در حال بارگذاری ...
گفت‌وگو با کیارش رُست

«روال عادی»؛ نقدی اجتماعی متکی بر روند جابه‌جایی قدرت است

کیارش رُست، طراح و کارگردان «روال عادی» می‌گوید این نمایش، روایتی از جابه‌جایی قدرت و نقدی بر سوءاستفاده افراد از موقعیت و جایگاهی است که در آن قرار می‌گیرند.

به گزارش ایران‌تئاتر، نمایش «روال عادی»، نوشته ژان کلود کریر، با ترجمه اصغر نوری و کارگردانی کیارش رُست، از فردا (پنجشنبه 30 فروردین) در سالن چهارسوی تئاتر شهر روی صحنه خواهد رفت.

کیارش رُست، درباره نمایش «روال عادی» گفت: «این نمایش، روایت گفت‌وگوی یک خبرچین باتجربه با کمیسری تازه‌کار است که من به عنوان کارگردان با تاکید بیشتر روی محتوا و فرم اثر آن را برای اجرا آماده کردم.»

او ادامه داد: «نمایشنامه در اصل تنها دو پرسوناژ دارد که در این اجرا هر یک از پرسوناژها با حضور دو بازیگر روی صحنه زندگی خواهند کرد. در واقع ما اکنون چهار بازیگر را برای دو نقش داریم که هریک بسته به موقعیت در نقش کمیسر یا خبرچین به ایفای نقش می‌پردازد.»

خوانش فرمالیستی از «روال عادی» 

این هنرمند با اشاره به دلیل تصمیمش برای کمک گرفتن از چهار بازیگر برای ایفای نقش کمیسر و خبرچین توضیح داد: «من تصمیم دارم تا با تغییر جایگاه بازیگران از نقشی به نقش دیگر، پنهان شدن افراد را در پشت شخصیت فرهنگی‌شان به نمایش بگذارم. در واقع بازیگران با قرار گرفتن در دو نقش کمیسر و خبرچین، با ابعاد متفاوتی از شخصیت‌ها آشنا می‌شوند و هریک به شکلی تازه آن را جان می‌دهند.»

رُست افزود: «این نمایش رگه‌هایی از اکسپرسیونیسم در خود دارد و من به عنوان کارگردان سعی کردم تا خوانش جدیدی از متن را به شکل فرمالیسیتی به مخاطب ارائه دهم.»

کارگردان نمایش «روال عادی» در ادامه گفت: «مقوله فرم و محتوا همواره در چالش با یکدیگر هستند. برخی فرم را بر محتوا و بعضی محتوا را بر فرم ارجحیت می‌دهند. اما من دراین نمایش از فرم برای نشان دادن شکل یا بخشی از نمایش با حذف دیالوگ استفاده نکردم. جهان اجرای این نمایش با استفاده از فرم خاص و دیدگاه شخصی من روی صحنه با تماشاگر ارتباط برقرار خواهد کرد.»

مسئله قدرت 

او با اشاره به طراحی صحنه و لباس اثر هم توضیح داد: «در طراحی صحنه و لباس، از رنگ سفید و سیاه استفاده شده است و بازیگران نسبت به نور و طراحی صحنه مرتب در حال تغییر حالت هستند. استفاده از رنگ سیاه و سفید، به نمایش گذاشتن خیر و شر نیست، بلکه بیشتر به دو بُعدی بودن شخصیت‌ها اشاره دارد. زمانی که آن‌ها در کنار هم قرار می‌گیرند گویی قسمت‌های متفاوت یک بازی شطرنج را تداعی می‌کنند.»

این کارگردان با بیان اینکه مسئله قدرت از اهمیت ویژه‌ای دارد، ادامه داد: «ما در طول نمایش شاهد جابه‌جایی قدرت بین کاراکترها هستیم. این موضوع نقدی بر سوءاستفاده افراد از موقعیت و جایگاهی است که در آن قرار می‌گیرند.»

تئاتر چون سینما باید حمایت شود 

او با اشاره به همراهی مجید مجیدی، به عنوان تهیه‌کننده این اثر گفت: «آقای مجیدی باور دارند که تئاتر حرف‌های زیادی برای گفتن دارد و این هنر باید همگام و همقدم با سینما مورد توجه و حمایت قرار بگیرد.»

کارگردان نمایش «روال عادی» افزود: «خوشبختانه آقای مجیدی از ابتدای کار و در تمامی روند اجرا پشتوانه جدی گروه بودند. به‌شخصه سعی کردم با توجه به پیشینه تئاتری این هنرمند از تجربه‌های او در تولید نمایش بهره ببرم.»

رُست در پایان با بیان اینکه تئاتر آمیخته با فرهنگ ملی ماست، گفت: «امیدوارم همان‌طور که مجید مجیدی هنرمند شناخته شده در سینمای ایران و جهان با توجه به اهمیت جایگاه تئاتر در جامعه از این هنر حمایت می‌کند، دیگر هنرمندان و عزیزان نیز با گروه‌های نمایشی همراه شوند و در مسیر تولید آثار نمایشی آن‌ها را تنها نگذارند.»

بلیت‌فروشی این اثر نمایشی در سایت‌های گیشه تئاتر و تیوال انجام می‌شود.




مطالب مرتبط

در نشست خبری نمایش «روال عادی» مطرح شد

مجید مجیدی: وظیفه ماست که از تئاتر حمایت کنیم
در نشست خبری نمایش «روال عادی» مطرح شد

مجید مجیدی: وظیفه ماست که از تئاتر حمایت کنیم

مجید مجیدی کارگردان مطرح سینما در مراسم رونمایی از پوستر و نشست خبری نمایش «روال عادی» گفت وظیفه ما این است که از تئاتر حمایت کنیم. ما به تئاتر مدیون هستیم و حمایت امروز ما از تئاتر به نوعی خمس و زکاتی است که باید پرداخته شود. ما در دهه ۶۰ از تئاتر کوچ کردیم و به سینما رفتیم.

|

جهانگیر الماسی مطرح کرد

رئیس‌جمهور چنین افتاده و فروتن، فراموش ناشدنی است
جهانگیر الماسی مطرح کرد

رئیس‌جمهور چنین افتاده و فروتن، فراموش ناشدنی است

جهانگیر الماسی بازیگر تئاتر و تلویزیون ایران گفت در دیدارهایی که با آقای رئیسی داشتیم، چند شاخصه از ایشان خیلی پررنگ‌تر در ذهن و اندیشه و قلبم ثبت‌شده است. یکی‌ از آن‌ها، فروتنی بی‌مثال ایشان است؛ رئیس‌جمهور چنین افتاده و فروتن، فراموش ناشدنی است.

|

هنرمندان از رییس جمهور شهید گفتند

هنرمندان از رییس جمهور شهید گفتند

داوود فتحعلی‌بیگی، انوش معظمی، اتابک نادری، فرهاد بشارتی و ابوالفضل همراه شهادت رئیس‌جمهور کشورمان و همراهان ایشان را تسلیت گفتند.

|

پیام تسلیت مدیرکل هنرهای نمایشی در فقدان شهدای اهل خدمت

خادم الرضا در ایامی که آغشته‌ به بوی امام رضا(ع) بود؛ سر بر آستان حق نهاد
پیام تسلیت مدیرکل هنرهای نمایشی در فقدان شهدای اهل خدمت

خادم الرضا در ایامی که آغشته‌ به بوی امام رضا(ع) بود؛ سر بر آستان حق نهاد

حمید نیلی، مدیرکل هنرهای نمایشی در پی شهادت آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی و هیئت همراه در پیامی نوشت خادم الرضا در ایامی که آغشته‌ به بوی امام رضا(ع) بود؛ سر بر آستان حق نهاد و همه‌ ایران را به سوگ نشاند.

|

رضا رویگری: آقای رییسی اهل فرهنگ و هنر بودند

رضا رویگری: آقای رییسی اهل فرهنگ و هنر بودند

رضا رویگری در تازه‌ترین صحبت‌های خود درباره شهادت آیت الله سید ابراهیم رییسی و همراهانش گفت آقای رییس جمهور طبق عملکرد و البته گفته وزیرشان آقای اسماعیلی که به منزل من آمده بودند، بسیار اهل فرهنگ و هنر بودند و دوست‌ داشتند در مجامع هنری حضور داشته باشند که این امر یکی از ...

|

یادداشت اعظم بروجردی به مناسبت شهادت رییس جمهور فقید ایران

مدال شهادت برازنده سینه پر مهرت ای رییس کاروان عشق!
یادداشت اعظم بروجردی به مناسبت شهادت رییس جمهور فقید ایران

مدال شهادت برازنده سینه پر مهرت ای رییس کاروان عشق!

اعظم بروجردی به مناسبت شهادت سیدابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور و همراهانش نوشت سفرت خوش آقای مهربانی و مدال شهادت برازنده سینه پر مهرت ای رییس کاروان عشق.

|

نظرات کاربران