در حال بارگذاری ...
...

داوود فتحعلی‌بیگی:

«عمو هاشم» براساس خاطرات زنده‌یاد هاشم فیاض نوشته شده است

داوود فتحعلی‌بیگی:

«عمو هاشم» براساس خاطرات زنده‌یاد هاشم فیاض نوشته شده است

داوود فتحعلی‌بیگی نمایشنامه «عمو هاشم» را براساس یکی از خاطرات زنده‌یاد هاشم فیاض در بخش نمایشنامه‌خوانی «خیمه هنر» روخوانی می‌کند.

به گزارش ایران‌تئاتر، نمایشنامه‌خوانی «عمو هاشم» به نویسندگی و کارگردانی داوود فتحعلی‌بیگی شنبه 14 تیر ساعت 19:30 در بخش نمایشنامه‌خوانی ویژه‌برنامه‌های فرهنگی «خیمه هنر» در تالار سایه تئاتر شهر اجرا می‌شود.

فتحعلی‌بیگی درباره این اثر گفت: نمایشنامه «عمو هاشم» براساس یکی از خاطرات زنده‌یاد هاشم فیاض نوشته شده است. این اثر سال‌ها پیش قبل از تعطیلی اداره تئاتر سابق، توسط خانم مریم معترف کارگردانی شد  و من در آن به ایفای نقش پرداختم. یک بار دیگر هم خودم آن را روی صحنه بردم.»

او ادامه داد: در گذشته معمول و مرسوم بود که مردم تعزیه‌خوان‌ها به ویژه اولیاخوان‌ها را برای شام دعوت می‌کردند. یک‌بار پیرزنی هاشم فیاض را که اشقیاخوان بود به خانه دعوت می‌کند و همسر زن به دلیل اینکه اشقیاخوان دعوت شده با همسرش دعوا می‌کند و ادامه ماجرا. درواقع این اثر زیر سوال بردن بخشی از اعتقادات عامیانه و همچنین اشاره به شاخصه‌ها و ویژگی‌هایی درباره این هنر آئینی و هنرمندانی است که به آن مشغول بوده و هستند.

این هنرمند با اشاره به ویژه‌برنامه «خیمه هنر» بیان کرد: عنوان «خیمه هنر» که برای این ویژه‌برنامه انتخاب شده است، شاید نشانگر این باشد که زیر چتر این خیمه حسینی چه هنرهایی می‌توانند باعث همراهی مردم و همچنین شناسانن هنرهای مختلف آیینی به آنها باشد. از این منظر کار بسیار ارزشمندی اتفاق افتاده که در عرصه نمایش نیز بخش تعزیه و نمایشنامه‌خوانی آیینی در کنار دیگر هنرها قرار دارد.

او با بیان اینکه حضور در نمایشنامه‌خوانی‌ها و ویژه برنامه «خیمه هنر» بستگی به علاقه هر کسی دارد که بخواهد به دنبال چه نوع نمایشی برای اجرا برود، گفت: اینکه ما نمایشنامه‌هایی را خوانش می‌کنیم تا شرکت‌کنندگان با شنیدن متون برای اجرا الهام بگیرند، می‌تواند یکی از اهداف باشد ولی باید در نظر داشت نگارش، اجرا و حتی تماشای این چنین آثاری کاملا براساس ارادت قلبی و اعتقادات افراد است که صورت می‌گیرد. طبیعتا اگر این رویدادهای هنری در تکیه یا مناطقی برگزار شود که مردم آن منطقه از علاقه‌مندان به این هنرها باشند، کمک بیشتری در معرفی هنرهای آیینی به مردم خواهد داشت. قطعا برگزاری چنین رویدادهایی می‌تواند توجه مردم را جلب کند اما به صورت تام و تمام نیست.

فتحعلی‌بیگی در پایان سخنانش تاکید کرد: در هر شکل برخی از مردم و هنرمندان از منظر اعتقادی بسیار پیگیر چنین رویدادهایی هستند و دائم به قیام امام حسین(ع) و زندگی ایشان توجه دارند و به دنبال آثار مرتبط با رفتار و اخلاقیات این امام هستند، قطعا این چنین برنامه‌هایی برای آن‌ها کمک‌کننده است.

علاقه‌مندان می‌توانند برای حضور در این رویداد رایگان به تالار سایه مجموعه تئاتر شهر مراجعه کنند.