معاون امور زنان ریاستجمهوری مطرح کرد:
تئاتر کمک میکند تالمات ناشی از فجایع جنگ کاهش یابد

تئاتر کمک میکند تالمات ناشی از فجایع جنگ کاهش یابد 2

تئاتر کمک میکند تالمات ناشی از فجایع جنگ کاهش یابد 3

تئاتر کمک میکند تالمات ناشی از فجایع جنگ کاهش یابد 4

تئاتر کمک میکند تالمات ناشی از فجایع جنگ کاهش یابد 5

تئاتر کمک میکند تالمات ناشی از فجایع جنگ کاهش یابد 6

تئاتر کمک میکند تالمات ناشی از فجایع جنگ کاهش یابد 7

تئاتر کمک میکند تالمات ناشی از فجایع جنگ کاهش یابد 8

تئاتر کمک میکند تالمات ناشی از فجایع جنگ کاهش یابد 9

تئاتر کمک میکند تالمات ناشی از فجایع جنگ کاهش یابد 10

تئاتر کمک میکند تالمات ناشی از فجایع جنگ کاهش یابد 11

تئاتر کمک میکند تالمات ناشی از فجایع جنگ کاهش یابد 12

تئاتر کمک میکند تالمات ناشی از فجایع جنگ کاهش یابد 13

تئاتر کمک میکند تالمات ناشی از فجایع جنگ کاهش یابد 14

تئاتر کمک میکند تالمات ناشی از فجایع جنگ کاهش یابد 15
زهرا بهروزآذر، معاون امور زنان ریاستجمهوری به تماشای خوانش نمایشنامه «پل» نشست و به مراسم عزاداری در «خیمه هنر» رفت. او در حاشیه این بازدید از نقش تئاتر در کاهش تالمات ناشی از فجایع جنگ گفت.
به گزارش ایران تئاتر، نمایشنامه «پل» به نویسندگی محمد رحمانیان و کارگردانی حسن جودکی، شامگاه جمعه ۱۳ تیرماه ۱۴۰۴ در قالب برنامه فرهنگی «خیمه هنر» در تالار سایه مجموعه تئاتر شهر خوانش شد.
زهرا بهروزآذر، معاون امور زنان ریاستجمهوری، با همراهی نادره رضایی، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، و رضا مردانی، مدیرکل هنرهای نمایشی، در این اجرا حضور یافت.
معاون امور زنان ریاستجمهوری پس از تماشای این اجرا، با حضور در «خیمه هنر» در پهنه رودکی، در مراسم عزاداری امام حسین علیهالسلام نیز شرکت کرد.
در حاشیه این رویداد، زهرا بهروزآذر در گفتوگو با خبرنگار ایران تئاتر، ضمن قدردانی از برگزارکنندگان این برنامه اظهار داشت: «نمایشنامه «پل» اثری بسیار تأثیرگذار بود. هم متن آن از قوت بالایی برخوردار بود و هم اجرای هنرمندانی که آن را خوانش کردند، بسیار باورپذیر و همراهکننده بود. با وجود نبود طراحی صحنه، لباس و حرکات معمول نمایشی، اما حس و حال بازیگران چنان بود که انگار ما را دقیقاً به همان موقعیت و زمان میبردند. دلم میخواست فرزندانم نیز همراه من بودند تا از این اثر لذت ببرند.»
وی در ادامه با اشاره به نقش مهم تئاتر در ایجاد همبستگی ملی، بهویژه در دورههای بحرانی، افزود: «ما اکنون در دوران پساتروما پس از حملات اخیر رژیم صهیونیستی به سر میبریم؛ حملاتی که صدمات فراوانی به روح، روان و جان مردم عزیز ما وارد کرده است. هنر، و بهویژه تئاتر، میتواند نقش بسزایی در التیام این زخمها ایفا کند. خصوصاً اشکال نوین تئاتر مانند نمایشهای تعاملی و گروهی، میتوانند مخاطب را بیشتر درگیر کرده و کمک کنند تا تألمات ناشی از چنین فجایعی کاهش یابد. امیدوارم زمینه برای این نوع هنرها بیش از پیش فراهم شود.»
او در پاسخ به پرسشی درباره حمایتهای دولت از جامعه هنری، توضیح داد: «دولت بستههای حمایتی مختلفی را برای اقشار آسیبدیده، از جمله هنرمندان، در نظر دارد. برگزاری همین برنامهها نشاندهنده وجود این اراده حمایتی است. «خیمه هنر» نیز در همین راستا شکل گرفته و امیدوارم تداوم یابد. از طرف حوزه زنان نیز ما آماده حمایت از جامعه هنری هستیم.»
در پایان این نمایشنامهخوانی، اثر به یاد زندهیاد احمد آقالو تقدیم شد.
این نمایشنامه با نگاهی تأملبرانگیز، داستان زندگی فردی را روایت میکند که متهم به ساخت پلی است که کاروان امام حسین (ع) و یاران وفادارش از آن عبور کردهاند؛ روایتی تلخ و نمادین از مسئولیت و قضاوت انسانی در یکی از مهمترین مقاطع تاریخ تشیع.
در این اجرا گروهی از بازیگران شناختهشده به ایفای نقش پرداختند. از جمله بازیگران این نمایشنامهخوانی میتوان به خسرو احمدی، محسن بهرامی، عباس غفاری، هادی عطایی، سانیا سالاری، داریوش نصیری، آرزو عادلی، مریم اعتضادی، مهدی جمالی، مهیار مهرتاش، سورنا حدادی و اتابک نادری اشاره کرد.
ویژهبرنامه فرهنگی «خیمه هنر» به همت معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، همزمان با ایام سوگواری محرم، از ۶ تا ۱۵ تیرماه هر شب از ساعت ۱۸:۳۰ تا ۲۲ در پهنه رودکی و مجموعه تئاتر شهر برگزار میشود. نمایشنامهخوانی «پل» یکی از آثار شاخص این دوره از برنامهها به شمار میرود.
عکس: پرویز گوهری راد