در حال بارگذاری ...
پس از سال‌ها تلاش و اجرای مجالس تعزیه خوانی؛

پیشکسوت تعزیه بهبهان دارفانی را وداع گفت

کربلای مهدی بحرینی پیشکسوت و موافق خوان تعزیه بهبهان دارفانی را وداع گفت.

به گزارش خبرنگار ایران تئاتر از خوزستان، کربلایی مهدی (داود) بحرینی پیشکسوت و موافق خوان تعزیه شهرستان بهبهان روز شنبه 21 فروردین ماه 1400 دارفانی را وداع گفت و در قطعه هنرمندان بهشت رضوان بهبهان آرام گرفت.

زنده یاد پیر غلام اهل و بیت عصمت و طهارت کربلایی مهدی (داود) بحرینی پیشکسوت تعزیه بهبهان، فرزند شیخ عبدمحمد بحرینی در تاریخ 10/8/1308 در خانواده ای مذهبی در شهرستان بهبهان بدنیا آمده و از همان کودکی ضمن فراگیری سواد مکتب خانه ای نزد پدر، در ابتدای دوران جوانی وارد هیئت تعزیه خوانی «حضرت سیدالشهدا(ع)» در هیئت مرحوم حمدالله نادی شد و در حضور اساتیدی چون مرحوم حاج حمدالله نادی و مرحوم کربلائی فضل الله فردایی، هنر شبیه خوانی «تعزیه خوانی» را فرا گرفت.

عشق به ابا عبدالله الحسین (ع) که با پوست و خون این محب اهل بیت عجین شده بود باعث شد که به سرعت در این هنر متعالی رشد نماید.

مرحوم کربلایی مهدی ( داود) بحرینی را می توان از نوابغ تعزیه خوانی در گروه تعزیه خوانی مرحوم نادی بههبان دانست که اوج هنر نمایی آن مرحوم در شبیه خوانی حضرت امام حسین(ع) و حضرت زینب (س) و همچنین امام سجاد (ع) در نقش عابد بیمار در وافعه عاشورا بود که در زمان خود زبانزد عامه مردم شهر بهبهان شد.

وی همچنین در شب های تاسوعا وعاشورا، همراه مرحوم زنده یادکربلائی سیدعلی نیشابوری نژاد به اجرای روضه خوانی و مداحی عروس قاسم و در شب های بعد به اجرای شام غریبان در تکیه ها و حجله ها و مراسم عزاداری حسینی می پرداخت و در اعیاد مذهبی ولادت دوازده امام و چهارده معصوم (ع) و عید مبعث در مساجد بهبهان به مولودی خوانی می پرداخت و ضمنا وی به هنر عبا بافی و آموزش آن به هنرجویان نیز مبادرت داشتند.

کربلایی مهدی بحرینی در تاریخ 21 فروردین سال1400 در لحظات ملکوتی اذان مغرب دار فانی را وداع گفته و در قطعه هنرمندان بهشت رضوان بهبهان آرام گرفت.




مطالب مرتبط

تشکیل سازمان هنرهای نمایشی؛ راهی کارآمد برای جلوگیری از زوال هنر مردمی تعزیه

تشکیل سازمان هنرهای نمایشی؛ راهی کارآمد برای جلوگیری از زوال هنر مردمی تعزیه

اسماعیل مجللی پژوهشگر تعزیه، شبیه‌خوان و پژوهشگر استان مرکزی می‌گوید تشکیلات فعلی هنرهای نمایشی در قالب اداره کل فقط می‌تواند مجموعه‌ای در حد یک استان را مدیریت کند و امکانات لازم را برای مدیریت کلان کشور ندارد درحالی‌که تعزیه در تمام استان‌ها ساری و جاری است و بیشتر از ...

|

گفت‌وگو با ابوالفضل میرزااحمدی، شبیه‌خوان حاضر در «سوگواره یاس»

در محوطه باز تئاتر شهر، هر مجلس تعزیه‌ای را نمی‌توان اجرا کرد
گفت‌وگو با ابوالفضل میرزااحمدی، شبیه‌خوان حاضر در «سوگواره یاس»

در محوطه باز تئاتر شهر، هر مجلس تعزیه‌ای را نمی‌توان اجرا کرد

ابوالفضل میرزااحمدی، شبیه‌خوان پیشکسوت با بیان اینکه در محوطه باز تئاتر شهر نمی‌توان هرنوع تعزیه‌ای را اجرا کرد، گفت مخاطبان در مکان‌های عمومی، به مجالسی که بُعد نمایشی آن‌ها پُررنگ است، بیشتر جذب می‌شوند.

|

گفت‌وگو با داور واقعه‌خوانی جشنواره میراث فرهنگی

بهزاد فراهانی: نمایش ایرانی، میراث ناملموس این سرزمین است
گفت‌وگو با داور واقعه‌خوانی جشنواره میراث فرهنگی

بهزاد فراهانی: نمایش ایرانی، میراث ناملموس این سرزمین است

بهزاد فراهانی، نویسنده، بازیگر، کارگردان تئاتر و داور بخش واقعه‌خوانی دومین جشنواره میراث فرهنگی با تاکید بر لزوم برنامه‌ریزی مدون و ساماندهی‌شده برای ادامه حضور بخش‌های نمایشی در این رویداد هنری گفت نمایش ایرانی میراث ناملموس این سرزمین است.

|

نظرات کاربران