در حال بارگذاری ...
ایوب آقاخانی درباره جشنواره تئاتر مقاومت گفت:

ما نیازمند تولید آثار صادق‌تر و حقیقی‌تری هستیم

مدیر بخش نمایشنامه‌نویسی هفدهمین جشنواره سراسری تئاتر مقاومت درباره برنامه‌های خود برای برگزاری این بخش توضیحاتی ارائه داد و گفت: ما در این عرصه نیازمند تولید آثار صادق‌تر و حقیقی‌تری هستیم که با حفظ اصول و ارزش‌ها و به دور از شعارزدگی بتواند روایت هنری صحیحی از حماسه‌سازی‌های فرزندان این مرز و بوم داشته باشد.

به گزارش ایران تئاتر به نقل از مهر ایوب آقاخانی نمایشنامه‌نویس، کارگردان و بازیگر تئاتر که مدیریت بخش نمایشنامه‌نویسی هفدهمین جشنواره تئاتر مقاومت را برعهده دارد درباره این بخش گفت: رویکرد کلی جشنواره تئاتر مقاومت و نوع نگرش و نگاه مدیران ارشد و بالادستی این رویداد فرهنگی هنری در این دوره، معطوف به مسئله «کیفی‌سازی» است و جای بسی خوشحالی دارد که این نوع نگاه در تمام بخش‌های جشنواره جاری و ساری است.
وی ادامه داد: این یک گام بلند است که جشنواره و متولیان اصلی آن، ضرورت این تغییر نگاه را به‌درستی درک کرده‌اند و در حال جریان‌سازی برای برگزاری یک رویداد و رخداد جدید هستند. آنچه که در حوزه تولید متون و نمایشنامه‌های مربوط به مضامین انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و مقاومت شاهد آن بوده‌ایم این است که به دلایل مختلف در اکثر موارد آثار ضعیفی تولید شده‌اند که بیش از آنکه منشأ خیر و برکت برای این عرصه باشند، منجر به سلب اعتماد مخاطب و از دست رفتن فرصت‌های طلایی در این زمینه شده‌اند.
آقاخانی یادآور شد: تنها راه نجات نمایشنامه‌نویسی تئاتر مقاومت و رفع عقب‌ماندگی این سبک در قیاس با کشورهای توسعه یافته‌تر، این است که این نوع تفکر ضد شعارزدگی در سیاست‌گذاران و از همه مهم‌تر خود هنرمندان و اصحاب قلم و فکر و اندیشه نهادینه شود. اگر این اتفاق بیفتد شاید در دهه آینده بتوان بخشی از مخاطبان از دست رفته این آثار را که کم هم نیستند دوباره جذب کرد و با این فضا آشتی داد. قدر مسلم اینکه هنوز با حد آرمانی که در شأن حماسه سترگ مقاومت ملی مردم ایران در ادوار مختلف تاریخ معاصر باشد فاصله زیادی داریم.
وی افزود: به‌عنوان کسی که ۷ نمایشنامه موضوعی در این حوزه دارم که با استقبال عموم مردم و مخاطبان روبرو شده است، می‌گویم که می‌توان با استفاده از خرد جمعی و عبور نکردن از خطوط قرمز، نوعی نگاه را از منظری جدید وارد این فضا کنیم که تا پیش از این نبود و حتی نشدنی تلقی می‌شد. مهم این است که دوستان نمایشنامه‌نویس، متفاوت فکر کنند و از الگوهای رایج و سطحی تبعیت نکنند. ما در این عرصه نیازمند تولید آثار صادق‌تر و حقیقی‌تری هستیم که با حفظ اصول و ارزش‌ها و به دور از شعارزدگی بتواند روایت هنری صحیحی از حماسه‌سازی‌های فرزندان این مرز و بوم داشته باشد.
آقاخانی در پایان صحبت‌هایش متذکر شد: این سبک یعنی جنگ، دفاع مقدس و مقاومت هنوز در تئاتر دنیا و به‌خصوص اروپا نقش مهمی دارد و باید با تشویق هنرمندان و نمایشنامه‌نویسان، همگی به رونق مجدد این عرصه کمک کنیم و هدف ما نیز در برگزاری این بخش از جشنواره این است. حال باید ببینیم آیا می‌توانیم در این حوزه موفق باشیم یا خیر؟ گذر زمان پاسخ این سؤال را خواهد داد.
هفدهمین جشنواره سراسری تئاتر مقاومت توسط انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس بنیاد فرهنگی روایت فتح، آذرماه سال جاری به دبیری حمید نیلی برگزار خواهد شد.




مطالب مرتبط

برگزیدگان جشنواره نمایشنامه‌نویسی چهارراه معرفی شدند

برگزیدگان جشنواره نمایشنامه‌نویسی چهارراه معرفی شدند

در آیین اختتامیه سومین جشنواره سراسری نمایشنامه‌نویسی اقتباسی چهارراه فاطمه داودی مازندرانی و مرجان فخار نویسندگان نمایشنامه «گنج پنجم» از دو استان تهران و مرکزی در رتبه سوم، مهدی یزدانی نویسنده نمایشنامه «خسرو شیرین شاپور» از استان تهران در رتبه دوم قرار گرفتند و دیپلم ...

|

نشستی با کارگردان و بازیگران نمایش «نوزده نودونه»

واکنش به رویدادهای جامعه، مهم‌ترین وظیفه هنرمند است
نشستی با کارگردان و بازیگران نمایش «نوزده نودونه»

واکنش به رویدادهای جامعه، مهم‌ترین وظیفه هنرمند است

کارگردان و بازیگران نمایش «نوزده نودونه»، با حضور در «ایران تئاتر»، از موضوع، شیوه اجرایی، فرم و ریخت این اثر اجرایی گفتند که این روزها در سالن چهارسو تئاتر شهر روی صحنه است.

|

«نوزده، نود و نه» در تالارچهارسو روی صحنه می‌رود

«نوزده، نود و نه» در تالارچهارسو روی صحنه می‌رود

 نمایش «نوزده، نود و نه»، به کارگردانی ایوب آقاخانی و تولید مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری، با موضوع ایثار و فداکاری کادر پزشکی و پرستاری در دوره همه‌گیری ویروس کرونا، در مجموعه تئاتر شهر اجرا می‌شود.

|

نظرات کاربران