در حال بارگذاری ...
رئیس انجمن هنرهای نمایشی استان خوزستان:

کانون نمایش‌های آیینی و سنتی خوزستان تشکیل می‌شود

رئیس انجمن هنرهای نمایشی خوزستان گفت: در زمینه سازماندهی تشکیلاتی و تخصصی کردن کارکرد کانون‌های زیرمجموعه انجمن هنرهای نمایشی خوزستان کانون نمایش‌های آیینی و سنتی انجمن هنرهای نمایشی خوزستان با سه دفتر زیرمجموعه با شرح وظایف مشخص تشکیل خواهد شد.

به گزارش ایران تئاتر، محمد یاقوت‌پور در گفت‌وگو با تئاتر خوزستان، خاطرنشان کرد: در بعضی از روزگاران نمایش به غیر از آیین نبود و اگر کسی می‌گفت «نمایش آیینی» یکی از دو کلمه‌ای که بر زبان رانده بود «حشو» به حساب می‌آمد. آنکه اندیشیده بود «نمایش» در واقع به «آیین» اندیشیده بود و اگر می‌اندیشید «آیین» تصوری از «نمایش» داشت.

وی افزود: در جلسه اخیر هیات رییسه انجمن هنرهای نمایشی خوزستان با آسیب‌شناسی دقیقی که از عملکرد کانون‌های زیرمجموعه انجمن شد به اتفاق نظر هیات رییسه مقرر شد تا کانون نمایش‌های آیینی ـ سنتی انجمن هنرهای نمایشی استان با مدیریت خلیل ضرغامپور از کارگردانان و نویسندگان و مولفان عرصه نمایش استان سازماندهی مجدد شود و سه دفتر  شبیه‌خوانی و تعزیه، دفتر نقالی و دفتر نمایش‌های روحوضی و سیاه‌بازی با مدیریت دوستان کاربلد عرصه‌های گوناگون شروع به فعالیت کنند.

رییس انجمن هنرهای نمایشی خوزستان ادامه داد: طبق صورت‌جلسه هیات رییسه انجمن هنرهای نمایشی استان برای دفتر شبیه‌خوانی و تعزیه صادق اسماعیلی‌فر با ماموریت سازماندهی و شناسنامه‌دار کردن گروه‌های تعزیه استان و همچنین تلاش در زمینه گردآوری نسخ تعزیه استان و البته پیگیری برگزاری اولین آیین نکوداشت پیر غلامان تعزیه استان در 28 صفر سال آتی در شوش انتخاب شد.

یاقوت‌پور بیان کرد: برای دفتر نقالی مجید بهداری از شاهنامه‌خوانان مطرح کشوری با ماموریت برگزاری دوره‌های تخصصی شاهنامه‌خوانی و جذب و پرورش نسل جوان و علاقه‌مند استان به این مقوله ارزشمند تعیین شد.

وی گفت: برای دفتر نمایش‌های تخت حوضی و سیاه‌بازی استان با ماموریت پویایی این گونه ارزشمند نمایشی که در سال‌های نه چندان دور از مقبولیت بسیار بالایی در میان جامعه برخوردار بود عبدالمحمد نعناکار که در این زمینه در سال‌های اخیر مطالعات بسیار داشته و چندین نمایش نیز با توجه به شاخصه‌های نمایش‌های تخت حوضی بر صحنه برده است، انتخاب شد.

یاقوت‌پور خاطرنشان‌کرد: اگر به درستی این گونه نمایشی به جامعه مخاطب شناسانده شود می‌تواند با طعم انتقادی اجتماعی و البته فرح‌بخش خود در مجالس جشن و عروسی‌ها اجرایی و حتی برای گروه نمایشی درآمدزایی نیز بکند، آنچنان که تا چند دهه قبل در ازای مبلغی در مجالس عروسی نمایش‌های تخت حوضی اجرا می‌شد و این مبلغ بین سه تا پنج هزار تومان برای گروه اجرایی بود (هزار تا هزار و پانصد دلار) و صاحب مجلس هزینه‌ سفر و خورد و خوراک گروه را نیز به عهده می‌گرفت.

یاقوت‌پور افزود: این گونه نمایشی که با رویکردی انتقادی و طنزآمیز به موضوعات اجتماعی، سیاسی، عاطفی و حتی تاریخی می‌پردازد می‌تواند جایگزین خوبی برای پخش موسیقی‌های بیگانه و غربی در مجالس شادی و جشن‌های عروسی در شهرهای استان باشد و با توجه به وجود شخصیت کمدی و قدیمی «سیاه» این گونه نمایشی که به یکی از نام‌های عمومی «سیاه بازی» یا «تخت حوضی» یا «روحوضی» معروف بودند، مجددا زنده شده و از خطر زوال رهایی یابد.

رییس انجمن هنرهای نمایشی خوزستان ضمن قدردانی از هیات رییسه انجمن استان که به سازماندهی کانون‌ها همت گماردند، ابراز امیدواری کرد که مدیران این دفاتر در راستای تعالی اهداف تعیین شده کوشا و پرتلاش عمل کنند.




مطالب مرتبط

برگزیدگان سی‌وپنجمین جشنواره تئاتر خوزستان معرفی شدند

برگزیدگان سی‌وپنجمین جشنواره تئاتر خوزستان معرفی شدند

آیین پایانی سی‌وپنجمین جشنواره تئاتر استان خوزستان جمعه 3 آذر 1402 برگزار شد و در بخش صحنه‌ای نمایش‌های «اول‌شخص مفرد» از اندیمشک، «سایلنت هملت؛ سایلنت» و «رسم‌الخط» اهواز و در بخش خیابانی نمایش «درد و ایده» از اهواز و نمایش «قهرمان غریب» از سوسنگرد به جشنواره منطقه‌ای ...

|

پژمان محراب‌پور، کارگردان شرکت‌کننده در جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی مطرح کرد

مشکل رفت‌وآمد هنرمندان با پخش شدن جشنواره در سطح کشور
پژمان محراب‌پور، کارگردان شرکت‌کننده در جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی مطرح کرد

مشکل رفت‌وآمد هنرمندان با پخش شدن جشنواره در سطح کشور

پژمان محراب‌پور، کارگردانی که با نمایش «دامادی قاسم» در جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی به میزبانی استان چهارمحال و بختیاری حضور دارد، از برگزاری بخش‌هایی از این رویداد در شهرستان‌ها استقبال کرد و البته رفع مشکل رفت‌وآمد هنرمندان در سطح کشور را ضروری دانست.

|

نظرات کاربران