در حال بارگذاری ...
محمد اسماعیل‌زاده کارگردان حاضر در نهمین دوره تئاتر صاحبدلان

همیشه دوست داشتم اثری با موضوع شهادت و ایثار تولید کنم

ایران تئاتر:محمد اسماعیل‌زاده کارگردان نمایش«کوچه برزیلیا» به ایران تئاتر گفت: از اوایل شروع کار تئاتر همیشه دوست داستم  نمایشی تولید کنم که با موضوعیت مقاومت باشد و اکنون خیلی خوشحالم که بعد از چند سال این اتفاق در مسیر هنری‌ام افتاد.

محمد اسماعیل‌زاده کارگردان نمایش«کوچه برزیلیا» که در بخش صحنه ای نهمین دوره تئاتر صاحبدلان روی صحنه رفته در گفت و گو با ایران تئاتر در ارتباط با مضمون و محتوای این نمایش بیان کرد:  نمایش «کوچه برزیلیا» به نویسندگی سینا شفیعی ،  قصه  عبد و فواد دو برادر نوجوان است که در اوایل روزهای جنگ و حصر آبادان بر سر آرزوها و آمال خود با هم درگیر می شوند. عبد در رویای ازدواج با دختر همسایه تصمیم به ماندن دارد و فواد در رویای فوتبالیست شدن تصمیم به رفتن از آبادان به تهران دارد. اما با ورود پدر از نخلستان که راز بزرگی در سینه دارد اتفاقات تازه ای رخ می دهد و در آخر تصمیم می گیرند بمانند و از آرزوهای خودشان بگذرند و از سرزمینشان دفاع کنند. دوران جنگ هیچ گاه فراموش نمی شود، اگرچه من در آن دوران نبودم اما تاثیرهای اجتماعی جنگ را لمس و حس کردم و بر این اساس می توانم بگویم  جنگ تمام نشده است. از اوایل شروع کار تئاتر همیشه دوست داستم  نمایشی تولید کنم که با موضوعیت مقاومت باشد و اکنون خیلی خوشحالم که بعد از چند سال این اتفاق در مسیر هنری‌ام افتاد.

او در خصوص اجراهای پیشین این نمایش گفت: «کوچه برزیلیا» پیش از این تنها در جشنواره های مختلف از جمله جشنواره شهر تهران، هشتمین جشنواره استانی البرز، جشنواره تئاتر هنرمندان شاهد و ایثارگر ۹۷ در رامسر، شانزدهمین جشنواره ملی تئاتر مقاومت و جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان همدانبه روی صحنه رفته و در همه این جشنواره ها در همه این جشنواره ها به عنوان نمایش برگزیده معرفی شده است. این نمایش همچنین به جشنواره فجر راه یافته است. اخیراً هم اجرای عمومی نمایش «کوچه برزیلیا»  با حمایت نهمین دوره تئاتر صاحبدلان به مدت ۱۰ شب در کرج صورت گرفت و با استقبال فوق العاده مردم رویه رو شد.

این هنرمند همچنین درباره شیوه اجرا و فضای نمایش «کوچه برزیلیا» تشریح کرد: سعی کردم در این نمایش نمادهایی از آرزوهای این خانواده را در طراحی صحنه که دوست خوبم سعید دشتی به عهده دارد نشان بدهم. پسر نوجوانی را که عاشق فوتبال است در صحنه با چمن و کفش های ورزشی و توپ و تیر دروازه و ... نشان دادم. پسر دیگری را هم داریم که عاشق دختری است و برایش عروسک های حصیری درست می کند. با عروسک هایی که روی تیر دروازه نصب کردیم شخصیت آن ها را معرفی می کنیم تا تماشاگر راحت تر با این دو نوجوان ارتباط برقرار کند. شیوه اجرایی خاصی را برای این نمایش در نظر نداشتم و می خواستم نمایشنامه را با تصاویری که به من ارائه می دهد روی صحنه اجرا کنم. البته دوست داشتم تماشاگر تا اندازه ای از دیدن صحنه تمیز و رنگ‌های زیبا لذت ببرد. شخصاً دوست دارم نمایش وقتی روی صحنه می رود شیوه اش را پیدا کند نه قبل از اینکه هنوز هیچ اتفاقی نیفتاده دنبال سبک و شیوه نمایش باشم. نمایشنامه هایی که سینا شفیعی می نویسد معمولاً تصویر سازی های دشواری دارد که تماشاگر از دیدن این تصاویر که روی صحنه پیاده می شود  لذت می برد.

اسماعیل زاده در ادامه سخنانش در خصوص تجربه اجرای این اثر در نهمین دوره تئاتر صاحبدلان و بازخوردهای اجرای این نمایش بیان کرد: هر روز که اجرایمان روی صحنه می رفت نمی خواستیم اجرا به انتها برسد. با صدای دست زدن و تشویق های تماشاگران بعد از دیدن نمایش متوجه شدم که تا چه اندازه کار ما را  پسندیده اند. شکرگذارم از این که هر اجرایی داشتیم مورد حمایت تماشاگران قرار گرفت و این برای من به معنی موفقیت یک اثر نمایشی است.  گروه نمایشی ما و تیم تبلیغات گروه بعد از اینکه تاریخ دقیق اجرای جشنواره صاحبدلان مشخص شد، تمام تلاشمان را کردیم تا سالن پر از تماشاگر شود. خدا را شکر می گویم که استقبال تماشاگران آنقدر زیاد بود که خیلی از تماشاگران مجبور می شدند که ایستاده و در حالت خارج از ظرفیت نمایش را ببینند. از تمامی دوستانی که در تبلیغات گروه نمایشی کوچه برزیلیا را حمایت کردند، همچنین از مسئولانی که با حضور خودشان ما را  دلگرم کردند قدردانی می کنم. نمایش متولد می شود تا به اجرای عمومی برسد و تاثیر خودش را بر مخاطب بگذارد. جشنواره صرفاً فرصتی برای دیده شدن است. زمانی که به عنوان کارگردان متنی را برای اجرا انتخاب می‌کنم تمام تمرکزم را بر اجرای عمومی می گذارم. به نظرم یک اثر عمیق را باید بارها و بارها بازتولید کرد و تحقق اجرای عمومی به ویژه در شهرستان ها بسیار حایز اهمیت است. اعتقادم این است که اثر با اجرای عموم دیده می شود و با اجرای عموم است که گروه نمایشی می تواند خودش را به مردم ارائه بدهد. از این که فرصت اجرای این نمایش هر چند با اجراهای محدود فراهم شد از متولیان تئاتر صاحبدلان متشکریم.

این کارگردان تئاتر در پایان سخنانش در ارتباط با قصد خود برای اجراهای عمومی دیگر نمایش «کوچه برزیلیا» گفت:  از دبیر تئاتر صاحبدلان تقاضا دارم که این گروه را حمایت کنند تا بتوانیم اجرای عمومی بیشتری داشته باشیم و واقعاً به این نیاز داریم که نمایشمان را تعداد زیادی از مردم و هنرمندان ببینند. این نمایش حدود ۱۴ تندیس بین المللی و ملی و ۲۰ لوح تقدیر از جشنواره ها کسب کرده و تنها درخواست این گروه این است که در تئاترشهر تهران روی صحنه برود. این نمایش را با سختی زیاد در شهر کرج تولید کردیم. گروه نمایشی همیشه تمام سختی ها و مشکلات را  قبل از حضور در جشنواره ها متحمل می شود، اما پس از موفقیت نمایش ها است که مسئولان یادشان می افتد تئاتری هم هست. اما با این وجود  از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز و حمایت حوزه هنری استان البرز و  شورای شهر کرج، همچنین سازمان فرهنگی،اجتماعی، ورزشی، شهرداری کرج  تشکر می کنم که همواره در کنارمان بودند. گلایه ای کوچک هم از بنیاد شهید و امرو ایثارگران استان البرز دارم که باید این گروه را حمایت می کردند اما هیچ حمایتی از سوی مسئولین این نهادها از گروه ما صورت نگرفت.

 




مطالب مرتبط

نظرات کاربران