نمایشنامههای «متادراما» در تئاتر شهر رونمایی شد

مراسم رونمایی از نمایشنامههای «متادراما» در تئاتر شهر برگزار شد 2

مراسم رونمایی از نمایشنامههای «متادراما» در تئاتر شهر برگزار شد 3

مراسم رونمایی از نمایشنامههای «متادراما» در تئاتر شهر برگزار شد 4

مراسم رونمایی از نمایشنامههای «متادراما» در تئاتر شهر برگزار شد 5

مراسم رونمایی از نمایشنامههای «متادراما» در تئاتر شهر برگزار شد 6

مراسم رونمایی از نمایشنامههای «متادراما» در تئاتر شهر برگزار شد 7

مراسم رونمایی از نمایشنامههای «متادراما» در تئاتر شهر برگزار شد 8

مراسم رونمایی از نمایشنامههای «متادراما» در تئاتر شهر برگزار شد 9
آیین رونمایی از دفتر اول مجموعه نمایشنامههای متادراما باحضور هنرمندان، اهالی تئاتر و دانشجویان در تئاتر شهر برگزار شد.
به گزارش ایران تئاتر، انتشارات نظامالملک با همکاری تئاتر شهر، آیین رونمایی از دفتر اول مجموعه نمایشنامههای متادراما را پنجشنبه هفتم تیرماه ۱۴۰۳ با حضور گروه نویسندگان و اساتید تئاتر (سیدمصطفی مختاباد امرئی و رحمت امینی) در سالن مشاهیر مجموعه تئاتر شهر برگزار کرد.
طبق برنامهریزیهای صورت گرفته قرار بود پروفسور فرهاد ناظرزاده کرمانی که مقدمهای ارزشمند پیرامون تاریخچه، اصول و ضروریات متادرام برای این کتاب به نگارش درآورده نیز در این مراسم حضور یابد و ضمن سخنرانی در رابطه با متادرام، بهپاس یکعمر تلاش و زحمات بیدریغ ایشان در امر آموزش، ترویج و اشاعه فرهنگ و هنر تئاتر و ادبیات نمایشی، از سوی نویسندگان متادراما موردتقدیر قرار گیرد؛ اما بهسبب کسالت نابهنگام او، این مهم محقق نشد و جلسه بدون حضور استاد ناظرزاده برگزار شد.
در این مراسم که با اجرای سعید قاسمی از نویسندگان این کتاب در حضور جمع کثیری از علاقهمندان برگزار شد، ابتدا خلیل اسماعیلی دبیر و ویراستار مجموعه متادراما، بخشهایی از مقدمه پروفسور ناظرزاده را خوانش، و گزارشی اجمالی از دلایل و روند شکلگیری گروه نویسندگان و همچنین کتاب موردنظر ارائه کرد.
در ادامه، قسمتی از نمایشنامه «گیماُور» به قلم جواد تولمی که در این مجموعه منتشرشده، با خوانش سبا سلیمانی و مولا داورکیا نمایشنامهخوانی شد.
سپس سیدمصطفی مختاباد امرئی دقایقی در رابطه با تاریخچه و اهمیت متادرام و نمونههای تاریخی آن در تئاتر ایران و جهان سخنرانی کرد.
او با ذکر این نکته که ما انسانها در جهان بینامتنیت و فرامتنیت زیست میکنیم، عنوان کرد که متأسفانه از حدود دویست سال پیش به اینسو، ما ایرانیها در معنایابی و معادلسازی اصطلاحات و مفاهیم اساسی و بنیادی هنر بهخصوص در تئاتر با مشکلاتی جدی مواجه بودهایم؛ لذا از تلاشها و تأثیرات مطلوب و بهسزای استاد ناظرزاده کرمانی در جهت رفع این کاستیها تقدیر کرد.
در قسمت بعد، بخشهایی از نمایشنامه «نیمه تاریک وجود» به قلم مسلم آئینی از دیگر نویسندگان این مجموعه، توسط لیلا بروفه، مهسا اصلانی، مبینا کلاته، مهشاد اصلانی، سلین کشاورز و محمدرضا الوندیپور نمایشنامهخوانی شد.
سپس از رحمت امینی دعوت شد تا در رابطه با اهمیت تئاتر علمی بهخصوص متادرام برای میهمانان صحبت کند. او با تأکید بر نگاه علمی به مقوله تئاتر، عنوان کرد پیش از آنکه بخواهیم به موضوع متادرام و متاتئاتر بپردازیم، باید به مسئله روایت و فراروایت بهعنوان زیربنای درام توجه کنیم.
امینی متذکر شد که در متادرام باید از امکان تئاتر برای خود تئاتر بهره جست؛ کاری که افراد برجستهای چون ویلیام شکسپیر، برتولت برشت و آگوستو بوآل بهخوبی انجام دادهاند.
در ادامه برنامه، مسلم آئینی نیز به برخی دیگر از نمونههای تاریخی متادرام در ایران پرداخت و پیروی صحبتهای سخنرانان حاضر، بر اهمیت پرداختن به این گونههای تئاتری کمتر توجه شده، تأکید کرد.
درنهایت با حضور گروه نویسندگان و حاضران این مراسم آیین رونمایی از نمایشنامههای این انتشارات انجام شد.