در حال بارگذاری ...
سامان خلیلیان در گفت و گو با ایران تئاتر :

اجرای طرح من، تو، ما ؛ تئاتر ، زندگی ، کورنا چراغ تئاتر را روشن می کند
مهم ترین هدف طرح ایجاد شور و نشاط اجتماعی است

تئاتر ایران پس از تعطیلی طولانی متاثر از شیوع بیماری کوید ۱۹ با اجراهای خیابانی در تهارن و شهرستان ها جان تازه ای می گیرد . "من، تو، ما ؛ تئاتر ، زندگی ، کورنا" طرحی است که از امروز تا ۳۱ خردادماه با مدیریت دفتر تئاتر خیابانی اداره کل هنرهای نمایشی به اجرا در می آید.

در تهران، ۱۲ گروه نمایشی با مشارکت کانون تئاتر خیابانی اداره‌کل هنرهای نمایشی و معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری منطقه ۱۱  هر روز از ساعت ۱۷ تا ۱۹ در محوطه مجموعه تئاترشهر میزبان علاقمندان به تئاتر خیابانی می‌شوند. 

همچنین ۳ گروه در شهرهای کرمان، سیرجان و رفسنجانِ استان کرمان، ۶ گروه در شهرهای قزوین، شهر الوند و تاکستانِ استان قزوین، ۷ گروه در شهرهای رشت، لاهیجان و آستانه اشرفیه استان گیلان و ۴ گروه در سطح شهر کرمانشاه استان کرمانشاه با مشارکت ادارات‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و دفاتر انجمن هنرهای نمایشی استان‌ها به اجرای تئاتر خیابانی می‌پردازند.  به بهانه از سرگیری دوباره فعالیت های تئاتری با سامان خلیلیان در باره اهداف این طرح گفت وگویی انجام داده ایم.

بر اساس چه ضروریاتی طرح اجرای تئاتر خیابانی با عنوان من، تو، ما، تئاتر، زندگی ، کورنا را به اجرا در آوردید؟

بعد از تعطیلی چند ماهه تئاتر با توجه به شیوع کورنا با مجوزهایی که از سوی ستاد مقابله با کورنا دریافت کردیم تصمیم به اجرای این طرح گرفتیم. در جلساتی که با آقای قادر آشنا مدیر محترم مرکز هنرهای نمایشی داشتیم . ایشان تاکید بر اهمیت از سرگیری فعالیت های تئاتری داشتند و در آغاز این فعالیت ها با اجرای تئاتر خیابانی شروع و در ادامه نمایش نامه خوانی و اجراهای سالنی تداوم پیدا می کند . پیرو این جلسه برنامه ریزی های لازم را انجام دادیم و با مسئولان تئاتر خیابانی در استان ها مذاکره کردیم تا طرح به سرانجام برسد.

 

علاوه بر استان هایی که از ابتدای طرح با آن همراه هستند استان های دیگر هم به آن می پیوندند ؟

بله ، استان های تهران، کرمان، گیلان ، قزوین و کرمانشاه به عنوان شروع طرح انتخاب شدند . در تهران، ۱۲ گروه نمایشی  میزبان علاقه‌مندان به تئاتر خیابانی هستند. در شهرستان ها نیز این طرح با مشارکت ادارات‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و دفاتر انجمن هنرهای نمایشی استان‌ها اجرا می شود. برنامه ریزهایی هم انجام شده تا بتدریج سایر استان ها هم در این طرح حضور داشته باشند.

 

آیا موضوعات نمایش ها آزاد است و یا فقط باید مرتبط با کورنا باشد؟

مهم ترین هدف این طرح ایجاد شور و نشاط اجتماعی در بین مردم جامعه است و اغلب کارها دارای تم طنز و شادی هستند و انتخاب آثار هم بر این مبنا  بوده است . نکته مهم دغدغه مندی و به روز بودن هنرمندان تئاتر خیابانی است که علاقه دارند در آثارشان مسائل روز را مطرح کنند. چند نمایش این طرح به طور مستقیمی به کورنا می پردازند و بقیه آثار هم ارتباط مستقیمی با شرایط کورنا و قرنطینه دارند. بحث های اجتماعی و نکات پیشگیرانه هم در اغلب آثار وجود دارند.

 

 در همه استان ها این طرح به صورت یکسان اجرا می شود؟

 در استان کرمانشاه چون به لحاظ شیوع کورنا استان قرمز است . شیوه اجرایی متفاوت است و هر گروه در مدت 90 ثانیه در چهارراهها و پشت چراغ قرمزها با هماهنگی اداره راهنمایی و رانندگی با ابزار و ادوات و عروسک هایی تئاتر را اجرا می کنند . اغلب این نمایش جنبه هشداردهنده و آموزشی دارند.

 

 برای رعایت اصول بهداشتی چه فکری شده ؟

برای اجرای نمایش ها کلیه پرتکل های بهداشتی را رعایت می کنیم. سطوح استیج ضد عفونی و برای صندلی هایی که در حین دیدن نمایش وجود دارند طرح فاصله گذاری هم رعایت شده است. برای تماشاگران ایستاده هم فاصله گذاری رعایت می شود و خود من و همکارانم هر شب بر نحو رعایت این موارد نظارت داریم. در بحث نمایش هم تلاش می کنیم فاصله بین بازیگران نمایش که عمدتا دو نفره هستند رعایت بشود .

 

از چه زمانی از فعالان تئاتر خیابانی برای حضور در این طرح دعوت کرده بودید؟

 در این چند ماهه با هنرمندان فعال در این حوزه در ارتباط بودیم تا متن و آمادگی لازم را برای شروع کار داشته باشند .

 

وضعیت  اجراها برای هر نمایش چگونه است؟

 اجرای نمایش ها از 21 خرداد به مدت ده روز ادامه دارد و هر گروه چهار اجرا خواهد شد. هر روز 5 نمایش از ساعت 5 تا 7 بعد از ظهر روی صحنه اجرا می شوند و زمان اغلب اجراها در حدود بیست دقیقه خواهد بود .

 امیدوارم اجرا شدن این طرح باعث بشود تا ما بتوانیم چراغ تئاتر را روشن کنیم . تئاتر خیابانی همواره در این امورات پیش گام بوده است و باعث می شود حال خوب مردم بشود و در ضمن در بحث اقتصادی کمکی هم به اهالی تئاتر  بشود.

 

 




مطالب مرتبط

عضو هیئت انتخاب تئاتر خیابانی رضوی

کیفیت بالای آثار این دوره، انتخاب را دشوار کرده بود
عضو هیئت انتخاب تئاتر خیابانی رضوی

کیفیت بالای آثار این دوره، انتخاب را دشوار کرده بود

کریم خاوری، عضو هیئت انتخاب آثار بخش تئاتر خیابانی رضوی می‌گوید اجراهای این دوره از جشنواره سطح کیفی بالایی داشتند که همین مورد ارزیابی آثار را برای ما دشوار کرده بود.

|

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان مطرح کرد:

راهیان نور در امتداد فرهنگ و گنجینه غنی دفاع مقدس قرار دارد
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان مطرح کرد:

راهیان نور در امتداد فرهنگ و گنجینه غنی دفاع مقدس قرار دارد

مجید منادی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان در آیین رونمایی از پوستر ششمین همایش ملی تئاتر خیابانی راهیان نور، این رویداد را در امتداد فرهنگ و گنجینه غنی دفاع مقدس دانست و ابراز امیدواری کرد مردم خوزستان علاوه بر میزبانی، از این بستر عظیم فرهنگی در زمینه مسائل اعتقادی و ...

|

در گفت‌وگو با کارگردان راه‌یافته به بخش خیابانی جشنواره تئاتر فجر مطرح شد

مرور پیامدهای فردی و اجتماعی زندگی معلولان در «روز تولد من»
در گفت‌وگو با کارگردان راه‌یافته به بخش خیابانی جشنواره تئاتر فجر مطرح شد

مرور پیامدهای فردی و اجتماعی زندگی معلولان در «روز تولد من»

صادق حسین‌زاده، کارگردان نمایش خیابانی «روز تولد من»، این اثر را در ژانر اجتماعی و روایتی از پیامدهای فردی و اجتماعی معلولان دانست.

|

گفت‌و‌گو با عضو هیئت انتخاب بخش مسابقه تئاتر خیابانی جشنواره تئاتر فجر

اصغر خلیلی: جشنواره فجر، ویترین تئاتر کشور است
گفت‌و‌گو با عضو هیئت انتخاب بخش مسابقه تئاتر خیابانی جشنواره تئاتر فجر

اصغر خلیلی: جشنواره فجر، ویترین تئاتر کشور است

عضو هیئت انتخاب بخش مسابقه تئاتر خیابانی چهل‌ودومین جشنواره تئاتر فجر درباره اهمیت این رویداد گفت این جشنواره از ابتدای شکل‌گیری، ویترین تئاتر کشور بوده و همواره جریان‌سازی کرده است.

|

نظرات کاربران