در حال بارگذاری ...
به بهانه‌ برگزاری کارگاه نوروزی نمایش و قصه‌گویی برای کودکان

فرصتی برای آشتی بچه‌ها با ادبیات و هنرهای نمایشی

بهارک بابک*: تصور من این است مردم ایران از جمله مردمانی هستند که زندگی‌شان با جشن و شادمانی پیوند زیادی داشته است.

آن‌ها به مناسبت‌های مختلف جشن می‌گرفتند و این جشن‌ها آیینه‌ فرهنگ، نحوه‌ زندگی، خلق‌وخو و در کل جهان‌بینی ایرانیان دوران باستان بوده است. پس ترویج و معرفی آن‌ها به کودک و نوجوان و نسل جدید از ضروریات است.

اگر بپذیریم که هویت هر ملتی در تاریخ آن ملت نهاده شده و اقوامی در تاریخ جایگاه بالاتری دارند که توانسته‌اند به نحو موثرتری فرهنگ خود را حفظ کرده و آن را ترویج و معرفی کنند، اهمیت این موضوع صدچندان خواهد شد. ضمن این‌که پدیده‌ تکنولوژی و استفاده‌ بی‌رویه‌ کودکان و نوجوانان از فضای مجازی و تلویزیون، خلاقیت کودکان را به شدت با چالش مواجه کرده و هنر قصه‌گویی به حاشیه رانده شده است. تمام تلاش من در کارگاه‌های قصه‌گویی این است که بچه‌ها ضمن آشنا شدن با ادبیات فولکلوریک ایران و جهان، با کتاب، نوشتن و در کل هنر آشتی کنند.

و اما نوروز، یکی از معدود جشن‌هایی است که از دوران باستان برای ما به یادگار مانده و با طول و تفصیل قابل توجهی برگزار می‌شود،که دو جشن دیگر هم در پیش و پسِ آن می‌آید، یعنی مراسم چهارشنبه‌سوری و سیزده‌بدر که آ‌ن‌ها نیز هر کدام آداب خاص خود را دارند.

در کارگاه‌های نوروزی ضمن این‌که جشن‌های نام‌برده و آداب آن‌ها را به بچه‌ها معرفی می‌کنم، تلاش می‌شود با ارائه‌ بازی‌های نمایشی، ترانه‌ها و آوازهای نوروزی، قصه‌گویی و ساخت عروسک‌هایی که فلسفه‌ ساخت آن‌ها به نوروز بازمی‌گردد، مانند بز تکم و نخودچی‌خانم، این آیین کهن و باورهای ملی به شکل ملموس‌تری به بچه‌ها معرفی شود و زیبایی آن ها بر تن و جان‌شان بنشیند. امید که چنین باد.

*بهارک بابک دانش‌آموخته‌ رشته‌ زبان و ادبیات فارسی، مدت دوازده سال است که در زمینه‌ هنر، ادبیات و حقوق کودک فعالیت حرفه‌ای دارد. او در حال حاضر علاوه بر برگزاری کارگاه‌های قصه‌گویی، نمایش و نوشتن خلاق برای کودکان و نوجوانان، عضو بررسین کتب شورای کتاب کودک و بامداد کتابخانه‌ها (برگزاری کارگاه‌های ترویج کتاب برای مناطق محروم) و عضو انجمن حمایت از حقوق کودکان است. بابک هر سال در اواخر اسفند کارگاهی نوروزی برای کودکان و نوجوانان برگزار می‌کند. او فرزند بازیگر توانای تئاتر و سینمای ایران، استاد رضا بابک است.




مطالب مرتبط

گفت‌وگویی کوتاه با رضا بابک

بنیاد تئاتر ملی، می‌تواند عرصه نمایش ایرانی را به روزهای اوجش برگرداند
گفت‌وگویی کوتاه با رضا بابک

بنیاد تئاتر ملی، می‌تواند عرصه نمایش ایرانی را به روزهای اوجش برگرداند

رضا بابک، هنرمند تئاتر، تلویزیون و سینمای ایران می‌گوید تشکیل بنیاد تئاتر ملی، می‌تواند گونه نمایش ایرانی را که مدتی است دچار کلیشه‌ها و تکرار شده است، دوباره شکوفا کند و به روزهای اوجش برساند.

|

با حضور علی نصیریان و دیگر هنرمندان پیشکسوت

جشن پایان دوره مکتب‌خانه سنگلج برگزار شد
با حضور علی نصیریان و دیگر هنرمندان پیشکسوت

جشن پایان دوره مکتب‌خانه سنگلج برگزار شد

در جشن پایان دوره مکتب‌خانه سنگلج که با حضور علی نصیریان و جمعی دیگر از هنرمندان پیشکسوت برگزار شد، خریداری ساختمان کناری تماشاخانه سنگلج، بازسازی ساختمان سابق اداره تئاتر و تصویب تشکیل بنیاد تئاتر ملی ایران مورد تاکید مجدد قرار گرفت.

|

«بیژن و منیژه» میلیاردی شد

«بیژن و منیژه» میلیاردی شد

نمایش «بیژن و منیژه» به نویسندگی و کارگردانی شکرخدا گودرزی در دوهفته نخست اجرای خود، یک میلیاردی شد.

|

با تاکید بر اهمیت گروه‌های تئاتری

نشست خبری جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد برگزار شد
با تاکید بر اهمیت گروه‌های تئاتری

نشست خبری جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد برگزار شد

در نشست خبری پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد، از حضور 14 اثر نمایشی در این رویداد یاد شد و اهمیت نقش گروه‌های تئاتری در تولید آثار، مورد تاکید قرار گرفت.

|

نظرات کاربران