نشست هم اندیشی اعضای شورای سیاست گذاری تئاتر فجر با حضور وزیر برگزار شد
صالحی امیری: کاهش آسیب های اجتماعی با رونق و جهش تئاتر

صالحی امیری: کاهش آسیب های اجتماعی با رونق و جهش تئاتر 2

صالحی امیری: کاهش آسیب های اجتماعی با رونق و جهش تئاتر 3

صالحی امیری: کاهش آسیب های اجتماعی با رونق و جهش تئاتر 4
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از تئاتر به عنوان کم چالش ترین هنر و بیشترین فرصت جهش یاد کرد و گفت: «رونق و جهش هنرهای نمایشی سبب کاهش آسیب های اجتماعی در جامعه خواهد شد».
به گزارش دریافتی از ایران تئاتر، سید رضا صالحی امیری روز یکشنبه 12 دی ماه در نشست هم اندیشی با اعضای شورای سیاستگذاری و اجرایی سی و پنجمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر و مدیران کمیته های برگزاری جشنواره ضمن بیان این مطلب افزود: «شما هنرمندان، نشاط و لبخند را که همان رضایت درونی است در جامعه ایجاد می کنید».
او با بیان اینکه در تولید نشاط در ایران دچار چالش هستیم، تاکید کرد: «باید با کمک هنرمندان نشاط را مانند اکسیژن تولید و بازتولید کرد. انسان همواره به همگرایی، تعامل، گفت و گو و نشاط نیاز دارد».
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به ویژگی های فرهنگ، انسجام بخشی را یکی از مهمترین ویژگی ها عنوان کرد و گفت : «تئاتر باید مفهوم انسجام را در جامعه بازتولید کند.انسجام بخشی می تواند در حوزه پیشگیری ناهنجاریها و آسیب های تاثیرگذار باشد».
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شخصیت آفرینی را از دیگر ویژگیهای فرهنگ برشمرد و گفت: «عناصر تئاتر برای مخاطبان میتوانند شخصیت آفرینی کنند. هنرمند تئاتر علاوه برشخصیت فردی می تواند با ارایه مشخصات مورد نیاز جامعه می تواند تولید شخصت کند».
صالحی امیری در ادامه سازگای را نیز از ویژگیهای فرهنگ عنوان کرد و گفت: «ماهیت تئاتر گفتوگو و دیالوگ است که از طریق تعامل سازگاری میان افراد ایجاد میکند».
صالحی امیری از هویتسازی و هویت بخشی بهعنوان دیگر ویژگی فرهنگ نام برد و توضیح داد: «بسیار مهم است که هنر تئاتر گفتمان هویت را در جامعه دنبال کند».
او در ادامه به موضوع اقتصاد مقاومتی هم اشاره کرد و گفت: «اقتصاد مقاومتی تئاتر میتواند در حوزه گفتمان سازی کمک شایانی کند».
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه با اشاره به اقتصاد تئاتر خاطرنشان کرد: «این قسمت دچار چالش و وابسته به دولت است لذا راه نجات تئاتر در زمان فعلی این است که این عرصه توسط نهادهای مردمی و بخش خصوصی بازتولید کند. اقتصاد تئاتر باید خودکفا باشد و روی پای خودش بایستد».
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تئاتر را هنرزنده نگهداشتن جامعه پویا توصیف کرد و گفت: «درگذشته تئاتر در حاشیه بود ولی خوشبختانه امروز با تدابیر اتخاذشده این هنرنمایشی به متن آمده است».
صالحی امیری به آمار ارائهشده نمایش روزانه 90 تا 110 تئاتر در تهران اشاره کرد و گفت: «این بیانگر این است که این هنر نمایش نیز همپای سینمای کشور درحرکت است». به گفته او آمارهای ارائهشده تئاتر خوشحالکننده و نویدبخش آیندهای روشن برای این هنرنمایشی است.
هنرمندان تئاتری باید گفتمان تئاتر را ترسیم کرده و برنامههای پیشنهادی خود برای ارتقای این حوزه در پنج سال آینده را اعلام کنند.صالحی امیری بابیان اینکه بیشتر از هرزمانی نیان به ثبات و آرامش هست گفت: «تئاتر کمترین چالش را برای کشور دارد و بیشترین فرصت جهش را نیز داراست که باید نهایت استفاده از این هنرنمایشی به عمل آید. او با اشاره به اینکه تئاتر با جوهره مردم ایران سازگاری دارد گفت: «گفتمان تئاتر باید روی مسائل اصلی جامعه برود و روح لطیف را به جامعه بدمد».
پیش از سخنان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی مراد خانی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مهدی شفیعی مدیرکل هنرهای نمایشی، جمعی از دستاندرکاران حوزه هنرنمایشی و دستاندرکاران سی و پنجمین جشنواره تئاتر فجر به ایراد سخن پرداختند.