در حال بارگذاری ...
گفت‌وگویی با کارگردان «قصه‌های درگوشی»

حسین حیدری‌پور: تئاتر، پادزهر خودش است

حسین حیدری‌پور، می‌گوید جامعه‌ای که با هر اتفاق و رویدادی ابتدا تئاترش را از دست می‌دهد، حکایت از آدم‌هایی دارد که به دست خود زهر می‌خورند و از پادزهر آن غافلند؛ در حالی‌که تئاتر خود پادزهر خویش است.

به گزارش ایران تئاتر، حسین حیدری‌پور، کارگردان تئاتر که پیش از این نمایش‌های «مرغ دریایی دایی وانیا»، «گاومیش»، «علیه من شهادت نده 90» و «چه می‌کنه این عادل فردوسی‌پور» را روی صحنه برده است، به‌تازگی قصد دارد نمایشنامه «قصه‌های درگوشی» به نویسندگی امیررضا کوهستانی را اجرا کند.

حیدری‌پور درباره دلیل انتخاب نمایشنامه «قصه‌های درگوشی» برای اجرا می‌گوید: «من پیش از هر چیز برای انتخاب نمایشنامه سعی می‌کنم آگاهانه به درک و دریافتی از متن رسیده باشم تا در مواجهه با زیست جغرافیایی و شرایط روحی، روانی جامعه بتوانم گزاره‌های متن را در ذهنم مجسم کنم. «قصه‌های درگوشی» عاشقانه‌ای نامحسوس است که در ابتدای امر درک راحت دیالوگ‌ها و موقعیت‌های آن در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. نمایشنامه‌ای که آغاز، میانه و پایان دارد و نمی‌توان برای آن تاریخ مصرفی در نظر داشت. این ویژگی‌ها جزو مواردی بود که باعث جذابیت نمایشنامه و تصمیم به تمرین آن برای اجرا شد.»

این کارگردان ادامه می‌دهد: «البته باید بگویم که پیش از این، نمایش دیگری را برای اجرا انتخاب کرده بودم و تمرین‌های آن هم تا حد زیادی پیش رفته بود ولی با توجه به موقعیت زمانی، دغدغه‌های امروز و حال و احوال شرایط جامعه به این نتیجه رسیدم که آن اثر نمی‌تواند پاسخگوی نیاز من به عنوان کارگردان و مخاطبان تئاتر باشد. به همین دلیل اواخر بهمن ماه سال گذشته تصمیم گرفتم تا «قصه‌های درگوشی» را که سال‌ها پیش آن را خوانده بودم؛ برای اجرا آماده کنم.»

حیدری‌پور می‌افزاید: «کلیات این اثر نمایشی مثل دیگر آثاری که تاکنون به آن‌ها پرداخته‌ام، برآمده از شرایط جامعه و ویژگی‌های اجتماعی، سیاسی و اقتصادی است که با آن‌ها روبه‌رو هستیم.»

او ادامه می‌دهد: «من تمایل دارم تا اجرای آثار نمایشی با سبک‌های مختلف را چه از منظر نوشتاری و چه از لحاظ دیداری و اجرا تجربه کار کنم؛ البته که همیشه سبک و اجراهای رئالیستی برایم جذابیت ویژه‌ای داشته است و به نظرم به دقت و کندوکاو فکری بیشتری برای شناخت نیاز دارد.»

کارگردان نمایش «مرغ دریایی دایی وانیا» با اشاره به این‌که در شرایط رکود پیش آمده، همچنان می‌توان به اجرای تئاتر پرداخت، می‌گوید: «بازگشایی سالن‌های تئاتر و حضور چهره‌های هنری رفع عطشی است برای هنرمندانی که در دوران رکود تئاتر همچنان به نوشتن، خواندن و تمرین تئاتر ادامه دادند به این امید که شرایط بهتری برای تئاتر و اجراهای روی صحنه رقم بخورد.»

او با بیان این‌که ضرورت اجرای تئاتر از دل خود تئاتر برمی‌آید؛ ادامه می‌دهد: «تئاتر خود یک ضرورت است. جامعه‌ای که با هر اتفاق و رویدادی ابتدا تئاترش را از دست می‌دهد، حکایت از آدم‌هایی دارد که به دست خود زهر می‌خورند و از پادزهر آن غافلند. در حالی‌که تئاتر خود پادزهر خویش است.»

حیدری‌پور در پایان سخنانش می‌گوید: «تحریم تئاتر در هیچ کجای جهان مرسوم نیست. وظیفه هنر و تئاتر، سیاسی بودن نیست، البته این به معنای نپرداختن به موضوعات سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و ... نخواهد بود. در واقع اجرای تئاتر یک ضرورت مهم و روشنگر است که باید اتفاق بیفتد. هنرمندان به جای ایستادن در مسیر حرکت این هنر باید از آن برای بیان حرف‌ها، نظرات و ذهنیات‌شان کمک بگیرند.»

گفت‌وگو: نگار امیری




مطالب مرتبط

مهلت شرکت در جشنواره «خیمه‌شب‌بازی» تمدید شد

مهلت شرکت در جشنواره «خیمه‌شب‌بازی» تمدید شد

خانه موزه خیمه‌شب‌بازی ایران به‌منظور گردهمایی و رقابت سازنده هنرمندان خیمه‌شب‌بازی و ارتقا سطح کیفی این‌گونه نمایش سنتی ایرانیف مهلت ارسال آثار به این جشنواره را تمدید کرد.

|

تازه‌ترین موضع‌گیری کاظم نظری درباره تجاوز به حریم تماشاخانه سنگلج

تازه‌ترین موضع‌گیری کاظم نظری درباره تجاوز به حریم تماشاخانه سنگلج

مدیرکل هنرهای نمایشی اعلام کرد دو وزارت‌خانه فرهنگ و ارشاد اسلامی و میراث فرهنگی، در جریان تخریب ساختمان کناری تماشاخانه سنگلج قرار گرفته‌اند و این موضوع حساس، به دقت و سرعت در حال پیگیری است.

|

شب‌چراغ نمایش «سلطان عمرا بمیرد» با حضور شهرام کرمی

تقدیر از هنرمندانی که نمایش ایرانی روی صحنه می‌آورند
شب‌چراغ نمایش «سلطان عمرا بمیرد» با حضور شهرام کرمی

تقدیر از هنرمندانی که نمایش ایرانی روی صحنه می‌آورند

شهرام کرمی، در مراسم شب‌چراغ «سلطان عمرا بمیرد» در تماشاخانه سنگلج، از اجرای نمایش‌های اصیل ایرانی در این سالن قدیمی، توسط هنرمندان استانی، قدردانی کرد.

|

نمایش خیابانی «لکه‌های پاک» در زنجان اجرا شد

نمایش خیابانی «لکه‌های پاک» در زنجان اجرا شد

نمایش خیابانی «لکه‌های پاک» که به ماجرای بمب‌گذاری عاشورای 73 در حرم مطهر امام رضا(ع) می‌پردازد، در روزهای ابتدایی اردیبهشت، میزبان مخاطبان زنجانی شد و در ادامه در مدرسه‌ها و دانشگاه‌های این شهر هم اجرا خواهد شد.

|

فرهاد قائمیان در نشست خبری جشنواره امام رضا(ع):

شاهد اتفاقات حیرت‌آوری در بخش روستایی و عشایری حوزه تئاتر بودیم
فرهاد قائمیان در نشست خبری جشنواره امام رضا(ع):

شاهد اتفاقات حیرت‌آوری در بخش روستایی و عشایری حوزه تئاتر بودیم

فرهاد قائمیان در نشست خبری بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا (ع) گفت اعتراف می‌کنم که در بخش روستایی و عشایری که در حوزه تئاتر و سرود متمرکز بود شاهد اتفاقات حیرت‌آوری بودم که موجب شد تمام مردم روستای‌ کردر زندگی و امکنات‌شان را در اختیار هنرمندان و ...

|

اتابک نادری:

سازمان میراث فرهنگی به سنگلج کمک کند
اتابک نادری:

سازمان میراث فرهنگی به سنگلج کمک کند

اتابک نادری، مدیر سابق تماشاخانه سنگلج و مسئول پیگیری «طرح توسعه سنگلج» از تخریب ساختمان مجاور و نادیده‌گرفتن طرح توسعه این بنای ملی ابراز تاسف کرد و خواستار رسیدگی سازمان میراث فرهنگی به این موضوع شد.

|

نظرات کاربران