در حال بارگذاری ...
گفت‌وگوی ایران تئاتر با فاتح باد پروا رئیس انجمن هنرهای نمایشی استان کردستان

هنرمندان نمایش کردستان با سختکوشی به اعتلای تئاتر کمک می‌کنند

در شهرهای مختلف کشورمان بار اصلی حمایت از تئاتر بر عهده انجمن هنرهای نمایشی است.فاتح باد پروا رئیس انجمن هنرهای نمایشی استان کردستان با توجه به تجارب ارزشمندش در حوزه تئاتر توانسته اقدامات موثری را انجام بدهد. به بهانه برگزاری دوره ۱۶ جشنواره تئاتر کردی با او در باره برگزاری جشنواره و وضعیت تئاتر استان گفت وگویی انجام داده ایم.

تئاتر کردستان در سال های اخیر به خصوص در بحث برگزاری ، جشنواره های موفق و پر مخاطبی مثل جشنواره تئاتر خیابانی مریوان وتئاتر کردی سقز را مدیریت کرده است. این فرآیند تابع چه مسائلی به وجود آمده است؟
در سال های قبل تر هم جشنواره تئاتر طنز در شهر دیواندره با موفقیت برگزار می شد و امسال به دلیل مشکلات مالی جشنواره برگزار نشد .در کنارش جشنواره تئاتر استانی هم با قوت برگزار می شود. در همه جای  کردستان پر از آئین ، هنر و راز و تمثیل است در ادبیات شفاهی هم ردپای بزرگی از آئین وحماسه وجود دارد و این عوامل باعث پرورش هنرمندان بزرگی در تئاتر این خطه  شده که الان هم در جاهای مختلف کشور مثل تهران مشغول به کار هستند. مردم کردستان در اوج دوران سخت جنگ هم از هنر دور نبودند و خوشبختانه ما هر سه المان و خاستگاه اصلی یعنی آئین ، داستان و تمثیل را داریم . تئاتر از دهه ابتدایی 1300 به طور جدی فعالیتش را در کردستان آغاز کرد . هنرمندان سخت کوش استان برای ابراز توانایی هایشان با سخت کوشی و دشوای به چنین جایگاه رسیده اند و توانسته اند خودشان را در تئاتر تثبیت کنند. الان در تئاتر  بزرگانی  از کردستان نظیر بهروز غریب پور ، قطب الدین صادقیی ،ناصح کامکاری توانسته اند ارزش های خودشان را به نمایش گذاشته‌اند
 
نسل جوان امروز تئاتر با حضور نام های مثل هوتن شکیبا ، نوید محمد زاده ، یوسف باپیری هم تواسته اند این موفقیت تئاتر کردستان را تداوم ببخشنند؟
همینطور است و خیلی دیگر از هنرمندان توانمند کردستان که در شهرشان ماندند و به تهران نیامده اند و به طور حتم اگر  نمایشی را در تهران روی صحنه ببرند و یا بازی کنند کار فاخری خواهد بود .این هنرمندان اعتقاد دارند باید در موطنشان بمانند و از جوان‌ها حمایت کنند و به رشد و اعتلای تئاتر بومی کنند .البته خیلی از مسئولان پای کار بودند و حمایت هایی انجام داده اند . شهرام کرمی مدیر کل هنرهای نمایشی هم با توجه به اینکه خودش از بدنه تئاتر است . در حد توانش کارهایی را انجام داده است .
 
نحو استقبال مردم از تئاترهایی که در شهرهای استان کردستان روی صحنه می رود چگونه است؟
در بحث تئاتر صحنه ای استقبال نسبی است. اما تئاتر خیابانی مخاطبان بی شماری دارد و متاسفانه به لحاظ اقتصادی تئاتری صحنه ای ما سود آور نیست.
 
در ماه چند نمایش در شهرهای استان کردستان روی صحنه اجرامی شود؟
به طور میانگین اجرای ماهیانه نمایش در حدود 5 اجرا است و در سقز و بیجار و مریوان تئاتر با استقبال بهتری انجام می شود .
 
در بحث احداث تئاتر خصوصی چه کارهایی انجام شده است ؟
کارهایی انجام شد و مدتی قبل در شهر سقز سالن خصوصی شروع به کار کرد ، اما چون به درستی جانمایی نشده بود نتوانست به حیاتش ادامه بدهد و به لحاظ سالن واقعا در استان دچار کمبود هستیم . البته به همت اداره کل هنرهای نمایشی مقدمات ساخت 5 پلاتو آغاز شده است .
 
کیفیت برگزاری دوره شانزدهم تئاتر کردی را چگونه ارزیابی می کنید؟
با توجه به شرایط سخت اجرای نمایش واقعا استقامت گروه‌هایی که نمایش به جشنواره ارسال کرده اند ارزشمند و ستودنی است و البته کارها در سطح متوسطی هستند.
 
گفت وگو از احمد محمد اسماعیلی
 




نظرات کاربران