در حال بارگذاری ...
امید سهرابی در گفت‌وگو با ایران‌تئاتر بیان کرد

نمایش‌های کمدی سیاه و غرب دلگیر را به صحنه می‌برم

ایران‌تئاتر: امید سهرابی سال‌ها است که در حوزه نویسندگی تئاتر، سینما و تلویزیون حضور موثر و فعالی دارد و با بزرگانی نظیر بهمن فرمان آرا و بهرام بهرامیان همکاری داشته است و امسال هم نمایش خروس لاری را در تماشاخانه ایرانشهر روی صحنه برده که به وقایع نگاری بخشی از زندگی زنان طبقه فرودست اجتماع پرداخته که در زندگیشان دچار چالش هایی است. در کارنامه کاری سهرابی آثاری نظیر دلم می خواد، جاده قدیم و خنده در باران دیده می شود.

امید سهرابی در گفت‌وگو با ایران‌تئاتر درباره فعالیت‌های جدید کاری خود گفت: مدتی است به تدریس بازیگری به علاقه‌مندان جوان مشغول هستم و قرار است در سال جدید با هنرجویانم در موسسه بامداد نمایش کمدی سیاه نوشته پیتر شفر را اجرا کنیم. دراماتوروژی این نمایش را امیر رضا طلاچیان انجام داده است و داستان نمایش درباره زندگی برندسلی میلر و نامزدش کارول ملکت است. آنها خود را برای یک مهمانی آماده می‌کنند. قرار است جورج بمبرگ یک کلکسیونر و میلیونر معروف برای خرید کارهای برندسلی و کلنل ملکت پدر کارول برای دیدن وضعیت زندگی برندسلی به خانه آنها بیایند. این دو برای تحت تاثیر قرار دادن پدر کارول وسایل قیمتی هارولد گورینج همسایه برندسلی را که بسیار هم نسبت به وسایل خود حساس است، دزدیده‌اند.

سهرابی در ادامه افزود: این اثر از زبان هشت شخصیت روایت می‌شود. نمایش نامه کمدی سیاه نوشته پیتر شفر با ترجمه مجید روئین‌پرویزی توسط انتشارات افراز به چاپ رسیده است. سر پیتر لوین شفر، معروف به پیتر شفر، نمایشنامه‌نویس انگلیسی خالق نمایشنامه‌های زیادی است که برنده جوایز مختلف بوده و برخی از آنها تبدیل به فیلم شده‌اند. آمادئوس، شوره زار و تمرین پنج انگشتی از جمله سایر کارهای مهم  شفر است. سبک نوشتاری شفر ترکیبی از درام فلسفی و کمدی هجوآمیز است و او جوایز زیادی منجمله جایزه تونی و اسکار را نیز به دست آورده است.
این نویسنده در بخش دیگر سخنانش با اشاره به اجرای نمایشی از آثار مارتین مک دونا در نیمه دوم سال 1399 عنوان کرد: نمایش نامه غرب دلگیر مارتین مک دونا را برای اجرا دراماتورژی کرده ام و منتظرم شرایط شیوع بیماری کورونا از بین برود تا مقدمات اجرای این نمایش را شروع کنم. نمایشی که جزو آثار برتر مک دونا است و سال‌ها قبل توسط بهرنگ رجبی و حمید امجد به فارسی ترجمه شده است و برنده جایزه آلفرد رادوک در سال 2002 شده است. غرب دلگیر درباره زندگی دو برادر است که در خانه‌ای مشترک که از پدرشان به ارث رسیده است زندگی می کنند و با سنگدلی حاضر هستند که برای نابودی همدیگر از هر کاری فروگذار نکنند و فضای خشونت آمیز بین آنها حاکم است و مثل اغلب آثار مک دونا تم اصلیش درباره بروز خشونت در فتار آدم ها و چرایی آن است.

وی درباره سبک نوشتاری خود در حوزه کارهای رئالیستی عنوان کرد: الگوی خاص و مشخصی از ادبیات برای نوشتن نداشتم؛ اما منکر این نیستم که من نویسنده تحت تاثیر رمان، داستان و فیلم هایی که خوانده و دیده‌ام و در ضمیر ناخودآگاهم هستم و گاهی موارد از آن استفاده می کنم. البته به تئاتر اپیک، رئالیسم و ابزرورد علاقه خاصی دارم.

 




نظرات کاربران