در حال بارگذاری ...
...

گفت‌وگو با کارگردان حاضر در بخش رادیوتئاتر جشنواره فجر

حسین اسفندیاری: نباید تنها در جشنواره‌ها، شاهد اجرای رادیوتئاتر و نمایش‌های رادیویی باشیم

گفت‌وگو با کارگردان حاضر در بخش رادیوتئاتر جشنواره فجر

حسین اسفندیاری: نباید تنها در جشنواره‌ها، شاهد اجرای رادیوتئاتر و نمایش‌های رادیویی باشیم

حسین اسفندیاری کارگردان حاضر در بخش رادیوتئاتر جشنواره تئاتر فجر می‌گوید در بیشتر جشنواره‌ها خصوصا تئاتر فجر به رادیوتئاتر توجه می‌شود و بخش رادیوتئاتر اضافه شده است؛ اما نکته بسیار مهم این است که نباید ما تنها در جشنواره‌ها شاهد اجرای رادیوتئاتر و نمایش‌های رادیویی باشیم.

به گزارش ایران تئاتر، بخش رادیو تئاتر چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر، اجراهایش را از روز یک‌شنبه (۲۵ دی) در تماشاخانه مهر حوزه هنری آغاز کرده و امروز (27 دی) سومین روز از برگزاری بخش رادیوتئاتر فجر در حال برگزاری است.

به همین بهانه با حسین اسفندیاری کارگردان نمایش رادیویی «بلا روزگار» که از استان همدان در جشنواره تئاتر فجر شرکت کرده است، گفت‌وگو کرده‌ایم.

حسین اسفندیاری درباره موضوع نمایشنامه رادیویی که می‌خواهد اجرا کند، گفت: «تم داستان عاشقانه، تاریخی و سیاسی است که درباره شخصیتی به‌نام نامدار است که به‌خاطر عشق به زندان افتاده و بعد از چند سال که آزاد می‌شود، دوباره درگیر عشق می‌شود.»

اسفندیاری از اولین حضور خود در بخش رادیوتئاتر فجر گفت: «امسال اولین بار است که در بخش رادیوتئاتر جشنواره تئاتر فجر شرکت می‌کنم. آخرین حضورم در جشنواره‌ها در تئاتر مقاومت و تئاتر صاحبدلان برمی‌گردد که در چند ماه اخیر برگزار شده است.»

این کارگردان رادیو از این روزهای رادیوتئاتر گفت: «رادیوتئاتر قدمت زیادی ندارد، اما به نظرم مخاطب خودش را پیدا کرده و جای خود را شناخته است. قطعا با تبلیغات بیشتر رادیوتئاتر در دل مردم جا پیدا می‌کند.»

او افزود: «مشکلی که می‌توان به آن اشاره کرد، به رادیوتئاتر خیلی سلیقه‌ای نگاه می‌شود، یعنی این‌که ما بالاخره به رادیو نزدیک‌تریم یا به تئاتر؟ باید شناخت کامل صورت گیرد تا اصل و پایه یک نمایش رادیویی یا همان رادیوتئاتر مشخص شود.»

این هنرمند افزود: «از نظر من بیس اصلی باید رادیو باشد و در کنار آن، ما آکسسوار صحنه و میزانسن‌هایی خاص به بازیگر رادیویی دهیم تا اجرای خوبی داشته باشیم.»

اسفندیاری از شرایط رادیو در استان همدان گفت و توضیح داد: «در همدان توجه زیادی به رادیوتئاتر نشده است ولی در رادیو همدان گروه‌های نمایشی خوبی داریم که در سطح خود فوق‌العاده هستند. البته خوشبخاته در بیشتر جشنواره‌ها خصوصا تئاتر فجر به رادیوتئاتر توجه می‌شود و بخش رادیوتئاتر اضافه شده است؛ اما نکته بسیار مهم این است که صرفا نباید در جشنواره‌ها ما شاهد اجرای رادیوتئاتر و نمایش‌های رادیویی باشیم.»

او افزود: «اتفاقا در استان همدان تلاش‌مان را می‌کنیم که بعد از هر اجرای صحنه‌ای چند شب اجرای نمایش رادیویی داشته باشیم برای مخاطبان این عرصه تا آشنایی بیشتر با این هنر صورت گیرد و به جایی برسیم که مطالبه اجرای رادیوتئاتر در استان‌ها داشته باشیم.»

حسین اسفندیاری در پایان صحبت‌های خود گفت: «با این‌که رادیوتئاتر چند سالی است که در ایران اجرا می‌شود اما رادیو هنوز مظلوم است، رادیو یک کلاس درس است و امیدوارم مسئولین نگاه دقیق‌تر و ریزبینانه‌تری نسبت به رادیو داشته باشند.»

حسین حمزه‌ای، بابک ابراهیمی، احمدرضا جلیلوند، منیژه احمدی، بهاره جلیلیان، مانا پوراسد، حسین اسفندیاری، زهرا عبدلی‌دلاور و امیرحسین شاه‌قدمی در این اجرای رادیویی ایفای نقش می‌کنند.

همچنین احمدرضا جلیلوند (طراح صحنه و لباس)، فرزانه وطن‌نواز (صدابردار)، علی ارجی (افکتور)، آیدا اسفندیاری (گریم)، مهدی رسولی (طراح نور و دستیار کارگردان) و محمد محرری‌زاده (طراح پوستر) دیگر عوامل نمایش رادیویی «بلا روزگار» هستند.

بخش رادیو تئاتر چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر با داوری حمید منوچهری، محسن سوهانی و نورالدین جوادیان از ۲۵ تا ۳۰ دی‌ در تماشاخانه مهر حوزه هنری در حال برگزاری است.