در حال بارگذاری ...
بر اثر سکته قلبی

عباس جوانمرد درگذشت

استاد عباس جوانمرد کارگردان، نویسنده و پژوهشگر پیشکسوت تئاتر بر اثر سکته قلبی در شهر تورنتو چشم از جهان فروبست.

به گزارش ایران تئاتر، خبر درگذشت استاد عباس جوانمرد را ابتدا فرزند بهرام بیضایی که مقیم آلمان است، در صفحه اینستاگرام خود اعلام کرد. پس از آن با تایید این خبر توسط سایر نزدیکان این هنرمند مشخص شد که استاد جوانمرد بر اثر سکته قلبی در شهر تورنتو درگذشته است.

زنده یاد عباس جوانمرد متولد سال ۱۳۰۷ در تهران؛ تحصیل در رشته بازیگری را در سال ۱۳۳۲ در هنرستان هنرپیشگی آغاز کرد و سپس در سال ۱۳۳۴ دوره کارگردانی و بازیگری را زیر نظر پروفسور دیویدسون در دانشگاه تهران گذراند و در همان سال گروه هنر ملی را با تنی چند از همفکران خود، در خانه شاهین سرکیسیان بنیان نهاد. در سال ۱۳۳۷ دوره‌های آموزش گویندگی و کارگردانی را در تلویزیون ملی ایران تشکیل داد و در سال ۱۳۳۹ سازمان تئاترهای تلویزیونی را در قالب شش گروه تئاتری به سرپرستی عزت‌الله انتظامی، علی نصیریان، جعفر والی، موحد دیلمقانی، رکن‌الدین خسروی و خودش پی‌ریزی کرد. 

عباس جوانمرد در زمینه تئاتر و نمایش پژوهش‌هایی دارد که در برگیرنده ریشه‌یابی تئاتر اروپا و ایران است و نه تنها در رسانه‌های فارسی‌زبان، بلکه در دانشنامه‌ها، جنبش‌های هنری و ایران‌شناسی در سرتاسر جهان به ثبت رسیده و بازتاب داشته‌است.

اولین تله‌تئاتر پخش شده از تلویزیون ملی ایران "مارگریت" نوشته آرمان سالاکرو ترجمه شاهین سرکیسیان به کارگردانی عباس جوانمرد بوده‌است.

کارگردانی نمایش‌هایی همچون "افعی طلایی" و "بلبل سرگشته" علی نصیریان؛  "قصه ماه پنهان"، "غروب در دیاری غریب" و "پهلوان اکبر می‌میرد" نوشته بهرام بیضایی؛ "شهر آفتاب مهتاب" و "قصه طلسم حریر و ماهیگیر" نوشته علی حاتمی از جمله آثار عباس جوانمرد است که در تاریخ تئاتر ملی ایران ثبت شده است.

"پیدایی، تجربه‌ها و کارهای گروه هنر ملی"، "تکلمه‌ای بر تعزیه و نمایش ملی"، "تئاتر، هویت و نمایش ملی"، "غبار منیت، پدرخوانده"، "نقدی به یک نقد" و "شهر طلایی" آثار پژوهشی جوانمرد هستند که تاکنون منتشر شده است.

آخرین اثر منتشر شده از او «دیدار با خویش» است که خاطرات او از آغاز تا امروز است .
 

ایران تئاتر درگذشت این هنرمند پیشکسوت را به جامعه هنری تسلیت می‌گوید.




مطالب مرتبط

گفت‌وگو با عزت‌الله رمضانی‌فر، بازیگر پیشکسوت

تماشاخانه سنگلج، می‌‌تواند بهشت تئاتر ملی شود
گفت‌وگو با عزت‌الله رمضانی‌فر، بازیگر پیشکسوت

تماشاخانه سنگلج، می‌‌تواند بهشت تئاتر ملی شود

عزت‌الله رمضانی‌فر، بازیگر پیشکسوت می‌گوید با برنامه‌ریزی و مدیریت درست و اختصاص بودجه مناسب، می‌توان تماشاخانه سنگلج را به بهشت تئاتر ملی ایران تبدیل کرد.

|

نظرات کاربران