در حال بارگذاری ...
رئیس انجمن هنرهای نمایشی استان خوزستان:

استمرار برگزاری رویدادهای تئاتر استان باید حفظ شود

رئیس انجمن هنرهای نمایشی استان خوزستان معتقد است استمرار سنوات برگزاری رویدادهای تئاتر استان خوزستان حتی در شرایط کرونایی باید حفظ شود.

به گزارش خبرنگار ایران تئاتر از خوزستان، محمد یاقوت‌پور رئیس انجمن هنرهای نمایشی استان خوزستان درباره فعالیت‌های انجمن هنرهای نمایشی و هنرمندان این استان در روزهای کرونایی گفت: استان خوزستان هم از لحاظ گستره جغرافیایی و هم از لحاظ تعدد دفاتر انجمن‌های شهرستانی، جزو استان‌های فعال کشور در زمینه تئاتر است. ما 27 دفتر انجمن شهرستانی داریم. بیشترین تعداد گروه‌های ثبت شده نمایشی هم متعلق به استان خوزستان است. طبق آمار درگاه ایران تئاتر، ما در طول سال بیشترین رویداد و جشنواره نمایشی را برگزار می‌کنیم.

او افزود: ما در استان خوزستان 19 رویداد و جشنواره ملی، استانی و منطقه‌ای داریم. اتفاقی که بابت شیوع ویروس کرونا افتاد، قطعاً کل مجموعه‌های هنری از جمله انجمن هنرهای نمایشی استان خوزستان را کم‌کار کرد ولی ما برای حفظ پویایی هنرمندان، رویدادهای مجازی را راه‌اندازی کردیم. در حال حاضر مرحله دوم جشنواره بین‌المللی استندآپ کمدی در حال برگزاری است. ما 8- 9 جشنواره‌ مجازی از جمله جشنواره‌های «طبیبان مهر» و «بازیگری تک» را تعریف کردیم تا بتوانیم خلأ تعطیلی مکان‌های فرهنگی هنری را پر کنیم.

رئیس انجمن هنرهای نمایشی استان خوزستان بیان کرد: اعتقاد ما بر این است که استمرار سنوات برگزاری رویدادهای ما حتی در این شرایط کرونایی هم باید حفظ شود. ما در استان خوزستان به همان اندازه که از منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی استفاده می‌کنیم، یک و نیم برابر آن از منابع شهرستانی استفاده می‌کنیم. وقتی یک رویدادی را تعریف می‌کنیم، نیم بیشتری از هزینه آن را فرماندار، شهردار و سایر ادارات شهرستانی تقبل می‌کنند. یعنی ما سعی می‌کنیم یک جورهایی هزینه‌ها را تقسیم کنیم.

یاقوت‌پور ادامه داد: ما جشنواره بین‌المللی «تئاتر عربی» را هم داریم. از آنجایی که نمی‌توانیم در این جشنواره پذیرای گروه‌ها باشیم، تصمیم گرفتیم رویکردمان را تغییر دهیم و در بخش نمایشنامه‌نویسی فعال باشیم. جشنواره ملی «لاله‌های سرخ» را هم در شهرستان اندیمشک داریم که می‌توانیم آن را تبدیل به تولید آثار فاخر نمایشنامه کنیم. یعنی می‌خواهیم برگزاری این دوره از جشنواره‌ها را داشته باشیم، منتها رویکرد خودمان را تغییر می‌دهیم تا پروتکل‌های بهداشتی رعایت شود. 

او تصریح کرد: من یک آسیب‌شناسی انجام داده‌ام و در جلسه‌ای که خدمت آقای قادر آشنا به صورت اینترنتی داشتیم با ایشان مطرح کردم. هنرمندان تئاتر حقوق ماهیانه ثابت کارمندی ندارند. معمولاً وقتی قشر هنرمند را آسیب‌شناسی می‌کنید، متوجه می‌شوید آن‌ها فرهیخته‌تر و سر به زیرتر هستند. شأنیت‌ اجتماعی‌شان ایجاب می‌کند که با بضاعت خودشان بسازند. هنرمندان ما در استان‌ها از سه طریق ارتزاق دارند. یا از طریق برگزاری جشنواره و رویدادها ارتزاق می‌کنند یا از حق جوایزی که در آن جشنواره نصیب‌شان می‌شود. یک عده هم مشخصاً عضو ستاد اجرایی جشنواره می‌شوند و از برگزاری یک رویداد، حق‌الزحمه ستاد اجرایی را دریافت می‌کنند. وقتی رویدادها تعطیل می‌شوند، هنرمندان نمی‌توانند ارتزاق مالی کنند. ما اگر بتوانیم رویدادها را برگزار کنیم، به صورتی می‌توانیم بضاعت آن‌ها را تا حدی تأمین کنیم.

رئیس انجمن هنرهای نمایشی استان خوزستان گفت: پویایی و طراوت تئاتر کشور عزیزمان ایران، مدیون انجمن‌های هنرهای نمایشی کشور است که شعب استانی آن در همه استان‌ها وجود دارد. در حال حاضر با مناطق آزاد، 33 یا 34 دفتر استانی در کشور وجود دارد. به صورت زنجیروار، هر دفتر استانی در شهرستان‌ها هم دفتر دارد. من فکر می‌کنم این زنجیره باید حفظ شود و معاونت هنری هم حمایت مالی خودش را داشته باشد.

یاقوت‌پور با اشاره به اینکه جامعه ما در این شرایط قطعاً به نشاط نیاز دارد، عنوان کرد: تئاتر می‌تواند این نشاط را در عموم جامعه ایجاد کند. اگر وزارتخانه‌ها این مسئله را به خودشان بقبولانند که تئاتر در این شرایط می‌تواند کمک حال ما باشد، قطعاً اتفاقات خوبی می‌افتد. ما با حفظ پروتکل‌های بهداشتی می‌توانیم تئاتر خیابانی و تئاتر در محیط‌های باز را تجربه کنیم. می‌توانیم تولیدات خودمان را در صداوسیما پخش کنیم. در حال حاضر تئاتر می‌تواند مردم را از رخوت و خمودگی روزهای کرونایی رها کند.

او در پایان خاطرنشان کرد: اجرای تعزیه در کشور ما همیشه با استقبال مردم همراه بوده است. یکی از امتیازهای اجرای تعزیه این است که در محیط‌های آزاد اجرا می‌شود. اگر از ما بخواهند با حفظ پروتکل‌های بهداشتی، اجراهای نمایش تعزیه را هم در ماه‌های محرم و صفر داشته باشیم خیلی خوب می‌شود. به هر حال این هم یکی از دغدغه‌های هنرمندان است که اجرای تعزیه در فضاهای باز استمرار پیدا کند.




مطالب مرتبط

برگزیدگان سی‌وپنجمین جشنواره تئاتر خوزستان معرفی شدند

برگزیدگان سی‌وپنجمین جشنواره تئاتر خوزستان معرفی شدند

آیین پایانی سی‌وپنجمین جشنواره تئاتر استان خوزستان جمعه 3 آذر 1402 برگزار شد و در بخش صحنه‌ای نمایش‌های «اول‌شخص مفرد» از اندیمشک، «سایلنت هملت؛ سایلنت» و «رسم‌الخط» اهواز و در بخش خیابانی نمایش «درد و ایده» از اهواز و نمایش «قهرمان غریب» از سوسنگرد به جشنواره منطقه‌ای ...

|

نظرات کاربران