در حال بارگذاری ...
...

گفت‌وگو با کارگردان حاضر در بخش صحنه‌­ای جشنواره تئاتر فجر

«خانه‌­های اجاره‌­ای»، تلاشی دراماتیک از مواجهه یک زن با رنج های زندگی است

مازیار رفعتی، کارگردان نمایش «خانه‌­های اجاره‌­ای» معتقد است شخصیت اصلی نمایش او زنی بانام «مستوره» است که در دنیای مردانه برای ایجاد صلح می­‌جنگد تا شرایط زندگی‌­اش را بهبود بخشد. درون‌مایه نمایش، تلاشی دراماتیک و نمایشی از مواجهه مستوره با دردهای زندگی است.

به گزارش ایران تئاتر، بخش صحنه‌­ای چهل‌ودومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر میزبان آثار متعدد هنرمندان از سراسر کشور بود.

در بخش صحنه‌­ای چهل‌ودومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر، نمایش «خانه‌­های اجاره‌­ای» از استان کرمان به نویسندگی و کارگردانی مازیار رفعتی حضور دارد. با کارگردان نمایش، درباره درون‌مایه این اثر، کارگردانی و اجرای آن به گفت‌وگو پرداختیم.

نویسنده نمایش «خانه­‌های اجاره­‌ای» داستان نمایش خود را این‌گونه تعریف می­‌کند: «نمایش، داستان زندگی یک خانواده افغان در ایران است که با همه مشکلات زندگی خود، دست‌وپنجه نرم می‌­کنند. محوریت داستان، زنی بانام «مستوره» است. او در دنیای مردانه، برای ایجاد صلح می­‌جنگد تا شرایط زندگی‌­اش را بهبود بخشد. درون‌مایه نمایش، تلاش و مواجهه مستوره با دردهای زندگی اوست. این تلاش، تلاشی دراماتیک و نمایشی است. این تلاش مستوره در دنیای مردانه برای بهبود شرایط زندگی­‌اش که در این راه اتفاقی برای او رقم می­‌خورد، اساس نمایش ما را شکل می‌­دهد. این نمایشنامه براساس ساختار درام کلاسیک غربی نگاشته شده است.»

او می‌­گوید: «در تلاش هستیم تا تهیه­‌کننده­ایی پیدا کنیم که اگر بشود در تهران نیز اجرای عمومی داشته‌ باشیم.»

این نمایش در جشنواره تئاتر استانی، برگزیده تئاتر استان کرمان شده است و سپس در جشنواره منطقه‌­ای خاوران در مشهد، نیز برگزیده‌ شده است تا به جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر راه پیدا کند. رفعتی درباره پیشینه جشنواره ­ای خود می­‌گوید: «این سومین حضور من در جشنواره تئاتر فجر است و پیش‌ازاین نیز، دو بار در این جشنواره حضور داشته‌ام.»

مازیار رفعتی در پایان سخنانش با قدردانی از مسئولین برگزاری این جشنواره می­‌گوید: «امیدوارم توجهی که به تئاتر شهرستان شده است بازهم ادامه داشته باشد، چراکه مسئولین جشنواره با برخورد خوب خود با نمایش من، موجبات راه‌یابی این نمایش به جشنواره را فراهم کردند و امیدوارم که بتوانیم دراین‌باره شایسته باشم.»

این نمایش هشتم بهمن با مدت‌زمان 90 دقیقه در تالار ناظر زاده کرمانی مجموعه ایرانشهر روی صحنه رفته است.

چهل‌و‌دومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر به ریاست کاظم نظری و دبیری مهدی حامدسقایان، از 27 دی تا 12 بهمن 1402 در تهران برگزار می­ شود.