در حال بارگذاری ...
...

کارگردانانی که صحنه منتظر حضورشان است/ بخش دوم

کارگردانانی که صحنه منتظر حضورشان است/ بخش دوم

روز گذشته در اولین بخش این گزارش به تعدادی از کارگردانان پیشکسوت و جوانان شاخص تئاتر پرداختیم که مدت‌هاست جایشان روی صحنه خالی است. در بخش دوم به سراغ تعدادی دیگر از کارگردانان رفتیم که در سال‌هایی نه چندان دور، نقش مهمی در تئاتر ایران ایفا می‌‌کردند.

به گزارش ایران‌تئاتر، در بخش دوم از گزارش کارگردانانی که از صحنه‌ی رسمی تئاتر کشور دور بوده‌اند؛ اشاره‌ای خواهیم داشت به سال‌های دوریِ هنرمندانی چون افسانه ماهیان، رضا ثروتی، پارسا پیروزفر، ناصر حسینی‌مهر، سیدمحمد مساوات، محمدحسن معجونی، نادر برهانی‌مرند و ساناز بیان از صحنه.

افسانه ماهیان، بازیگر، نمایشنامه‌نویس و کارگردان تئاتر و از بانوان فعال در این عرصه است که نمایش «بچه» به نویسندگی نغمه ثمینی را در سال 1401 با بازی فاطمه معتمدآریا، مهران نائل و شیوا فلاحی روی صحنه برد.

نمایش‌های «تروما»، «کوکوی کبوتران حرم»، «از زیرزمین تا پشت بام»، «پالتوی پشمی قرمز» تعدادی از دیگر آثار این هنرمند هستند.

رضا ثروتی از دیگر کارگردانان خلاق تئاتر است که حالا دیگر نزدیک به 5 سال است از صحنه دور است.

ثروتی برای آخرین بار با حضور بابک حمیدیان، زنده‌یاد آتیلا پسیانی، طناز طباطبایی، مهدی سلطانی، مینا ساداتی، پیام دهکردی، پانته‌آ بهرام، اصغر پیران، بهناز جعفری و افشین حسنلو نمایش «جنایات و مکافات» را براساس طرحی از رمان «جنایات و مکافات» فئودور داستایوفسکی روی صحنه برد.

«تن‌ شوری»، «مکبث»، «عجایب‌الخلوقات» و «ویتسک» از جمله تجربه های کارگردانی ثروتی در سال‌هال قبل محسوب می‌شود.

پارسا پیروزفر، بازیگر، مترجم و از کارگردانان پرکار دهه 90 به شمار می‌آید که اجرای آثاری چون «سنگ‌ها در جیب‌هایش»، «بر پهنه دریا»، «ماتریوشکا»، «یک روز تابستانی» و «ملاقات» را در کارنامه هنری خود دارد. 

«ملاقات» آخرین اثر نمایشی او در مقام کارگردان از زمستان 1397 تا بهار 1398 در سالن اصلی تئاتر شهر میزبان مخاطبان بود.

ناصر حسینی‌مهر، کارگردان، پژوهش‌گر، مترجم و مدرس تئاتر دیگر هنرمندی است که آخرین نمایش خود را با عنوان «بوف کور» سال 1396 براساس روایتی آزاد از «بوف کور» و «سه قطره خون» صادق هدایت در سالن چهارسوی تئاترشهر اجرا کرد.

«مایوزر» و «هراکلس» دو اثری است که این مترجم، نویسنده و کارگردان پیش از اجرای «بوف کور» در معرض دید تماشاگران قرار داده بود.  

سید محمد مساوات، نویسنده و کارگردان محبوب تئاتر، آخرین اثر خود را در سال ۱۴۰۱ با نام «شکوفه‌های گیلاس» در سالن اصلی تئاترشهر اجرا کرد.

«بیگانه در خانه»، «بی پدر»، «این یک پیپ نیست»، «بیضایی» و «یافت آباد»  از آثار نمایشی مساوات است.

محمد حسن معجونی، بازیگر و کارگردان تئاتر و سرپرست گروه تئاتر لیو است. او نمایش «باغ» را در سال 1401 در سالن کُر هال پردیس تئاتر و موسیقی باغ کتاب براساس نمایشنامه «باغ آلبالو» آنتوان چخوف به نمایش گذاشت.  

«آشپرخانه»، «شهر ما»، «فلیک»، «ماجراهای مترانپاژ» و «سه خواهر» بخشی از آثار این هنرمند به شمار می‌آید.

نادر برهانی‌مرند، نویسنده و کارگردان تئاتر از جمله هنرمندانی است که حالا هشت سال از آخرین حضورش روی صحنه می‌گذرد.

نمایش «سردار» نوشته این هنرمند با بازی هدایت هاشمی، نسیم ادبی، کمند امیرسلیمانی، احمد کاوری، ندا کوهی، سیدعلی صالحی، فریدون محرابی، حسین محرابی، حسین پاکدل، ناهید مسلمی و میرطاهر مظلومی، پاییز 1395 در سالن اصلی تئاتر شهر توسط او کارگردانی و اجرا شد.   

ساناز بیان، نویسنده و کارگردانی که با اجرای نمایش «آبی مایل به صورتی» خاطره‌ای ماندگار در ذهن مخاطبان به یادگار گذاشت؛ این نمایش را برای اولین بار در سال 1396 در تماشاخانه پالیز اجرا کرد و پس از آن بازتولید آن را 2 سال بعد در همان مجموعه با نام جدید پردیس سپند روی صحنه برد.

«عامدانه، عاشقانه، قاتلانه» دیگر تجربه کارگردانی این نویسنده به شمار می‌آید.  

این گزارش ادامه دارد... 

 

کارگردانانی که صحنه منتظر حضورشان است/ بخش نخست (theater.ir)

کارگردانانی که صحنه منتظر حضورشان است/ بخش پایانی (theater.ir)