در حال بارگذاری ...
سرپرست گروه تعزیه فاطمیه زنگی‌آباد:

تعزیه در کرمان نیازمند آموزش است

محمد حسین سلجوقی‌نژاد، سرپرست گروه تعزیه فاطمیه زنگی‌آباد با اشاره به این‌که بیش‌تر گروه ‌های تعزیه کرمان، خواننده‌هایشان را از استان‌های دیگر دعوت می‌کنند، معتقد است این استان نیازمند آموزش و ساماندهی گروه‌های تعزیه است.

به گزارش خبرنگار ایران تئاتر از کرمان، با آغاز دهه محرم، مراسم عزاداری‌ها آغاز می‌شود. امسال نیز چون همیشه در گوشه و کنار شهر شاهد برپایی مجالس امام حسین (ع) هستیم و مطابق سال‌های گذشته پارک مطهری کرمان میزبان گروه‌های تعزیه شده است.گروه فاطمیه زنگی‌آباد نیز همواره حضوری پررنگ در تعزیه داشته است، به همین بهانه پای صحبت‌های محمدحسین سلجوقی نژاد سرپرست این گروه نشستیم.

محمد حسین سلجوقی نژاد در ابتدای فعالیتش بازیگر تئاتر بوده است؛ اما به علت تصادف در سال 58 مجبور به ترک عرصه تئاتر می‌شود. سپس از حدود سال‌های 60-61 به‌طور حرفه‌ای به فعالیت در حوزه تعزیه روی می‌آورد.

سلجوقی نژاد درباره وضعیت کنونی تعزیه در استان می‌گوید: «تعزیه در کرمان مظلوم است و ما از سایر استان‌ها عقب‌تر هستیم. بیش‌تر گروه‌ها خواننده از خارج استان می‌آورند. برای حل این مسئله و سایر مشکلات، نیاز به ساماندهی و آموزش گروه‌های تعزیه است. انجمن نمایش باید فراخوان بدهد و کارگاه‌هایی بگذارد. خوانندگان فعال در این عرصه در بخش موسیقی و آواز تحت آموزش قرار بگیرند. ما در گروه تعزیه فاطمیه زنگی‌آباد واحدی به نام آموزش داریم؛ اما آموزش ما به‌صورت محدود است و لازم است افراد بیش‌تری آموزش داده‌شوند.»

این هنرمند درباره نحوه فعالیت خود می‌گوید: «من از همان ابتدا (حدود سال 60)  اجرای تعزیه را با استفاده از سکو شروع کردم. آن روزها تعزیه در کرمان برخلاف سایر استان‌های کشور، بدون سکو بود و به‌صورت سنتی اجرا می‌شد، با استفاده از سکو و رواج آن در سایر گروه‌ها تعزیه کرمان با سایر نقاط کشور همسو شد. در این سال‌ها در مورد تعزیه به‌عنوان یکی از ساختارهای نمایش ایرانی تحقیق کرده‌ام و دوست دارم در این راستا با هنرمندان تئاتر کارهای مشترکی انجام بدهم، ولی تا امروز موقعیت فراهم نشده است.»

او، مدیرعامل فعلی انجمن نمایش استان کرمان را دلسوز تعزیه می‌داند و ادامه می‌دهد:«متأسفانه در این 30 سال که کار تعزیه می‌کنیم در بسیاری اوقات کسانی محور می‌شدند که اساساً تعزیه را نمی‌شناختند اما الان اینطور نیست و  قول راه‌اندازی دفتر تعزیه در تئاتر شهر کرمان را داده‌اند؛ که پس از ماه صفر پیگیری می‌کنیم. سال‌های قبل هم در انجمن‌های سابق این بحث مطرح شد ولی پیگیری نشد؛ ان‌شاءلله این‌بار وعده‌ها محقق می‌شود.»

سرپرست گروه فاطمیه زنگی‌آباد راجع به فعالیت‌هایشان می‌گوید:«ما برخلاف اغلب گروه‌ها که به‌طور فصلی فعالیت می‌کنند، به صورت مداوم  فعالیت داریم و حتی در جشنواره‌های بین‌المللی هم شرکت داشته‌ایم و محرم امسال  با حمایت روابط عمومی استانداری و شهرداری به نسبت سال‌های گذشته وضع بهتری داریم. مدیران کل اداره فرهنگ و ارشاد در گذشته و حال به بنده و گروه  لطف داشته‌اند. گروه‌های تعزیه نیاز به حمایت جدی دارند.  فقط هزینه تهیه یک «زره» بیست میلیون تومان است و همین گرانی درمورد همه ابزار و وسایل و امکانات تعزیه وجود دارد.»




مطالب مرتبط

تشکیل سازمان هنرهای نمایشی؛ راهی کارآمد برای جلوگیری از زوال هنر مردمی تعزیه

تشکیل سازمان هنرهای نمایشی؛ راهی کارآمد برای جلوگیری از زوال هنر مردمی تعزیه

اسماعیل مجللی پژوهشگر تعزیه، شبیه‌خوان و پژوهشگر استان مرکزی می‌گوید تشکیلات فعلی هنرهای نمایشی در قالب اداره کل فقط می‌تواند مجموعه‌ای در حد یک استان را مدیریت کند و امکانات لازم را برای مدیریت کلان کشور ندارد درحالی‌که تعزیه در تمام استان‌ها ساری و جاری است و بیشتر از ...

|

گفت‌و‌گو با کارگردان کرمانی که با هنرمندان توان‌یاب نمایش کار می‌کند

محسن میرزایی: تئاتر معلولین برای جامعه آگاهی‌بخش است
گفت‌و‌گو با کارگردان کرمانی که با هنرمندان توان‌یاب نمایش کار می‌کند

محسن میرزایی: تئاتر معلولین برای جامعه آگاهی‌بخش است

محسن میرزایی هنرمندی که تجربه کار با معلولین را دارد بر این باور است که تئاتر معلولین برای جامعه آگاهی‌بخش است و در این مسیر، هم مخاطبان در جریان زندگی این افراد قرار می‌گیرند و هم هنرمندان معلول با حضور در اجتماع، مطالبه‌گری را می‌آموزند.

|

گفت‌وگو با داور واقعه‌خوانی جشنواره میراث فرهنگی

بهزاد فراهانی: نمایش ایرانی، میراث ناملموس این سرزمین است
گفت‌وگو با داور واقعه‌خوانی جشنواره میراث فرهنگی

بهزاد فراهانی: نمایش ایرانی، میراث ناملموس این سرزمین است

بهزاد فراهانی، نویسنده، بازیگر، کارگردان تئاتر و داور بخش واقعه‌خوانی دومین جشنواره میراث فرهنگی با تاکید بر لزوم برنامه‌ریزی مدون و ساماندهی‌شده برای ادامه حضور بخش‌های نمایشی در این رویداد هنری گفت نمایش ایرانی میراث ناملموس این سرزمین است.

|

نظرات کاربران