ستاره اسکندری مطرح کرد
خود را مکلف میدانم، پای حفظ میراث هنری و فرهنگی بایستم

ستاره اسکندری یکی از بنیانگذاران «خانه موزه خیمهشببازی ایران» است که خود را ملکف میداند از این میراث هنری و فرهنگی حفاظت کند.
به گزارش ایرانتئاتر، «خانه موزه خیمهشببازی ایران» در شانزدهمین آیین انتخاب موزههای برتر توسط کمیته ملی موزههای ایران در شاخص «آموزش» رتبه اول و در شاخص «معرفی» رتبه سوم را از آن خود کرد.
ستاره اسکندری یکی از بنیانگذاران «خانه موزه خیمهشببازی ایران» است که با او درباره فعالیتهای موزه گفتوگوی کوتاهی داشتیم.
اسکندری درباره شاخص «معرفی» موزههای برتر گفت: «شاخص «معرفی» براساس داشتن ایده در یک مفهوم گسترده که اهداف موزهها را مشخص میکند، مورد توجه قرار گرفته است. در واقع بهرهگیری از روشهای راهنمایی و اطلاعرسانی برای معرفی میراث موزه و انتقال مفاهیم به بازدیدکنندگان در این شاخص مورد توجه قرار میگیرد.»
او ادامه داد: «من تخصص فعالیت در عرصه خیمهشببازی ندارم، اما خودم را مکلف میدانم تا پای حفظ یک میراث هنری و فرهنگی بایستم. در هنرهای نمایشی حفظ میراث خیمهشببازی با کمک سیاوش ستاری بسیار ارزشمند بود و از آنجا که دوست دارم، پل ارتباطی باشم، بین گذشته و آینده و آن را به آیندگان انتقال دهم در این راستا فعالیتهایی را انجام میدهم.»
این هنرمند بیان کرد: «من هر آنچه به تاریخ و ریشههای گذشته ما مربوط است، دوست دارم به ویژه هنر خیمهشببازی و سیاهبازی را که هنر کوچه و خیابان است و از دل آیین و فرهنگ خودمان ریشه دوانده است. تئاتر باید شمشیر تیز برندهای برای نقد و آگاهیبخشی باشد و خیمهشببازی به دلیل اساس انتقادی اجتماعی خود، همواره برای من محترم است.»
او با اشاره به برنامههای موزه افزود: «ما امسال علاوه بر اتفاقات 5 ساله گذشته مانند سهشنبههای مبارک، ماشین سیار خیمهشببازی، آموزشهای رایگان و مجموعه برنامههای داخل و خارج از موزه که توسط آقای ستاری مدیریت میشد، اولین جشنواره خیمهشببازی را به صورت سراسری برگزار کردیم.»
به گفته این هنرمند در اولین جشنواره خیمهشببازی شرکتکنندگان از سراسر کشور حضور داشتند که تعدادی از آنها از هنرجویان آموزشهای رایگان کارگاه که به صورت سیار در مناطق مختلف کشور برگزار میشود، بودهاند.»
اسکندری درباره برنامههای آتی «موزه خیمهشببازی» گفت: «امیدوارم در آینده برنامههای موزه به سمتی برود که بتوان این جشنواره را به رویدادی بینالمللی تبدیل کنیم.»
همچنین ازآنجا که تمامی فرآیند اجرایی موزه و جشنواره خیمهشببازی به صورت کاملا مستقل در حال شکلگیری و اجراست، امیدوارم در سال آینده بتوانیم توجه نهادهای خصوصی و بینالمللی را جلب کرده و رویداد بزرگی را رقم بزنیم.»
او با اشاره به نگاه بینالمللی فعالیتهای موزه افزود: «مبارک در سرتاسر جهان پسرعموهایی دارد که امیدوارم که روزی به وسیله مبارک و همراهی این پسرعموها جاده مخصوص هنر خیمهشببازی ایجاد شود. این آرزو و برنامه من برای موزه است. فعالیتهای ما با عبور از همهگیری ویروس کرونا و مشکلات دیگر به تازگی ثبات پیدا کرده است و فهیمه امنزاده به عنوان مدیریت موزه پیگیر نهادهایی در بخش بینالملل هستند که این اتفاق شکل بگیرد.»
گفتوگو: نگار امیری