در حال بارگذاری ...
...

اصغری: شیوه اجرای «شهر بی‌گدا» فانتزی است

اصغری: شیوه اجرای «شهر بی‌گدا» فانتزی است

کارگردان «شهر بی‌گدا» گفت: با این که نمایشنامه متاثر از یک داستان قدیمی خلق شده است اما در متن این اثر شاهد زمان و مکان خاصی نیستیم. در تمرینات دریافتم بهترین شیوه برای این نمایش اجرای فانتزی است.

نرگس اصغری کارگردان نمایش «شهر بی‌گدا» در گفت‌وگو با ایران تئاتر، گفت: نمایش «شهر بی‌گدا» چهارمین تئاتری است که کارگردانی می‌کنم. این نمایش برای گروه سنی کودک و نوجوان برای نخستین برای در جشنواره تئاتر شهر روی صحنه رفت و چون تمرینات گروه در فرهنگسرای خاوران بود دو اجرا نیز در سالن نمایش این فرهنگسرا داشتیم.

او افزود: نمایشنامه «شهر بی‌گدا» را حسن دولت‌آبادی نوشته است و شیوه روایت این اثر درهم‌آمیزی زمان گذشته و حال است. این اجرا صحنه‌های متعددی دارد و در هر صحنه شاهد تغییر دکور و فضای اثر هستیم.

به گفته اصغری داستان نمایش قصه شخصیتی به نام رجب است. نوجوان آهنگری که در راه رفتن به آب انبار، کوزه استادش را می‌شکند. نوجوان از این کار ناراحت شده و به گریه می‌افتد. مردم فکر می‌کنند آن نوجوان گدا است و به او پول می‌دهند و همین اتفاق باعث می‌شود که رجب فکر کند گدایی کار خوبی است و او با اتفاقات جدیدی روبه‌رو می‌شود و چون دیر به سرکارش می‌رسد اخراج می‌شود. از فردای آن روز رسما به گدایی روی می‌آورد اما به واسطه اتفاقاتی که به مرور برای او رخ می‌دهد دوباره به آهنگری می‌پردازد.

نرگس اصغری درباره شیوه اجرای «شهر بی‌گدا» گفت: شیوه این نمایش بازی در بازی است. با این که به دلیل به کارگرفتن آب انبار و کوزه، مخاطب انتظار دارد که با یک نمایشنامه کلاسیک روبه‌رو شود اما شیوه روایت این نمایشنامه به گونه‌ای است که می‌توان آن را به شیوه‌های مختلفی روی صحنه برد. من در تمرینات به این نتیجه رسیدم که بهترین شیوه، اجرای فانتزی است.

اصغری افزود: در این نمایشنامه همه عناصر از جمله صحنه، موسیقی و بازی‌ها به سمت فانتزی سوق پیدا کرده است. در اجرای این نمایش در چهارمین جشنواره تئاتر شهر، علیرضا رحیم‌زاده رتبه نخست بازیگری این دوره  را کسب کرد.

اصغری تاکنون سه نمایش «خیال‌باف»، «خرگوشه می‌ترسه» و «قول می‌دهم بزرگ شوم» را برای کودکان روی صحنه برده است.

اصغری گفت: به دلیل این که می‌خواستم موسیقی بیش‌تر روی مخاطب تاثیر بگذارد از موسیقی زنده در این نمایش استفاده کرده‌ام. آهنگسازی این نمایش را امیر قدسی برعهده دارد و قدسی به عنوان نوازنده تار و الهه دانشفر به عنوان نوازنده دف نوازندگان این گروه هستند.

احمد ضیاآبادی، علیرضا رحیم‌زاده، داود زارع، حامد عابدی، مینا محترمی، صدیقه حسینی، به عنوان بازیگر  و مرتضی روستا به عنوان طراح صحنه، شیما محترمی طراح لباس و فاطمه حسینی به عنوان منشی صحنه در این نمایش حضور دارند.

نمایش «شهر بی‌گدا» نوشته حسن دولت‌آبادی و به کارگردانی نرگس اصغری از یکشنبه ۲۴ آبان ساعت 17:30 اجراهای خود را در تالار هنر آغاز کرد. با توجه به برگزاری جشنواره مقاومت، در هفته آتی در جریان برگزاری این رویداد، این نمایش روی صحنه نخواهد رفت و سپس اجراهای آن تا پایان آذرماه ادامه خواهد داشت.