در حال بارگذاری ...
...

در گفت‌و‌گو با کارگردان نمایش «تابوهای سیاه در قاب‌های مینیاتوری» مطرح شد

وقتی زیبایی آیین‌ها به سیاهی آسیب‌های اجتماعی گره می‌خورد

در گفت‌و‌گو با کارگردان نمایش «تابوهای سیاه در قاب‌های مینیاتوری» مطرح شد

وقتی زیبایی آیین‌ها به سیاهی آسیب‌های اجتماعی گره می‌خورد

کارگردان نمایش خیابانی «تابوهای سیاه در قاب‌های مینیاتوری» می‌گوید قصه این نمایش از شخصیت‌های اسطوره‌‌ای وام گرفته‌ شده و به خدمت آیین و سنت درآمده تا بخشی از آسیب‌های اجتماعی را بازگو کند؛ نمایشی که می‌تواند مخاطبان را تا ساعت‌ها پای‌کار نگه دارد.

به گزارش ایران تئاتر، چهل‌و‌‌دومین جشنواره تئاتر فجر در بخش خیابانی شاهد بیش از صد اجراست که میان آن‌ها نمایش «تابوهای سیاه در قاب‌های مینیاتوری» به‌عنوان یکی از طولانی‌ترین اجراها، روز دهم بهمن از ساعت 17 در پهنه رودکی میزبان مخاطبان است.

این نمایش 40 دقیقه‌ای به کارگردانی رضا‌ وفانیا از کهگیلویه‌‌و‌بویراحمد‌ دو اجرای دیگر هم در محوطه فضای باز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سکوی تئاتر شهر دارد.

وفانیا‌ درباره قصه این اثر گفت: «در ایل‌ بهمئی‌ رسمی با نام‌ «گا‌ به گا‌» وجود دارد که این نمایش حول این رسم‌ محلی می‌چرخد؛ مهیار پسر جوانی‌ است‌ که دلداده‌ یکی از دختران ایل می‌شود و در راه رسیدن به عشقش، خانواده‌ها‌ را به پذیرش این رسم وادار می‌کند تا سرانجام خواهر مهیار به ازدواجی ناخواسته با عضوی از خانواده مقابل تن دهد.»

این هنرمند ادامه داد: «سختی آنچه بر خواهر مهیار می‌گذرد، او را به خودسوزی‌ و مرگی تلخ سوق‌ می‌دهد تا در نمایش «تابوهای‌ سیاه در قاب‌های‌ مینیاتوری» علاوه بر ارائه چهره ناخوشایند برخی سنت‌ها‌، یکی از آسیب‌های اجتماعی بازگو شود.»

او بابیان اینکه، بار داستان این نمایش را آیین‌ها به دوش‌ می‌کشند، افزود: «خوشحالم که این اثر مسیر جشنواره استانی و سپس منطقه‌ای را گذرانده و به تعبیری از راه‌پله و مسیر درست و اصولی به تئاتر فجر رسیده است.»

وفانیا استفاده‌ از‌ آواها و نواهای‌ محلی و استفاده از‌ فرم‌های‌ آیینی منطبق‌ با داستان نمایش را از نکات‌ ویژه این نمایش دانست و گفت: «تماشاگران این نمایش، رسوم زیبایی چون آیین ازدواج و شادی‌های ایل بهمئی را هم به‌عنوان قاب‌های زیبای مینیاتوری این کار نظاره‌گر هستند.»

چهل‌ودومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر با ریاست کاظم نظری و دبیری مهدی حامدسقایان، از ۲۷ دی تا ۱۲ بهمن ۱۴۰۲ در تهران در حال برگزاری است.