در حال بارگذاری ...
ایران‌تئاتر آثار منتخب بخش سرباز انقلاب جشنواره فجر را معرفی می‌کند

در ستایش سردار دل‌ها

ایران تئاتر: هیات انتخاب بخش سرباز انقلاب(نمایش‌های خیابانی) سی‌ونهمین جشنواره تئاتر فجر، متشکل از توحید معصومی، سعید خیرالهی و محمد لارتی اسامی ۱۲ نمایش‌ منتخب برای حضور در این رویداد را اعلام کردند.

در راستای ترویج روحیه معنوی و فرهنگ ایثار و شهادت و مقاومت و همچنین تکریم و پاسداشت مقام شامخ سردار دل‌ها شهید حاج قاسم سلیمانی با همکاری و حمایت بنیاد شهید و ایثارگران و در جهت بهره گیری از ظرفیت ها و توانمندی هنرمندان متعهد و اندیشمندان هنر انقلابی در مسیر نشر و پرورش اندیشه‌های والای شهادت طلبی و پاسداری از سرزمین عزیز ایران اسلامی و معرفی الگوهایی همچون سپهبد قاسم سلیمانی و دیگر شهدای مدافع حرم برگزار می‌گردد. موضوعات این بخش:الویت‌ها وموضوعات این بخش با محوریت شخصیت والای شهید حاج قاسم سلیمانی عبارت است:مقاومت، ولایت مداری، دفاع مقدس، مدافعان حرم، استکبار ستیزی و بصیرت انقلابی.

تعداد آثار نهایی پذیرفته شده در این بخش 15 اثر نمایشی است. گروه‌های پذیرفته شده متعهد به چهار اجرا(یک ماه پیش از آغاز جشنواره) در شهر محل سکونت خود و سه اجرا در زمان برگزاری جشنواره خواهند بود. بخشی از آثار حاضر از بین ردیف های (ب) و (ج) در مسابقه نمایش های خیابانی مورد داوری قرار خواهند گرفت.

هیات انتخاب بخش ویژه سرباز انقلاب(نمایش های خیابانی) سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر متشکل از توحید معصومی، سعید خیرالهی و محمد لارتی بودند.

در نهایت 12 اثر منتخب برای حضور در این بخش که با مدیریت سامان خلیلیان در سی‌ونهمین جشنواره تئاتر فجر برگزار می‌شود؛ معرفی شدند. در این گزارش به معرفی آثار منتخب می‌پردازیم.

 

انگشتری

انگشتری به نویسندگی مصطفی جعفری خوزانی و کارگردانی نسا سلیمانی از خمینی‌شهر یکی از آثار این بخش است. موضوع انگشتری درمورد یک آقایی است که به فتوای آیت الله سیستانی مدافع حرم می‌شود. آنجا با حاج قاسم سلیمانی آشنا شده و به دفاع از شهرهای مورد تجاوز داعش می‌رود. در سر در دروازه یکی ازروستاها تعدادی آقا را می‌بیند که به صلیب کشیده شده‌اند. یکی از آن‌ها جوان بوده و انگشت انگشتری آن را قطع کرده اند که بعد متوجه می‌شویم دامادی بوده که داعش میخواسته انگشتر و عروس را ببرد که جوان مقاومت کرده و کشته می‌شود که با هوشیاری حاج قاسم همه زن‌ها نجات پیدا می‌کنند. عوامل این نمایش 28 دقیقه‌ای سعید براتی(بازیگر)، نجمه مهرابی(دستیار کارگردان)، علیرضا آقایی و نسا سلیمانی(طراح فضا) و پریسا آقایی(منشی صحنه) هستند. نسا سلیمانی متولد 62 و دارای مدرک فوق لیسانس کارگردانی نمایش است. از آثار او می‌توان به خرداد رخ داد، ناصر جانبازه، خانم وآقای مین درخط مقدم، پل هوایی و مین اشاره کرد.

 

به‌نام

به نام به نویسندگی و کارگردانی اکبر قهرمانی از شهرستان پرند از دیگر آثار این بخش است. این نمایش ۲۰ دقیقه‌ای روایتی موازی در قالب تعزیه و به تصویر کشیدن شهادت حضرت ابوالفضل(ع) و سردار سلیمانی است. عوامل این نمایش که کاری از گروه تئاتر نیایش است؛ رحمت امینی(مشاور کارگردان)، حسین زرقانی(دستیار کارگردان و برنامه ریز)، سید محمد میر نقی(نویسنده اشعار تعزیه)، مصطفی رجبی، سید محمد میرنقی، حسین پیروج و حسین زرقانی(بازیگران)، سیروس زرقانی(طراح پوستر و بروشور)، عباس حیدری و جواد چراغعلی(موسیقی) و اکبر قهرمانی(طراح صحنه و لباس) هستند. اکبر قهرمانی عضو پیوسته کارگردانان خانه تئاتر است که کارگردانی نمایش‌هایی چون نقل سرخ، آگراندیسمان، آنکه گفت نه، عروس و نردیکتر بیا و پیر ننا را انجام داده است.

 

پیله انقلاب

پیله انقلاب به نویسندگی محمد جواد صرامی و کارگردانی سید پویا امامی از اصفهان یکی از 12 آثار این بخش است. این نمایش 25 دقیقه‌ای برگ زدن تاریخ انقلاب و شکل گیری انقلاب تا رشادت ها و شجاعت های سردار سلیمانی و در نهایت شهادت سردار دل‌ها در شامگاه توسط پهبادی را به شیوه مدرن و خلاق در قالب نمایشی سورئال ارائه می‌کند. شیوه اجرایی این نمایش پرفورمنس هست که مبتنی بر طراحی های حرکت، لباس، فضا و موسیقی می باشد. این نمایش که 11 بازیگر دارد؛ تولیدی از گروه تئاتر آوان ست. 

 

زندگی با طعم باروت

زندگی با طعم باروت به نویسندگی و کارگردانی مجتبی خلیلی از اصفهان نیز در این بخش حضور دارد. در خلاصه این نمایش 20 دقیقه‌ای آمده: یک معلم افغانستانی روایتی جدید از شهدای گروه فاطمیون دارد. معلم افغانستانی به دنبال گمشده خود که یکی از حروف الفبا است. می گردد او شهر به شهر می گردد تا حرفش را در سوریه پیدا می‌کند. عوامل این نمایش سید پویا امامی، نجمه مهرابی خوزانی، روشا مستاجران و کیان حاج هاشمی(بازیگران)، آدینه رحیم نژاد و مجتبی خلیلی(طراح فضا و لباس)، محمد نادری(موسیقی) و قربان نوری، سید محمد صادق سجادیه، حمید صفری و محمد نادری(نوازندگان) هستند. مجتبی خلیلی متولد 1369، دارای مدرک کارشناسی کارگردانی نمایش و عضو انجمن نمایشگران خیابانی خانه تئاتر است.

 

ژنرال

نمایش ژنرال به نویسندگی و کارگردانی سعید بادینی از زاهدان از آثار این بخش است. در خلاصه این نمایش 25 دقیقه‌ای آمده: برشی از رشادت های حاج قاسم از شروع جنگ تحمیلی در عملیات های ولفجر، کربلای۴، کربلای ۵، بیت المقدس و از بین بردن اشرارمنطقه جنوب شرق کشور تا دلاوری اش در جنگ ۳۳ روزه لبنان و نابودی داعش و البته کمک به سیل زدگان خوزستان و در نهایت شهادت سردار. از عوامل این نمایش می‌توان به سعید بادینی، مرتضی مودی، شایان غلامیان، رضا آسوده، پوریا جلالوند و امید روحی(بازیگران)، روح الله عربشاهی(موسیقی)، سعید بادینی(طراح صحنه و فضا)، ساغر کیخا(طراح لباس) و امیرمحمد حسین زاده(گریم) اشاره کرد. 

 

سردار حرم

سردار حرم به نویسندگی و کارگردانی امیر امینی از لاهیجان نیز در این بخش حضور دارد. این نمایش 25 دقیقه‌ای در مورد حملات تروریستی داعش به کشورهای همسایه است که با سایه بازی شروع شده و به زمان گذشته وصل می‌شود که بعد حملات داعش در سایه بازی، تابلویی از کشتار، ورود حضرت زینب و بعد در انتها ورود سردار و جنگ و رشادت‌های ایشان و لحظه شهادت سردار سلیمانی دیده می‌شود. در انتها با مراسمی از آئیین گیلان تمام خواهد شد. امیر امینی متولد 1361 و دریافت جایزه کارگردانی اول پنجمین جشنواره شهروند لاهیجان، کارگردانی سوم ششمین جشنواره شهروند لاهیجان، طراحی برگزیده بیست پنجمین جشنواره سوره، دریافت کارگردانی دوم وبازیگری دوم جشنواره جوان لاهیجان، کاندیدای کارگردانی در سی پنجمین جشنواره بین المللی فجر و طراحی فضا، کارگردانی دوم و طراحی برگزیده جشنواره مقاومت و کاندیدای طراحی لباس و کاندیدای طراحی فضا و خلاقیت در سی‌وششمین جشنواره بین المللی فجر را داراست.

 

قاصد

قاصد به نویسندگی روح الله اریس و کارگردانی حسام الدین ایرانمنش از کرمان از آثار دیگر این بخش است. قاصد نمایشی 25 دقیقه‌ای و درباره جانباز اعصاب و روانی است که در زمان جنگ نامه رسان بوده. پس از جابازی تعدادی نامه از همرزمانش نزد او مانده‌اند که قصد دارد به دست حاج قاسم برساند؛ اما سال‌ها از جنگ گذشته است و توسط دخترش متوجه شهادت سردار می‌شود و از اندوه این مصیبت خود او نیز به شهادت می‌رسد. عوامل این نمایش آرزو جعفری و رسول حسنی(بازیگران)، اکرم زارع(مدیر صحنه)، مهران پوردهقان(منشی صحنه)، زهرا اسدی(دستیار صحنه)، مهدی کرمی(سرپرست گروه موسیقی)، حدیث امام حسینی(طراح پوستر) و محمدصالح حسنی(پشتیبانی) هستند. 

 

هیچکس همچون تو مرد میدان نیست

هیچکس همچون تو مرد میدان نیست به نویسندگی و کارگردانی بهنام کاوه از آبادان نیز در این بخش حضور دارد. این نمایش 18 دقیقه‌ای درباره رشادت‌های سردار حاج قاسم سلیمانی در منطقه خوزستان است. در این نمایش نگاه کوتاهی در سه اپیزود مجزا به کمک کردن سردار سلیمانی به مردم خوزستان؛ از هشت سال دفاع مقدس تا باز شدن دریچه های سد خوزستان و جاری شدن سیل در این استان که سردار به کمک سپاه خود به کمک مردم این خطه آمد؛ شده است. بهنام کاوه(بازیگر) و محمد رنجبر(موسیقی) از عوامل این نمایش هستند.

از دیگر آثار پذیرفته شده در این مرحله می توان به نمایش آن سال‌ها به نویسندگی مرتضی اسدی‌مرام و کارگردانی بهاره سعیدی‌پناه از کرمانشاه، او پهلوان اکبره به نویسندگی افشین سلطانی و کارگردانی مصطفی دهشت و بهار بردبار از کرمانشاه، زهی خیال باطل به نویسندگی  و کارگردانی سید مهرداد کاوسی حسینی از همدان و سرباز سردار به نویسندگی مرتضی شاه کرم و کارگردانی امین پورمند از ساری اشاره کرد.

سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر به دبیری حسین مسافر آستانه 11 تا 21 بهمن 99 برگزار می‌شود.




نظرات کاربران