در حال بارگذاری ...
...

سعید خیراللهی به ایران تئاتر گفت:

اهالی تئاتر خیابانی مریوان در شورای شهر جای دارند

سعید خیراللهی به ایران تئاتر گفت:

اهالی تئاتر خیابانی مریوان در شورای شهر جای دارند

سعید خیراللهی ااعلام کرد که تئاتر به‌قدری برای مردم مریوان مهم است که تعدادی از اهالی تئاتر خیابانی در شورای شهر مریوان حضور دارند

به گزارش ایران تئاتر، سعید خیراللهی که در مقام نویسنده، کارگردان و یازیگر که با نمایش «شبیه‌خوانی پطرس» از دهلران در بخش مسابقه یازدهمین جشنواره  بین‌المللی تئاتر خیابانی شرکت کرده است، درباره این اثر، گفت: همان‌گونه که از نام نمایش مشخص است، در نمایش «شبیه‌خوانی پطروس» به کار پطروس پرداخته‌ایم البته نگاه جدیدی به این نمایش شده است. همواره پطروس در ذهن ما شخصیتی قهرمان و فداکار است چون کاری کرده است که سد نشکند و مردم گرفتار سیل نشوند اما ما این داستان را از زاویه دیگری نگاه کرده‌ایم. در این نمایش، برای پطروس جلسه محاکمه تشکیل شده است و می‌خواهند انگشت او را قطع کنند چون زندگی آن دسته از اهالی روستایی که نزدیک سد بودند و منزلشان در پشت این سد واقع بود، به‌دلیل خشک‌سالی نابود شده است و ناچار شده‌اند مهاجرت کنند. این افراد به‌خاطر این‌که پطروس این معضلات را برای آن‌ها به وجود آورده است، از او شکایت کرده‌اند. پطدوس به دنبال این است که از مردم رضایت بگیرد اما در پایان به این نتیجه می‌رسد که حق با اهالی روستا است و می‌پذیرد که کارش اشتباه بوده است.

نویسنده «شبیه‌خوانی پطرس» درباره انگیزه‌اش از نگارش این نمایشنامه، گفت: در حال حاضر کشور ما؛ به‌خصوص در جنوب و غرب ایران درگیر معضل ریزگردها، خشک‌سالی و کم‌آبی است. در دورانی در ایران تصور می‌شد سد ساختن اتفاق خوبی است؛ مسئولان همواره از تعداد بالای سدهایی که ساخته بودند حرف می‌زدند اما الان فهمیده‌ایم که سد سازی ما سبب شده است اغلب رودها، دریاچه‌ها و تالاب‌ها خشک شوند. وقتی از سرچشمه جلوی رودخانه‌ای را می‌بندید، به آینده‌اش نمی‌اندیشید بلکه تنها به این فکر می‌کنید که به‌عنوان مثال به خاک عراق نرود. به این توجه نمی‌کنیم که طبیعت به مرزهای سیاسی ما کاری ندارد. با چنین نگاه غلطی، باعث شده‌ایم که خشک‌سالی به وجود آید.

خیراللهی درمورد شیوه اجرایی نمایش گفت: نام این نمایش «شبیه‌خوانی پطروس» است اما شیوه اجرای ما همان شبیه‌خوانی مالوف نیست. سعی کرده‌ایم نگاه جدیدی در شکل اجرا و آواهای نمایش به‌وجود آوریم. نوع استفاده ما از ریتم، متفاوت است. درواقع در ابتدا و  انتهای نمایش و در نوع پوشش، موسیقی و آواها از مولفه‌های شبیه‌خوانی و شیوه تئاتر ایرانی استفاده کرده‌ایم.

کارگردان نمایش «شبیه‌خوانی پطرس» گروه اجرایی نمایش را معرفی کرد: مالک آبسالان، مصطفی کولی‌وندی، علی‌اصغر اسماعیلی و مرجان قاسمی گروه بازیگران نمایش را تشکیل می‌دهند که مالک آبسالان نقش پطروس را بازی می‌کند. موسیقی این نمایش به‌صورت زنده اجرا می‌شود و فرشاد آیینی به‌همراه یاسر کولی‌وندی و مصطفی کولی‌وندی گروه موسیقی این اثر را تشکیل می‌دهند که هم نوازنده هستند و هم آواگر البته بازیگران در نقش آواگر نیز حضور دارند اما مصطفی کولی‌وندی علاوه بر بازیگری و آواگری، تنبک هم می‌نوازد.

این هنرمند عرصه تئاتر درباره جشنواره تئاتر خیابانی مریوان و میزان تاثیرگذاری این جشنواره در 10 دوره گذشته‌اش، گفت: گروه تئاتر ما از سال‌های ابتدایی پاگیری جشنواره تئاتر مریوان و در دورانی که به‌صورت منطقه‌ای برگزار می‌شد و هنوز حتی سراسری نبود، در این جشنواره حضور داشته است، چند بار هم ما به‌عنوان کار برگزیده جشنواره تئاتر مریوان به جشنواره تئاتر بین‌المللی فجر راه یافته‌ایم. این جشنواره از نظر مردم پذیرفته شده است. می‌توانیم جشنواره تئاتر مریوان را به تمام معنا جشنواره‌ای مردمی بدانیم. یکی از مهم‌ترین محاسن جشنواره تئاتر مریوان این است که تنها به تئاتر خیابانی می‌پردازد.

وی در ادامه افزود: اساسا تئاتر صحنه‌ای به اندازه تئاتر خیابانی قابلیت مردمی شدن ندارد. زمانی‌که جشنواره تئاتر به آثار صحنه‌ای می‌پردازد، بسیاری از مردم اصلا از برگزار شدن آن خبردار نمی‌شوند. جشنواره تئاتر مریوان بسیار برای مردم این شهر اهمیت دارد. اهیمت این جشنواره در حدی است که منتظر هستند جشنواره برگزار شود تا بتوانند آثار را ببینند. اهالی دورترین روستای استان کردستان می‌دانند چه تاریخی در مریوان جشنواره برگزار می‌شود و می‌آیند و تئاتر می‌بینند. در بسیاری از مواقع مردم از گروه‌ها می‌خواهند که اثرشان را بار دیگر اجرا کنند. به‌قدری تئاتر در مریوان مورد استقبال قرار می‌گیرد که تعدادی از اهالی تئاتر خیابانی مریوان نمایندگان شورای این شهر هستند. یا این اتفاق را در نظر بگیرید که نخستین و تنها پارک تئاتر در مریوان احداث شده است