانه هنرمند فقید، در سالروز تولدش به خانه تئاتر اهدا شد

بیش از دو سال از درگذشت صادق صفایی، هنرمند تئاتر و سینما و مدرس دانشگاه می‌گذرد و روز گذشته، هم‌زمان با سالروز تولد او، کتابخانه شخصی‌اش به خانه تئاتر اهدا شد.

|

نظرات کاربران