در حال بارگذاری ...
مدیر خانه نمایش مهرگان در گفت‌وگو با ایران تئاتر مطرح کرد

مسئله حضور سلبریتی‌ها با واقعیت جاری در تئاتر سازگاری ندارد

مدیر خانه نمایش مهرگان در گفت‌وگو با ایران تئاتر در خصوص طرح مسئله حضور سلبریتی ها در فعالیت های هنری گفت: مسئله حضور سلبریتی‌ها به شکلی که مطرح شده واقعیت ندارد  و بسیار اغراق شده و بی اساس است.  

مهدی علی‌نژاد بازیگر تئاتر  و مدیر خانه نمایش مهرگان در گفت و گو با ایران تئاتر در خصوص حواشی اخیر که بعضی جریان ها به دنبال زمزمه های لغو معافیت مالیاتی فعالیت های فرهنگی هنری و در ارتباط با حضور سلبریتی ها و درآمدهای آنان دنبال کرده اند، بیان کرد:  این مسئله به شکلی که مطرح شده واقعیت ندارد و ابعادی که در ارتباط با حضور و فعالیت سلبریتی ها در عرصه هنر ترسیم می شود بسیار اغراق شده و بی اساس است.  واقعیت این است که حتی در حوزه سینما که حوزه ای با ابعاد اقتصادی بزرگتر است، تعداد این هنرمندان به انگشتان یک دست هم نمی رسد. بنابراین طرح  چنین موضوعی و تلاش در ایجاد این تصویر که فعالیت هنری حوزه ای پردرآمد و سودآور است، به هیچ وجه با واقعیت امر سازگاری ندارد. علاوه بر این وقتی به طور مشخص از عرصه تئاتر حرف می زنیم، طرح چنین مبحثی به هیچ وجه موضوعیت ندارد؛ چرا که حضور سلبریتی ها در این عرصه آنقدر استثنائی و موردی است که اساساً قابل طرح کردن نخواهد بود. ضمناً باید این نکته را هم در نظر گرفت که حتی در این حضور موردی سلبریتی ها در حوزه تئاتر با دستمزدهایی که همین افراد در حوزه سینما دریافت می کنند به هیچ وجه قابل قیاس نیست و مبالغی بسیار کمتر را شامل می شود.

مدیر خانه نمایش مهرگان در ادامه سخنانش با تاکید بر وضعیت دشوار فعالیت ها در عرصه تئاتر تصریح کرد: همه ما می دانیم که تئاتر اساساً فعالیتی از روی عشق و علاقه است و هرگز نمی تواند به عنوان منبع درآمد مطمئنی برای فعالان این عرصه محسوب شود. همین امروز هم اکثریت قریب به اتفاق فعالان تئاتر از بازیگر و نمایشنامه نویس گرفته تا کارگردان با کمترین بازده مالی به فعالیت خود در این حوزه ادامه می دهند. واقعیت این است که قاطبه جامعه تئاتری ما با شرایط اقتصادی امروز زیر خط فقر و در شرایطی نابسامان زندگی خود را می گذرانند.    

کارگردان نمایش «موسیقی مجلسی»  در بخش پایانی سخنانش نیز در ارتباط با مسئله معافیت مالیاتی فعالیت های فرهنگی و هنری بیان کرد: نکته جالب توجه اینجاست که نهادهای دولتی تا پیش از این فعالیت هایی چون بازیگری، نویسندگی و کارگردانی را اساساً در رده مشاغل ارزیابی نمی کردند و زمانی که با هنرمندان این عرصه روبه رو می شدند می پرسیدند؛ «مگر بازیگری و نویسندگی هم شغل به حساب می آید، بروید دنبال کاری که درآمدی برایتان داشته باشد». اما حالا که موضوع معافیت مالی برجسته شده تصمیم گرفته اند برای اخذ مالیات به سراغ هنرمندان بیایند. در این ارتباط باید سوال کرد چگونه می خواهید از کسانی که هنوز فعالیتشان را به رسمیت نمی شناسید مالیات اخذ کنید؟ واقعیت هم همین است که حتی اگر قصد دریافت مالیات از فعالیت های فرهنگی و هنری در میان باشد، متولیان امر چیزی نصیبشان نخواهد شد و دست خالی برخواهند گشت. اضافه بر این دنبال کردن مسئله دریافت مالیات از هنرمندان و فعالان فرهنگی ضربه ای بزرگ تر به فعالیت های هنری را به دنبال خواهد داشت و مطمئناً جمع بزرگی از هنرمندان را از گردونه این فعالیت ها خارج خواهد کرد.    

 




مطالب مرتبط

نظرات کاربران