
پویا بازرگان، نقال حاضر در بیستویکمین جشنواره بینالمللی نمایشهای آیینی و سنتی گفت متاسفانه نسل جدید هنرهای نمایشی را وارد «شاهنامهخوانی» و «نقالی» کرده است در حالی که ما نیازمند حفظ اصالت این هنرها به شیوه کهن آنها هستیم.
محسن جهانگیرزاده، کارگردان جوان راهیافته به بخش دانشجویی بیستویکمین جشنواره بینالمللی آیینی و سنتی، برگزاری این رویداد را مشوق و پلی برای ورود دانشجویان به این عرصه نمایشی دانست.
رضا فقیهی که نمایش «حنابندان» را در سومین روز برگزاری جشنواره بینالمللی نمایشهای آیینی و سنتی در شهرکرد اجرا کرد، اعتقاد دارد ایران از همه کشورهای جهان، به لحاظ داشتن نمایشهای آیینی و سنتی متعلق به اقوام مختلف، غنیتر است.
محمدباقر قهرمانی، استاد دانشکده هنرهای زیبا معتقد است با اینکه همچنان درگیر معضل کمتوجهی به امر پژوهش هستیم، اما بعضی از پژوهشگران با انگیزه شخصی، آثار بسیار خوبی را خلق میکنند که باعث افتخار تئاتر ایران است.
علیرضا حنیفی، معتقد است شخصیتهای بیگانه جایگزین اساطیر کهن ایرانی در نمایشنامهنویسی کشورمان شدهاند و همچون گیاهی بیگانه هستند که در خاکی که برای آنها نیست گذاشته شده و هم خاک را آلوده میکنند و هم بار نمیدهند.
وجیهه کریمی، کارگردان راهیافته به جشنواره نمایشهای آیینی و سنتی، از بیتوجهی به این گونه نمایشی گلایه کرد و از حذف واحدهای درسی مربوط به آن در دانشگاهها خبر داد.