در حال بارگذاری ...
...

در گفت‌وگو با ایران تئاتر مطرح شد

احمد عزیزی: تعزیه هر بیننده‌ای را تحت تاثیر قرار می‌دهد

در گفت‌وگو با ایران تئاتر مطرح شد

احمد عزیزی: تعزیه هر بیننده‌ای را تحت تاثیر قرار می‌دهد

احمد عزیزی هنر تعزیه را تلفیقی از نمایش، ادبیات و موسیقی معرفی کرد که مخاطبان را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می‌دهد و از اجرای شبی دو تعزیه در دهه اول ماه محرم خبر داد.

احمد عزیزی، هنرمند تعزیه‌خوان درباره فعالیت‌های گروه تعزیه سیدالشهدا در ماه محرم گفت: «اجرای تعزیه گروه سیدالشهدا در دهه اول محرم از شنبه شب برابر با 8 مردادماه با شبی دو اجرا آغاز می‌شود.»

او ادامه داد: «اجرای اول با حمایت بنیاد رودکی، بعد از اذان مغرب در مقابل پهنه رودکی و اجرای دوم در تکیه حسینی (معروف به تکیه شوفرها) واقع در میدان قزوین خواهد بود.»

عزیزی با اشاره به شروع فعالیت گروهش افزود: «گروه تعزیه سیدالشهدا از سال 1370 فعالیت خود را آغاز کرده است و در تهران و سایر شهرستان‌ها به فعالیت می‌پردازد.»

این تعزیه خوان درباره موضوع مجلس‌های تعزیه‌ای که در محرم امسال به اجرای آنها خواهند پرداخت، گفت: «تعزیه‌های مربوط به وقایع عاشورا از جمله تعزیه دوطفلان مسلم، حر ریاحی، حضرت علی اکبر، حضرت قاسم، حضرت ابوالفضل، شهادت امام حسین، وقایع بازار شام، شهادت حضرت رقیه و تعزیه غلام ترک از جمله مجلس‌هایی است که امسال برگزار خواهد شد.»

احمد عزیزی، با اشاره به دهه دوم محرم افزود: «همچنین در دهه دوم محرم با همراهی بنیاد رودکی و فرهنگسرای نیاوران از ساعت 18 در محوطه باز فرهنگسرا میزبان عزاداران امام حسین (ع) خواهیم بود.»

این هنرمند گفت: «مسعود عزیزی، حبیب ماهری، آرمان بحیرایی، مهدی آقایی، مهدی جودی، محمد اصغرپور، حمید فرخی، ابراهیم خدابنده‌لو، میلاد عزیزی، مصطفی رضوی و امیرعلی رضایی، اعضای گروه سیدالشهدا هستند که من را در اجرای تعزیه همراهی می‌کنند.»

او ادامه داد: «گروه تعزیه سیدالشهدا در سازمان‌ها و ارگان‌های بسیاری چون فرهنگسراهای سازمان فرهنگی هنری شهرداری، حوزه هنری و تکایا به اجرای تعزیه پرداخته و تاکنون در جشنواره‌های داخلی و خارجی نیز حضور داشته است.»

این هنرمند استقبال مخاطبان از تعزیه را خوب دانست و توضیح داد: «تعزیه از سه هنر نمایش، ادبیات و موسیقی تشکیل شده است و در کنار جنبه مذهبی خود هر بیننده‌ای را تحت تاثیر قرار می‌دهد و مردم  کشورهای دیگر نیز در مواجهه با این هنر تحت تاثیر آن قرار می‌گیرند.»

او ادامه داد: «تعزیه در سال 1389به نام ایران در سازمان یونسکو به ثبت جهانی رسید و این موضوع افتخار بزرگی برای ما ایرانیان به شمار می‌رود.»

عزیزی با اشاره به حضور گروه تعزیه سیدالشهدا در نخستین سوگواره بین‌المللی شبیه‌خوانی گفت: «سوگواره بین‌المللی شبیه‌خوانی به دبیری حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسن اختری مدیرعامل بنیاد بین‌المللی عاشورا از تاریخ چهارم تا ششم مردادماه با حضور گروه‌هایی از کشورمان و دو گروه خارجی از نیجریه و عراق در تهران برگزار شد.»

او افزود: «نخستین سوگواره بین‌المللی شبیه‌خوانی در میدان امام حسین، محوطه بیرونی تئاتر شهر و فرهنگسرای خاوران میزبان علاقه‌مندان بود.»

احمد عزیزی حمایت مدیران و مسئولان هنری را باعث اعتلای هنر تعزیه دانست و ادامه داد: «از آقایان محمود سالاری معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، کاظم نظری مدیرکل هنرهای نمایشی، مجید زین‌العابدین مدیرعامل بنیاد رودکی و عزیزان فرهنگسرای نیاوران بسیار سپاسگزارم که با حمایت از تعزیه در حفظ و معرفی این هنر تلاش می‌کنند.»

او با اشاره به تلاش‌های محمود فرهنگ در برگزاری رویداد صاحبدلان گفت: «آقای محمود فرهنگ دبیررویداد صاحبدلان هر سال سعی می‌کنند تا این رویداد نسبت به سال قبل بارورتر شود. او و دیگر هنرمندان دغدغه‌مند در عرصه نمایش ایرانی همچون آقای داوود فتحعلی بیگی ریاست انجمن تعزیه‌خوانان، اردشیر صالح‌پور، محمدحسین ناصربخت و احمد جولایی  برای اعتلا هنر تعزیه، منافع مادی و معنوی تعزیه‌خوانان و شناساندن هرچه بهتر و بیشتر تعزیه در ایران و جهان از هیچ کوششی دریغ نمی‌کنند وقدردان زحمات‌شان هستم.»

احمد عزیزی هنرمند تعزیه‌خوان و خواننده گروه کر دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. او فعالیت خود را از 7 سالگی آغاز کرده است. شرکت در جشنواره آوینیون فرانسه با گروه منتخب اداره کل هنرهای نمایشی در سال 1370، ضبط 13 قسمت تعزیه عاشورایی و پخش در رادیو ایران، بازی در نقش حیدر تعزیه‌خوان در سریال «شب دهم» و آموزش و اجرای تعزیه با گروه کودکان، نوجوانان و بزرگسالان از جمله فعالیت‌های هنری عزیزی به شمار می‌رود.