در حال بارگذاری ...
پنجمین جشن آکادمی سمندریان با حضور مدیرکل هنرهای نمایشی برگزار شد

اهداء نشان سمندریان به بیضایی، چرمشیر و پورآذری

پنجمین جشن آکادمی سمندریان با حضور مهدی شفیعی مدیرکل هنرهای نمایشی و اهداء سه نشان سمندریان به سه هنرمند برتر و برگزیده تئاتر در سال گذشته در تماشاخانه ایرانشهر برگزار شد.

به گزارش ایران تئاتر، در پنجمین جشن آکادمی سمندریان که شامگاه شنبه 25 شهریورماه با حضور مهدی شفیعی مدیرکل هنرهای نمایشی و جمعی از هنرمندان و دوستداران زنده‌یاد حمید سمندریان در تماشاخانه ایرانشهر برگزار شد، طبق روال سال‌های گذشته امسال نیز پنجمین نشان سمندریان به بهرام بیضایی، محمد چرمشیر و حمید پورآذری بعنوان سه هنرمند برگزیده و برتر سال گذشته اهداء شد.

در آغاز این مراسم که پیش از این قرار بود همزمان با تولد زنده‌یاد هما روستا در مهرماه برگزار شود اما به دلیل فرا رسیدن ایام سوگواری ماه محرم به این روز موکول شد، پس از پخش کلیپی خاطره‌برانگیز و تاثیرگذار از زنده‌ هما روستا بعنوان بنیانگذار این مراسم، صحنه‌هایی از جشن‌های دوره‌های قبل برای حاضران پخش شد.

در ادامه الهام پاوه‌نژاد که اجرای برنامه را برعهده داشت با خواندن شعری از جبران خلیل جبران شاعر شناخته شده معاصر حاضران را به تماشای کلیپی‌ با عنوان «استاد و شاگرد» ساخته محمدعلی سجادی دعوت کرد.

پس از اتمام این قسمت، محمدعلی سجادی کارگردان نام آشنای سینما که چندی پیش نخستین حضور خود در تئاتر را نیز با اجرای نمایش «بوف نه چندان کور» در مقام کارگردان تجربه کرد، با حضور پشت تریبون در سخنان کوتاهی با بیان اینکه فیلم «حمید و هما» را قبلا ساخته بوده و قطعاتی از این کلیپ را از تصاویر آن فیلم برداشته، گفت: یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های حمید سمندریان و هما روستا که یاد آنها را همیشه در دل‌ها حفظ می‌کند این بود که آنها رابطه شاگرد و استادی را همیشه ثابت نگه نمی‌داشتند و به مرور با شاگردان خود دوست و رفیق می‌شدند.

سجادی افزود: در واقع در منظر آنها استاد، شاگرد هم بود. به عبارتی از نگاه آنها آدمی در عین حالی که می‌توانست یک انسان مدرن باشد؛ می‌توانست نگاه زیبایی نیز به سنت داشته باشد. و این دو را در تضاد با هم نمی‌دیدند.

پس از سخنان این کارگردان سینما، کاوه سمندریان فرزند زنده‌یاد حمید سمندریان با حضور پشت تریبون بیانیه پنجمین جشن آکادمی حمید سمندریان را برای حاضران قرائت کرد.

قسمت بعدی مراسم نیز به معرفی هنرمندان برگزیده و اهداء نشان سمندریان بود که ابراهیم حقیقی برای اهداء نخستین نشان سمندریان در این مراسم با حضور روی صحنه نام بهرام بیضایی را بعنوان نخستین هنرمند منتخب دریافت این نشان اعلام کرد، اما با توجه به عدم حضور این هنرمند برجسته در کشور، حمید امجد کارگردان مطرح تئاتر به نمایندگی از بهرام بیضایی این نشان را از دستان ابراهیم حقیقی دریافت کرد.

حمید امجد پس از دریافت نشان سمندریان به نیابت از بهرام بیضایی، پیام این کارگردان و نمایشنامه نیس برجسته تئاتر کشورمان را به پنجمین جشن اکادمی سمندریان برای حاضران قرائت کرد.
بهرام بیضایی در پیام خود آورده بود: «نمی‌دانم اگر حمید سمندریان بود شما را به خاطر لطف به من می‌نواخت یا سرزنش می‌کرد یا اگر هما بود از این مهربانی خوشنود می‌شد یا نه. این انتخاب گردن شما بوده و من بی‌گناه‌ام. راستی اگر سمندریان این روزها بود به چی می‌اندیشید و به فکر کدام نمایش بر صحنه نیامده بود و آیا می‌شد فیلم دوم‌اش را ساخته باشد؟ او با زندگی‌اش به ما گفت اگر جان در این کار نمی‌گذارید، وقت خود را بی‌خود تلف نکنید. من از شما سپاسگذارم که مرا تصادفا یاد کردید. مدیون دوستی و همکاری با حمید سمندریان و سپس هما روستا بوده‌ام و احترام قلبی‌ام نثار یاد هردوشان.»

حسین عاطفی هنرمند و پژوهشگر شناخته شده و مطرح تئاتر برای اعلام نام دومین هنرمند دریافت کننده نشان سمندریان روی سن حاضر شد و بدین ترتین دومین نشان سمندریان در پنجمین جشن آکادمی این استاد فقید به محمد چرمشیر نمایشنامه‌نویس فعال و مطرح دهه‌های اخیر اهداء شد.

در ادامه این مراسم مهدی شفیعی مدیرکل هنرهای نمایشی نیز که بارها در مراسم‌های مختلف اذعان کرده که جامعه تئاتری تئاتر ما وامدار حمید سمندریان است و اگر استاد سمندریان و امثال او نبودند این اتفاق‌های خوب را امروز در تئاترمان شاهد نبودیم، با حضور روی سن، سومین نشان سمندریان را به حمید پورآذری کارگردان خلاق و نوگرای تئاتر کشورمان اهداء کرد.

مدیرکل هنرهای نمایشی پس از اهداء نشان سمندریان به حمید پورآذری در سخنان کوتاهی با بیان اینکه پورآذری حتی یک بار هم تاکنون درخواست شخصی در جلسات خصوصی از من نداشته، گفت:  او هنرمند آمیخته با تئاتر است و برای تئاتر بسیار وقت می‌گذارد. و از همه مهم‌تر اینکه او همیشه با دغدغه درباره تئاتر حرف می‌زند و نگاه او به تئاتر جمع‌گرایانه است.

لازم به یادآوری است در دوره‌های اول تا چهارم جشن آکادمی سمندریان هنرمندانی همچون؛ محمد رضایی‌راد، محمدحسن معجونی، مرتضی اسماعیل کاشی، فرهاد آئیش، خسرو خورشیدی، علی رفیعی، همایون غنی‌زاده و... توانستند این نشان ارزشمند را از آن خود کنند.

مهدی شفیعی مدیرکل هنرهای نمایشی، پیمان شریعتی مدیر مجموعه تئاترشهر، اصغر همت مدیرعامل خانه تئاتر ایران، حمید لبخنده مسئول آکادمی سمندریان، سیروس ابراهیم‌زاده، پرویز پورحسینی، علی‌اصغر دشتی، شیرین یزدان‌بخش، ابراهیم حقیقی، شبنم فرشادجو، محمدعلی سجادی، رضا بهبودی، جعفر پناهی، اکبر زنجان‌پور و... از جمله چهره‌های شناخته شده حاضر در پنجمین جشن آکادمی سمندریان بودند.




مطالب مرتبط

همزمان با زادروز دکتر علی رفیعی

نشست اکران فیلم‌تئاتر «خانه برناردا آلبا» برگزار شد
همزمان با زادروز دکتر علی رفیعی

نشست اکران فیلم‌تئاتر «خانه برناردا آلبا» برگزار شد

نخستین برنامه نمایش فیلم‌تئاترهای شاخص با همکاری مشترک انجمن صنفی منتقدان، نویسندگان و پژوهشگران خانه تئاتر و سینماتک خانه هنرمندان ایران به نمایش فیلم‌تئاتر «خانه برناردا آلبا» اختصاص داشت.

|

شانزدهمین سال جاودانگی اکبر رادی

شانزدهمین سال جاودانگی اکبر رادی

مؤسسه‌ فرهنگی هنری اکبر رادی، در پیامی به مناسبت سالگرد درگذشت این نمایشنامه‌نویس که هم‌زمان با زادروز بهرام بیضایی است، از این دو هنرمند بزرگ عرصه هنرهای نمایشی کشور یاد کرد.

|

در گفت‌وگو با عباس غفاری مطرح شد

اجراهای محیطی؛ فرصتی به جوانان بااستعداد برای تولید تئاتر
در گفت‌وگو با عباس غفاری مطرح شد

اجراهای محیطی؛ فرصتی به جوانان بااستعداد برای تولید تئاتر

عباس غفاری، دبیر هنری اجراهای محیطی می‌گوید از سرگیری اجراهای محیطی پس از یک وقفه ده‌ساله فراهم کردن دوباره شرایط تولید برای جوانان بااستعداد و معرفی آن‌ها به جامعه هنری است.

|

نظرات کاربران