در حال بارگذاری ...
در گفت‌وگو با داور جشنواره تئاتر فجر منطقه‌ای مطرح شد

مصطفی موتورچی: هنرمندان تئاتر در سخت‌ترین شرایط خلاقیت خودشان را حفظ می‌کنند

سیدمحمدمصطفی موتورچی، داور جشنواره تئاتر منطقه‌ای، درباره جایگاه تئاتر و هنرمندان استان‌ها در بازبینی‌های جشنواره تئاتر منطقه‌ای می‌گوید هنرمندان تئاتر در سخت‌ترین شرایط خلاقیت خودشان را حفظ می‌کنند. آثاری که بازبینی شده از نظر من شاخصه‌های کیفیت را داراست و می‌توانم، بگویم از تماشای بعضی آثار شگفت‌زده شدم.

به گزارش ایران تئاتر به نقل از روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی، سیدمحمدمصطفی موتورچی، دستیار ارشد دبیر چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر و داور جشنواره تئاتر منطقه‌ای فجر، درباره جایگاه تئاتر و هنرمندان استان‌ها در بازبینی‌های جشنواره تئاتر منطقه‌ای گفت: «من تئاتر را از شهرستان شروع کردم و سعی بر این داشتم که در بیشتر جشنواره‌ها حضور داشته باشم. با وجود مشکلات زیاد و کمبودهایی که در بعضی شهرستان ها وجود دارد، در اکثر نقاط کشور متاسفانه زیرساخت کارهای نمایشی ضعیف است.»

این هنرمند ادامه داد: «امکانات بخش مهمی از پرورش استعدادهاست؛ اما به‌رغم همه این کمبودها هنرمندان استانی خود را ثابت کرده‌اند و آماده برای شرکت در جشنواره هستند.»

داور جشنواره منطقه‌ای فجر درباره کیفیت آثار بازبینی شده در این رویداد گفت: «هنرمندان تئاتر در سخت‌ترین شرایط خلاقیت خودشان را حفظ می‌کنند. آثاری که بازبینی شده از نظر من شاخصه‌های کیفیت را دارا هستند و می‌توانم بگویم از تماشای بعضی آثار شگفت‌زده شدم.»

موتورچی درباره احیای جشنواره تئاتر منطقه‌ای واهمیت آن برای دبیرخانه تئاتر فجر و اداره‌کل هنرهای نمایشی گفت: «از روز اولی که با آقای کوروش زارعی برنامه‌ریزی‌های جشنواره تئاتر فجر را انجام می‌دادیم، شاهد این هستم که دو مورد برای او بسیار مهم بود؛ اول بازبینی آثار ارسال مستقیم به جشنواره تئاتر فجر که به صورت حضوری و زنده انجام شود؛ و دوم برپا شدن و احیای مجدد جشنواره تئاتر منطقه‌ای که با حمایت‌های دکتر کاظم نظری مدیرکل محترم هنرهای نمایشی کشور و مدیران استان‌ها این کار صورت گرفت و روشن کننده چراغ جشنواره‌های استانی کرمانشاه بود.»

او در ادامه افزود: «در کشور ما تولید آثار نمایشی بیشتر از جشنواره‌ها صورت می‌گیرد و اگر جشنواره‌ای برگزار نشود تولید آثار نمایشی کمرنگ می‌شود.»

مصطفی موتورچی عادلانه ترین راه برای حضور در تئاتر فجر را جشنواره منطقه‌ای دانست و گفت: « حضور در جشنواره تئاتر منطقه‌ای حسی بسیار متفاوت از سایر جشنواره‌ها دارد و من جشنواره تئاتر منطقه‌ای را عادلانه‌ترین راه برای حضور در جشنواره تئاتر فجر می‌دانم.»

او ادامه داد: «از برگزاری مجدد جشنواره تئاتر فجر مناطق بسیار خرسند و خوشحال هستم و می‌دانم هنرمندان حاضر در این جشنواره‌ها انرژی می‌گیرند و پرقدرت در تئاتر فجر حاضر می‌شوند.»

دستیار ارشد دبیر چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر افزود: «مهم‌ترین اتفاق در جشنواره تئاتر منطقه‌ای تبادل اندیشه و معاشرت گروه‌های نمایشی با استان‌های دیگر است که چراغ این جشنواره بعد از هفت سال وقفه با حضور ۱۷ اثر نمایشی و همراهی بیش از 230 هنرمند در استان کرمانشاه روشن شد.»

مصطفی موتورچی از پیش‌بینی خود نسبت به کیفیت آثار چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر گفت: «در مسابقه بزرگ صحنه‌ای تئاتر فجر، شرکت‌کنندگان از چند راه وارد این بخش می‌شوند، بخش ارسال مستقیم که متن ارسال می‌شود و بازبینی به صورت حضوری انجام می‌شود. بخش دیگر، برگزیدگان جشنواره تئاتر منطقه‌ای است که وارد مسابقه صحنه‌ای جشنواره تئاتر فجر می‌شوند. یکی از دلایلی که جشنواره تئاتر منطقه‌ای را دارای اهمیت می‌کند، توجه ویژه به تئاتر استان‌ها و شرکت در فجر است. من همه آثاری که به صورت ارسال مستقیم درخواست حضور در چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر را داشته‌اند، دیده‌ام؛ از نظر من امسال به امیدخدا جشنواره قابل قبول و پر قدرتی در بخش‌های مختلف خواهیم داشت.»

16 گروه نمایشی با حضور بیش از 203 هنرمند از استان‌های فارس، کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان، چهارمحال و بختیاری، کرمانشاه، هرمزگان و مناطق آزاد قشم و اروند در بیست و هفتمین جشنواره تئاتر فجر مناطق کشور- منطقه 2 که از تاریخ 14 تا 16 دی‌ماه به دبیری عبدالرحیم افروغ، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی بوشهر برگزار می‌شود، حضور دارند.




مطالب مرتبط

با انتشار یک فراخوان و اهدای جایزه‌ای ویژه اعلام شد

جشنواره‌های وزارت ارشاد را نقد کنید
با انتشار یک فراخوان و اهدای جایزه‌ای ویژه اعلام شد

جشنواره‌های وزارت ارشاد را نقد کنید

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با انتشار فراخوانی از قدردانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ارایه بهترین نقدها با موضوع جشنواره‌های برگزارشده و عملکرد این وزارت خانه در سال ۱۴۰۲ خبر داد.

|

مروری بر آنچه در بخش های مختلف بزرگ ترین جشن اهالی تئاتر گذشت

آثار و رخدادهای چهل‌ودومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر از نگاه داوران
مروری بر آنچه در بخش های مختلف بزرگ ترین جشن اهالی تئاتر گذشت

آثار و رخدادهای چهل‌ودومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر از نگاه داوران

برای آگاهی از چند و چون جشنواره چهل و دوم فجر، نقاط قوت و نیز نقاط ضعف های احتمالی که باید برای تقویت شان در دوره های بعدی، برنامه ریزی و تلاش شود، پای حرف های داوران بخش های مختلف نشستیم و در این باره نظرات شان را جویا شدیم. استقبال گرم مخاطبان از آثار و نیز اضافه شدن بخش های غزه ...

|

گفت‌وگو با کارگردان حاضر در بخش فراگیر جشنواره تئاتر فجر

«خودپرواز» و طرح موضوع عدم مناسب‌­سازی خودپرداز بانکی برای نابینایان
گفت‌وگو با کارگردان حاضر در بخش فراگیر جشنواره تئاتر فجر

«خودپرواز» و طرح موضوع عدم مناسب‌­سازی خودپرداز بانکی برای نابینایان

کارگردان نمایش «خودپرواز» قشر توان‌خواه جامعه را که شامل نابینایان نیز می‌­شود، دارای مشکلات فراوانی دانست و معتقد است این مشکلات باعث می­‌شود تا برخی از این عزیزان به جای مشارکت در فعالیت‌­های اجتماعی، به انزوا کشیده شوند. او موضوع عدم مناسب­‌سازی بانکی و خودپرداز ...

|

کارگردان حاضر در بخش تازه‌های تئاتر جشنواره گفت

کیانوش احمدی: امیدوارم نگاه عادلانه جشنواره در انتخاب و داوری آثار ادامه‌دار باشد 
کارگردان حاضر در بخش تازه‌های تئاتر جشنواره گفت

کیانوش احمدی: امیدوارم نگاه عادلانه جشنواره در انتخاب و داوری آثار ادامه‌دار باشد 

کیانوش احمدی، کارگردان حاضر در بخش تازه‌های تئاتر بر رویکرد عادلانه چهل‌ویکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر در انتخاب آثار و داوری آن‌ها تاکید کرد. 

|

دهمین جلسه نقد آثار بخش صحنه‌ای جشنواره تئاتر فجر برگزار شد

فریادی از سیاهی، فضای اکسپرسیون و شرافت محتوایی
دهمین جلسه نقد آثار بخش صحنه‌ای جشنواره تئاتر فجر برگزار شد

فریادی از سیاهی، فضای اکسپرسیون و شرافت محتوایی

جلسه دهم نقد آثار صحنه‌ای چهل‌و‌دومین جشنواره تئاتر فجر، یازدهم بهمن با حضور منتقدان، هنرمندان و علاقه‌مندان برگزار شد و مطابق روال این نشست‌ها، سه نمایش مورد تحلیل قرار گرفتند.

|

نظرات کاربران