پریزاد سیف:
«رها» روایتی از یک محتوای جاودانه در جامعه مدرن است

پریزاد سیف، بازیگر نمایش «رها» این اثر را روایتی از استیصال و تنهایی انسان در جامعه مدرن میداند که با یک محتوای جاودانه مختص به زمان و مکان خاصی نیست.
به گزارش ایرانتئاتر، پریزاد سیف، بازیگر و کارگردان تئاتر قرار است با بازی در نمایش «رها» به کارگردانی محمدکیان اسماعیلی از 13 مهر، ساعت 19 در بلک باکس پردیس تئاتر و موسیقی باغ کتاب روی صحنه رود.
پریزاد سیف درباره نمایشنامه و داستان این اثر گفت: «من به نمایشنامههای مدرن بسیار علاقمند هستم و این کار نیز دقیقا محتوای نمایشنامههای مدرن را داراست. تنهایی، بیهویتی و نیاز به داشتن ارتباط با دیگران و اما فقدان زبان و دانش برقراری این ارتباط.»
او ادامه داد: «ما در این اثر با زنی روبرو هستیم که سعی دارد در دنیای مدرن از لحاظ جسمی و روحی دوام بیاورد. آدمی که برای بودن میجنگد اما تنهاست و به ارتباط با تمامیت جهان هستی نیازمند دارد. او نیاز دارد تا با انسانها، حیوانات و حتی اشیا ارتباط برقرار کند تا با این ایجاد ارتباط و متعادل کردن خویش به تعالی روحی برسد.»
این هنرمند بیان کرد: «مسلما وقتی زن این نمایش میخواهد به ارتباط و انتهای قله عشق به هستی برسد؛ بارها و بارها اشتباه کرده و دقیقا مانند هر انسان مدرن نمایشی مثل سیزیف بارها در سراشیبی سقوط و صعود قرار میگیرد. این زن محکوم به زنده ماندن و بقا است. او گرفتار استیصالی است که همه در جامعه مدرن امروز درگیر آن هستیم و به همین دلیل در حال تلاش است و حال باید دید این تلاش به نتیجه میرسد یا نه؟!»
بازیگر نمایش «رها» افزود: «نمایشنامه خوب اثری است که تاریخ مصرف نداشته و مکان و زمان در آن مفهوم و معنا ندارد. همه میتوانند هملت را تا زمانی که تم جاودانه تردید در جهان وجود دارد، اجرا کنند، بدون اینکه به جغرافیا یا زمان خاصی مرتبط باشد. این اثر نیز از این موضوع دور نیست.»
سیف در پایان سخنانش با اشاره به دشواری شخصیتپردازی آثار تک پرسوناژ گفت: «طراحی مایشهای تک نفره و حتی دو نفره بسیار سخت است. به ویژه در مونولوگهایی مثل این اثر که طراحی صحنه خاصی وجود ندارد و تحلیل نقش و تمرین در آن اهمیت بیشتری پیدا میکند.به قول استادم حمید سمندریان نمایش میتواند یک انسان زیر یک لکه نور باشد که جهان هستی را به چالش بکشد و امیدوارم که این اتفاق برای کار ما هم بیافتد.»
گفتوگو: نگار امیری