در حال بارگذاری ...
مروری بر دومین روز برگزاری جشنواره

امروزدر جشنواره تئاتر فتح خرمشهر چه خواهد گذشت

ایران تئاتر: دومین روز از بیست و دومین دوره جشنواره فتح خرمشهر با اجرای ۱۲ اثر در سه بخش صحنه ای، میدانی و کوتاه ادامه خواهد یافت.

دومین روز از بیست و دومین دوره جشنواره فتح خرمشهر با اجرای 3 اثر «دست هایم کو مم حسن»، «حسام گمشده در 4 آذر» و «رمان سمپاشی» در بخش صحنه ای، سه اثر «آخرین دکل از اولین پادگان جنگ»، «در سال هزار و تشنگی با اسب‌ها» و «اعظم» در بخش کوتاه و سه اثر «یار یار»، «مترسک و کلاغ ها» و «سیاه مثل سفید» در بخش میدانی و محیطی ادامه خواهد یافت.

 

2 اثر رضا گشتاسب در بخش صحنه ای 

دومین روز جشنواره فتح خرمشهر میزبان دو اثر از رضا گشتاسب است. دست هایم کو مم حسن و رمان سمپاشی دو اثری است که قرار است امروز از این نویسنده یاسوجی به روی صحنه روند.

در  بخش صحنه ای، امروز ابتدا، «حسام گمشده در 4 آذر» به نویسندگی کامران شهلایی و کارگردانی محمد لارتی و کامران شهلایی  از تهران  از ساعت 15:30 در تالار فانوس به اجرا در می آید.

این نمایش که اجرای دوم خود را در ساعت 18 خواهد داشت و قرار است طولانی ترین بمباران تاریخ ایران در 4 آذر 1365 در اندیمشک را روایت کند، داستان کودک 9 ساله‌ای است که در این روز بر اثر اصابت بمب به شهادت می رسد.

پلاتوی استاد غریفی نیز امروز میزبان نمایش «رمان سمپاشی» به نویسندگی رضا گشتاسب و کارگردانی جواد صداقت و الهام ابنی از بوشهر می باشد. داستان این نمایش روایتی متفاوت از کربلای چهار است که پیش از این توسط لقمان رابحی در جشنواره تئاتر مقاومت روی صحنه بود. این نمایش اجرای دوم خود را در همین سالن از ساعت 18:30 خواهد داشت.

نمایش «دست هایم کو مم حسن» که در بخش نمایشنامه نویسی نیز به عنوان یکی از 8 نامزد برتر جشنواره انتخاب شده است، سومین اثر صحنه ای است که به کارگردانی رضا کرمی زاده از یاسوج در دو سانس  ساعت 16:30 و 19:30 در تالار خلیج فارس به روی صحنه می رود.

در این نمایش که از 11 تا 13 آبان ماه نیز در پلاتوی حسین پناهی یاسوج روی صحنه رفته بود، نازنین نادرپور، اکبر آیین، مهرداد علی پور، بهنام مهدی پور و پوریا نیک اقبالیان ایفای نقش می کنند.

 

3 اثر کوتاه در 4 سانس اجرا می شوند

به گزارش ایران تئاتر، در بخش نمایش های کوتاه «آخرین دکل از اولین پادگان جنگ» به نویسندگی علی نبی‌پور و کارگردانی الهام چنانی از جزیره خارک، استان بوشهر اولین اثری است که در معرض دید عموم قرار می گیرد.

این نمایش 20 دقیقه ای که قرار است از ساعت 15 اجرای  خود را در تالار غدیر (شهید فهمیده) آغاز کند، داستان آخرین سرباز روی دکل اولین پادگان جنگ را روایت می‌کند. در این نمایش علی نبی پور و حسین اسدی ایفای نقش می کنند.

در بخش نمایش های کوتاه، «در سال هزار و تشنگی با اسب‌ها» و «اعظم» دو نمایش دیگری هستند که پس از این نمایش در تالار غدیر(شهید فهمیده) اجرای خود را خواهند داشت.

نمایش «در سال هزارو تشنگی با اسب ها» تازه ترین اثر نمایشی وحید فقیهی است که از 17 تا 27 آذر ماه با بازی وحید فقیهی، سپیده شهبازی، باران حسینی و علی فاضلی در تالار آفتاب اهواز بر روی صحنه رفته بود.

نمایش «اعظم» نیز به نویسندگی و کارگردانی امیر نصیری از کازرون به اروند آمده است. این نمایش از 21 تا 24 مردادماه در تالار نصراله مردانی کازرون به روی صحنه رفته بود.

 

اجرای 3 نمایش میدانی در 4 محوطه

سومین بخش نمایشی دومین روز جشنواره، اجرای سه نمایش محیطی و میدانی «یار یار»، «مترسک و کلاغ ها» و «سیاه مثل سفید» است که در 4 محوطه مرکز فرهنگی دفاع مقدس(موزه)، مرکز خرید اروند(کنزالمال)، موزه کارآفرینی صنعت نفت آبادان، مسجد جامع خرمشهر(صحن شهدای گمنام) به اجرا در می آیند.

نمایش «مترسک و کلاغ ها» نوشته احمد شاملو و به کارگردانی فاطمه اعزازی از خرمشهر اولین نمایش محیطی است که در ساعات 16 در مرکز فرهنگی دفاع مقدس(موزه) اجرا می شود. این نمایش 15 دقیقه ای پس از آن در ساعت 19 در مرکز خرید اروند به اجرا در خواهد آمد.

نمایش «سیاه مثل سفید» نمایش دیگری در بخش میدانی و محیطی است که بعد از نمایش «مترسک و کلاغ ها» در مرکز فرهنگی دفاع مقدس(موزه) اجرا می شود.

این نمایش 20 دقیقه ای که به نویسندگی و کارگردانی مرجان قاسمی از دهلران به اروند آمده است پس از آن، میزبان تماشاگران حاضر در موزه کارآفرینی صنعت نفت آبادان  خواهد شد.

سومین نمایش محیطی و میدانی که امروز به اجرا درخواهد آمد «یار یار» به نویسندگی مرتضی اسدی‌مرام و هواس پلوک و کارگردانی مرتضی اسدی‌مرام از کرمانشاه است. این نمایش 20 دقیقه ای ابتدا اجرایی در  مسجد جامع خرمشهر(صحن شهدای گمنام) خواهد داشت و سپس در مرکز خرید اروند اجرا می گردد.

 

برگزاری کارگاههای نمایشی

در کنار اجراهای امروز،«پیام دهکردی» مدیرگروه آموزش و کارگاه‌های جشنواره از ساعت 10 تا 12، 4 کارگاه در سالن سازمان منطقه آزاد اروند واقع در خرمشهر برگزار خواهد کرد.

در این کارگاهها، شیرین بزرگمهر کارگاه «تئاتر بیرونی»، ساناز بیان کارگاه «زخمِ درام» یا «درامِ زخم»، یوسف باپیری کارگاه تئاتر مستند؛ مبارزه‌ای برای بازنمایی «حقیقت» یا «واقعیت یا حافظه» و پیام دهکردی کارگاه «بی‌بازیگری» را برگزار می کنند.

 

برگزاری جلسه نقد و بررسی

از نکات قابل تامل و ارزشمند این جشنواره، برگزاری جلسات نقد و بررسی در پایان هر روز این جشنواره است که از ساعت 22:30 دقیقه در سالن اجتماعات هنل کاروانسرا برگزار می شود.

در این جلسات که پایان بخش برنامه های امروز است و با حضور سعید محبی، جواد روشن و عبدالرضا انصاری و با مدیریت نصراله قادری برگزار می شود، نمایش های اجرا شده در روز دوم مورد نقد و بررسی قرار می گیرند.

 

 

 




نظرات کاربران